Android-laitteen tehdasasetusten palauttaminen

Voit poistaa dataa puhelimeltasi palauttamalla sen tehdasasetukset. Tätä kutsutaan myös alustamiseksi tai laitekäynnistykseksi.

Tärkeää: Osa näistä vaiheista koskee vain Android 9:ää tai sitä uudempia versioita. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Valmistautuminen tehdasasetusten palauttamiseen

Tärkeää: Tehdasasetusten palauttaminen poistaa kaiken datasi puhelimelta.

Jos olet palauttamassa laitteen tehdasasetukset ongelman takia, suosittelemme kokeilemaan ensin muita vaihtoehtoja. Tutustu Android-ongelmien vianetsintään.

Vaihe 1: Palauta mieleesi puhelimen Google-tilin käyttäjänimi ja salasana

Jotta voit palauttaa tietosi, sinun on annettava suojaustiedot. Tiedoilla vahvistetaan, että sinä tai luotettava henkilö nollasi puhelimen.

Varmista, että sinulla on nämä suojaustiedot ennen puhelimen nollausta.

1. Varmista, että tiedät puhelimella olevan Google-tilin tiedot.
  2. Varmista, että tiedät puhelimella olevan Google-tilin salasanan. Voit tarkistaa sen kirjautumalla tilille toisella laitteella tai tietokoneella. Jos et muista salasanaa, lue sisäänkirjautumisohjeita.
  3. Jos olet ottanut käyttöön näytön lukituksen, varmista, että tiedät puhelimen PIN-koodin, kuvion tai salasanan. Jos et voi avata puhelinta, katso, mitä voit tehdä.

Huom. Jos olet vaihtanut Google-tilisi salasanan äskettäin, odota 24 tuntia ennen tehdasasetusten palauttamista.

Vaihe 2: Varmuuskopioi datasi Google-tilille

Tehdasasetusten palauttaminen poistaa kaikki tietosi puhelimelta. Google-tilillesi tallennetut tiedot voidaan palauttaa, mutta kaikki sovellukset ja niiden data poistetaan.

Varmista, että tiedot ovat Google-tilillä, jotta olet valmiina niiden palauttamiseen. Katso, miten data varmuuskopioidaan.

Vaihe 3: Liitä laite virtalähteeseen ja muodosta yhteys

Tehdasasetusten palauttaminen voi kestää jopa tunnin.

1. Liitä puhelin virtalähteeseen. Pidä se liitettynä, kunnes tehdasasetukset on täysin palautettu.
  2. Muodosta laitteella Wi-Fi- tai mobiiliverkkoyhteys. Tarvitset yhteyttä Google-tilille kirjautumiseen, kun asetukset on palautettu.

Puhelimen tehdasasetusten palauttaminen

Useimmat puhelimet voi nollata Asetukset-sovelluksen kautta. Jos et voi avata puhelimen Asetukset-sovellusta, voit palauttaa puhelimen tehdasasetukset painamalla virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeita.

Saat laitekohtaisia ohjeita laitteen valmistajan tukisivustolta.