Uw Android-apparaat terugzetten op de fabrieksinstellingen

U kunt gegevens van uw Android-telefoon of -tablet verwijderen door het apparaat terug te zetten op de fabrieksinstellingen. Deze methode om een apparaat te resetten, wordt ook wel 'formatteren' of een 'harde reset' genoemd.

Belangrijk: Wanneer u de fabrieksinstellingen terugzet, worden alle gegevens op het apparaat gewist.

Als u de fabrieksinstellingen wilt terugzetten om een probleem op te lossen, raden we u aan eerst een andere oplossing te proberen. Meer informatie over het oplossen van problemen met Android.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Meer informatie over het controleren van uw Android-versie

Voorbereidingen voor het terugzetten op de fabrieksinstellingen

Stap 1: Zorg dat u over de gebruikersnaam en het wachtwoord van het Google-account op het apparaat beschikt

Als u uw gegevens wilt herstellen na een reset, moet u beveiligingsinformatie invoeren. Hiermee wordt verzekerd dat alleen u of iemand die u vertrouwt deze actie uitvoert.

Zorg ervoor dat u over de beveiligingsinformatie beschikt voordat u het apparaat reset.

1. Zorg dat u een Google-account op het apparaat kent.
    1. Open de app Instellingen op uw apparaat.
    2. Tik op Accounts.
    3. Bekijk een gebruikersnaam van een Google-account.
  2. Zorg dat u over het wachtwoord voor het Google-account op het apparaat beschikt. U kunt dit controleren door via een ander apparaat of andere computer in te loggen op het desbetreffende account. Als u het wachtwoord bent vergeten, kunt u hulp bij het inloggen krijgen.
  3. Als u een schermvergrendeling heeft ingesteld, moet u ervoor zorgen dat u over de pincode, het patroon of het wachtwoord beschikt. Als u het apparaat niet kunt ontgrendelen, vindt u hier meer informatie over wat u kunt doen om het probleem op te lossen.

Tip: Als u het wachtwoord van uw Google-account onlangs heeft gereset, wacht u 24 uur voordat u de fabrieksinstellingen terugzet.

Stap 2: Maak een back-up van uw gegevens in uw Google-account

Als u een apparaat terugzet op de fabrieksinstellingen, worden uw gegevens op het apparaat gewist. Hoewel de gegevens die u in uw Google-account heeft opgeslagen, kunnen worden hersteld, worden alle apps en de bijbehorende gegevens verwijderd.

Als u uw gegevens wilt herstellen, moet u ervoor zorgen dat ze beschikbaar zijn in uw Google-account. Meer informatie over:

Stap 3: Sluit uw apparaat aan en maak verbinding

Het kan tot een uur duren voordat de fabrieksinstellingen zijn teruggezet.

1. Sluit uw apparaat aan op een voedingsbron. Laat het apparaat aangesloten op het stopcontact totdat de fabrieksinstellingen zijn teruggezet.
  2. Maak verbinding met wifi of uw mobiele netwerk. Wanneer de reset is voltooid en u wilt inloggen op uw Google-account, moet het apparaat zijn verbonden.

Uw Android-apparaat terugzetten op de fabrieksinstellingen

1. Open de app Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Systeem en dan Geavanceerd en dan Opties voor resetten.
    • Als u Geavanceerd niet ziet, tikt u op Opties voor resetten.
  3. Tik op Alle gegevens wissen (fabrieksinstellingen terugzetten) en dan Telefoon resetten of Tablet resetten. Voer indien nodig uw pincode, patroon of wachtwoord in.
  4. Als u alle gegevens van de interne opslag van uw apparaat wilt wissen, tikt u op Alles wissen.
  5. Wanneer de gegevens op uw apparaat zijn gewist, kiest u de optie om het apparaat opnieuw op te starten.
  6. Stel uw apparaat in en zet de back-up van uw gegevens terug.

Als u de app Instellingen van uw apparaat niet kunt openen, kunt u proberen om het Android-apparaat via de aan/uit-knop en de volumeknoppen terug te zetten op de fabrieksinstellingen. U kunt het beste de ondersteuningssite van de fabrikant raadplegen voor apparaatspecifieke instructies.