SD-kaarten gebruiken op je Android-apparaat

Sommige telefoons zijn voorzien van een sleuf voor een geheugenkaart, meestal een microSD-kaart.

Op telefoons met een SD-kaartsleuf:

• Je kunt meer opslagruimte toevoegen door een SD-kaart te plaatsen.
  • Sommige apps en functies werken mogelijk alleen correct in combinatie met een SD-kaart.
Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 6.0 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie controleert

Een SD-kaart installeren

Stap 1: Plaatsen
  1. Controleer waar de SD-kaartsleuf van je telefoon zit. Als je wilt weten of je telefoon een SD-kaartsleuf heeft en waar die zit, ga je naar de supportsite van de fabrikant.
  2. Schakel de telefoon uit.
  3. Afhankelijk van de telefoon verwijder je de SD-kaarthouder of de achterklep van de telefoon. Zo nodig duw je de vergrendeling omhoog die de SD-kaart op zijn plaats houdt.
  4. Plaats de SD-kaart in de sleuf. Als je een vergrendeling omhoog hebt geduwd, duw je deze weer omlaag.
  5. Plaats de SD-kaarthouder of de achterklep terug.
Stap 2: Instellen
  1. Nadat je de SD-kaart hebt geplaatst, ontvang je een melding.
  2. Tik in de melding op Instellen.
  3. Tik op het gewenste type opslag.
    • Draagbare opslag:
      Je kunt de SD-kaart en de bestanden op de kaart, zoals foto's en muziek, verplaatsen naar een ander apparaat. Je kunt geen apps naar een draagbare opslag verplaatsen.
    • Interne opslag:
      Je kunt alleen apps voor deze telefoon opslaan. Als je de SD-kaart naar een andere telefoon verplaatst, wordt de SD-kaart gewist (geformatteerd). Nadat de SD-kaart is gewist, kun je deze gebruiken met de andere telefoon.
  4. Volg de stappen op het scherm om de SD-kaart in te stellen.
  5. Als je klaar bent, tik je op Gereed.

Een SD-kaart gebruiken

Apps en bestanden verplaatsen

Apps verplaatsen naar SD-kaarten die zijn ingedeeld als interne opslag

Belangrijk: Niet alle apps kunnen naar een SD-kaart worden verplaatst.

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Apps.
  3. Tik op de app die je naar je SD-kaart wilt verplaatsen.
  4. Tik op Opslag.
  5. Tik bij 'Gebruikte opslagruimte' op Wijzigen.
  6. Kies je SD-kaart.
  7. Volg de stappen op het scherm.

Bestanden verplaatsen naar SD-kaarten die zijn geformatteerd als draagbare opslag

Stap 1: Bestanden naar een SD-kaart kopiëren
  1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Opslag en USB.
  3. Tik op Interne opslag.
  4. Kies het type bestand dat je naar de SD-kaart wilt verplaatsen.
  5. Tik op de bestanden die je wilt verplaatsen en houd deze vast.
  6. Tik op Meer Meer En dan Kopiëren naar.
  7. Kies bij 'Opslaan in' je SD-kaart.
  8. Kies waar je de bestanden wilt opslaan.
  9. Tik op Kopiëren.
Stap 2: Bestanden uit de interne opslag verwijderen
  1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Opslag en USB.
  3. Tik op Interne opslag.
  4. Kies het type bestand dat je wilt verwijderen.
  5. Tik op de bestanden die je wilt verwijderen en houd deze vast.
  6. Tik op Prullenbak Prullenbak.
Opslagruimte, bestanden en apps op je SD-kaart bekijken

SD-kaarten die zijn geformatteerd als interne opslag

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Opslag en USB.
  3. Tik in de lijst op je SD-kaart.
  4. Je kunt nu zien hoeveel ruimte wordt gebruikt en hoeveel ruimte er nog beschikbaar is. Als je wilt zien welke bestanden of apps ruimte in beslag nemen, tik je op een categorie.

SD-kaarten die zijn geformatteerd als draagbare opslag

1. Veeg omlaag om je meldingen te bekijken.
  2. Tik in de melding van de SD-kaart op Verkennen.
Wissen
  1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Opslag en USB.
  3. Kies je SD-kaart.
  4. Tik op Meer Meer En dan Instellingen En dan Formatteren.
  5. Tik op Wissen en formatteren om alle gegevens op de SD-kaart te wissen, inclusief de muziek of foto's die erop zijn opgeslagen.
Uitwerpen en verwijderen

Belangrijk: Je moet je SD-kaart uitwerpen (deactiveren) voordat je deze verwijdert. Als je de kaart niet eerst uitwerpt, kunnen er bestanden verloren gaan. Als je de SD-kaart uitwerpt, werken bepaalde apps pas weer nadat je de SD-kaart weer hebt geplaatst en ingeschakeld.

Stap 1: Uitwerpen

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Opslag en USB.
  3. Tik op Uitwerpen Uitwerpen.

Stap 2: Verwijderen

1. Zoek de locatie van de SD-kaartsleuf van je telefoon.
  2. Schakel de telefoon uit.
  3. Afhankelijk van de telefoon verwijder je de SD-kaarthouder of de achterklep van de telefoon. Zo nodig duw je de vergrendeling omhoog die de SD-kaart op zijn plaats houdt.
  4. Verwijder de SD-kaart uit de sleuf. Als je een vergrendeling omhoog hebt geduwd, duw je deze weer omlaag.
  5. Plaats de SD-kaarthouder of de achterklep terug.