Uw Android-apparaat terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Je kunt gegevens van je telefoon verwijderen door het apparaat terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Deze methode om een apparaat te resetten wordt ook wel 'formatteren' of een 'harde reset' genoemd.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie controleert

Voorbereidingen voor het terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Belangrijk: Als je de fabrieksinstellingen terugzet, worden alle gegevens op de telefoon gewist.

Als je de fabrieksinstellingen wilt terugzetten om een probleem op te lossen, raden we je aan eerst een andere oplossing te proberen. Meer informatie over hoe je problemen met Android oplost

Stap 1: Zorg ervoor dat je de gebruikersnaam en het wachtwoord van het Google-account voor je telefoon weet

Als je je gegevens wilt herstellen na een reset, moet je beveiligingsinformatie invoeren. Hiermee wordt verzekerd dat alleen jij of iemand die je vertrouwt deze actie uitvoert.

Zorg ervoor dat je over de juiste beveiligingsinformatie beschikt voordat je de telefoon reset.

1. Zorg dat u een Google-account op de telefoon kent.
  2. Zorg dat u over het wachtwoord voor het Google-account op de telefoon beschikt. U kunt dit controleren door via een ander apparaat of andere computer in te loggen op dat account. Als u het wachtwoord bent vergeten, kunt u hulp bij het inloggen krijgen.
  3. Als u een schermvergrendeling heeft ingesteld, moet u ervoor zorgen dat u de pincode, het patroon of het wachtwoord van de telefoon weet. Als u de telefoon niet kunt ontgrendelen, vindt u hier meer informatie over wat u kunt doen om het probleem op te lossen.

Tip: Als je het wachtwoord van je Google-account onlangs hebt gereset, wacht je 24 uur voordat je de fabrieksinstellingen terugzet.

Stap 2: Maak een back-up van de gegevens in je Google-account

Als u de fabrieksinstellingen terugzet, worden uw gegevens van de telefoon gewist. Hoewel in uw Google-account opgeslagen gegevens kunnen worden hersteld, worden alle apps en de bijbehorende gegevens verwijderd.

Als u uw gegevens wilt herstellen, moet u ervoor zorgen dat ze beschikbaar zijn in uw Google-account. Bekijk meer informatie over hoe u een back-up van uw gegevens maakt.

Stap 3: Sluit je apparaat aan en maak verbinding

Het kan tot een uur duren voordat de fabrieksinstellingen zijn teruggezet.

1. Sluit je telefoon aan op een voedingsbron. Laat het apparaat aangesloten op het stopcontact totdat de fabrieksinstellingen zijn teruggezet.
  2. Maak verbinding met wifi of je mobiele netwerk. Als de reset is voltooid en je wilt inloggen op je Google-account, moet het apparaat zijn verbonden.

Je telefoon terugzetten op de fabrieksinstellingen

Op de meeste telefoons kunt u de telefoon resetten via de app Instellingen. Als u de app Instellingen van de telefoon niet kunt openen, kunt u proberen de telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen met de aan/uit-knop en de volumeknoppen.

We raden u aan de supportsite van de fabrikant te raadplegen voor apparaatspecifieke instructies.