Een SD-kaart gebruiken in uw Android-apparaat

Sommige Android-apparaten zijn voorzien van een sleuf voor een geheugenkaart (doorgaans een microSD-kaart). Voor Android-apparaten met een SD-kaartsleuf geldt het volgende:

• U kunt meer opslagruimte toevoegen door een SD-kaart te plaatsen.
  • Sommige apps en functies werken mogelijk alleen correct in combinatie met een SD-kaart.

Raadpleeg de ondersteuningssite van de fabrikant om te controleren of uw apparaat een SD-kaartsleuf heeft en waar deze zich bevindt.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 6.0 en hoger. Meer informatie over het controleren van je Android-versie

Een SD-kaart installeren

Stap 1: De SD-kaart plaatsen
  1. Zoek de SD-kaartsleuf van uw apparaat.
  2. Schakel uw telefoon uit.
  3. Afhankelijk van uw apparaat verwijdert u de SD-kaarthouder of de achterklep. Indien nodig duwt u de vergrendeling die de SD-kaart op zijn plaats houdt, omhoog.
  4. Plaats de SD-kaart in de sleuf. Als u een vergrendeling omhoog heeft geduwd, duwt u deze weer omlaag.
  5. Plaats de SD-kaarthouder of de achterklep terug.
Stap 2: De SD-kaart inschakelen
  1. Nadat u de SD-kaart heeft geplaatst, ontvangt u een melding.
  2. Tik in de melding op Instellen.
  3. Tik op het gewenste type opslag.
    • Draagbare opslag:
      U kunt de SD-kaart en de bestanden op de kaart (zoals foto's en muziek) verplaatsen naar een ander apparaat. U kunt geen apps naar een draagbare opslag verplaatsen.
    • Interne opslag:
      U kunt alleen apps en gegevens voor dit apparaat opslaan. Als u de SD-kaart in een ander apparaat plaatst, wordt de SD-kaart gewist (geformatteerd). Nadat de SD-kaart is gewist, kunt u de kaart voor het andere apparaat gebruiken.
  4. Volg de stappen op het scherm om de SD-kaart in te stellen.
  5. Als u klaar bent, tikt u op Gereed.

Een SD-kaart gebruiken

Apps naar een SD-kaart verplaatsen

Als u de SD-kaart instelt als 'interne opslag', kunt u bepaalde apps naar de kaart verplaatsen.

Opmerking: Niet alle apps kunnen worden verplaatst naar een SD-kaart.

1. Open de app Instellingen Instellingen van uw apparaat.
  2. Tik op Apps.
  3. Tik op de app die u wilt verplaatsen naar uw SD-kaart.
  4. Tik op Opslag.
  5. Tik bij 'Gebruikte opslagruimte' op Wijzigen.
  6. Kies uw SD-kaart.
  7. Volg de stappen op het scherm.
Foto's en bestanden naar een SD-kaart verplaatsen

Als u de SD-kaart instelt als 'draagbare opslag', kunt u bestanden zoals muziek en foto's naar de kaart kopiëren. Vervolgens kunt u ze uit de interne opslag verwijderen.

Stap 1: Bestanden naar een SD-kaart kopiëren

1. Open de app Instellingen Instellingen van uw apparaat.
  2. Tik op Opslag en USB.
  3. Tik op Interne opslag.
  4. Kies het type bestand dat u naar de SD-kaart wilt verplaatsen.
  5. Tik op de bestanden die u wilt verplaatsen en houd deze vast.
  6. Tik op Meer Meer En dan Kopiëren naar…
  7. Kies bij 'Opslaan in' uw SD-kaart.
  8. Kies waar u de bestanden wilt opslaan.
  9. Tik op Kopiëren.

Stap 2: Bestanden uit de interne opslag verwijderen

1. Open de app Instellingen Instellingen van uw apparaat.
  2. Tik op Opslag en USB.
  3. Tik op Interne opslag.
  4. Kies het type bestand dat u wilt verwijderen.
  5. Tik op de bestanden die u wilt verwijderen en houd deze vast.
  6. Tik op de prullenbak Prullenbak.
Alle bestanden of apps op een SD-kaart bekijken

U kunt zien wat er op uw SD-kaart staat en hoeveel ruimte er nog beschikbaar is.

SD-kaarten die zijn geformatteerd als interne opslag

1. Open de app Instellingen Instellingen van uw apparaat.
  2. Tik op Opslag en USB.
  3. Tik in de lijst op uw SD-kaart.
  4. U kunt nu zien hoeveel ruimte wordt gebruikt en hoeveel ruimte er nog beschikbaar is. Als u wilt zien welke bestanden of apps ruimte in beslag nemen, tikt u op een categorie.

SD-kaarten die zijn geformatteerd als draagbare opslag

1. Veeg omlaag om uw meldingen te bekijken.
  2. Tik in de melding van de SD-kaart op Verkennen.
Een SD-kaart wissen
  1. Open de app Instellingen Instellingen van uw apparaat.
  2. Tik op Opslag en USB.
  3. Kies uw SD-kaart.
  4. Tik op Meer Meer En dan Instellingen En dan Formatteren.
  5. Als u alle gegevens wilt wissen, inclusief de muziek en foto's die u heeft opgeslagen op de SD-kaart, tikt u op Wissen en formatteren.
Een SD-kaart verwijderen

Belangrijk: U moet uw SD-kaart uitwerpen (ontkoppelen) voordat u deze verwijdert. Als u de kaart niet eerst ontkoppelt, is het mogelijk dat er bestanden verloren gaan.

Stap 1: Een SD-kaart uitwerpen

1. Open de app Instellingen Instellingen van uw apparaat.
  2. Tik op Opslag en USB.
  3. Tik op Uitwerpen Uitwerpen.

Als u de SD-kaart uitwerpt, werken bepaalde apps pas weer nadat u weer een SD-kaart heeft geplaatst en ingeschakeld.

Stap 2: Een SD-kaart verwijderen

1. Zoek de SD-kaartsleuf van uw apparaat.
  2. Schakel uw telefoon uit.
  3. Afhankelijk van uw apparaat verwijdert u de SD-kaarthouder of de achterklep. Indien nodig duwt u de vergrendeling die de SD-kaart op zijn plaats houdt, omhoog.
  4. Verwijder de SD-kaart uit de sleuf. Als u een vergrendeling omhoog heeft geduwd, duwt u deze weer omlaag.
  5. Plaats de SD-kaarthouder of de achterklep terug.