Byta sms-app från iMessage till Messages

När du byter från iMessage till Messages måste du inaktivera Apples meddelandetjänst. Det säkerställer att du får sms på den nya enheten.

Innan du tar ut SIM-kortet från iPhone

Inaktivera iMessage innan du tar ut SIM-kortet från iPhone. Om du inte gör det kanske sms och mms fortsätter att skickas till din gamla iPhone istället för till den nya enheten.

Inaktivera iMessage

1. Välj Inställningar på iPhone.
  2. Tryck på Meddelanden.
  3. Sätt reglaget för iMessage på Av.

Starta om gruppchattar

Om du är med i gruppchattar med vänner som använder iPhone måste antingen du eller dina vänner starta en ny gruppchatt för att fortsätta få sms.

Om du redan har tagit ut SIM-kortet från iPhone

Om du inte har kvar din iPhone eller redan har tagit ut SIM-kortet begär du att Apple avregistrerar iMessage för telefonnumret.