Dela användnings- och diagnostikinformation med Google

Du kan vara med och göra Android bättre genom att tillåta att information om hur du använder enheten och hur den fungerar skickas till oss.

Om du har aktiverat ytterligare webb- och appaktivitet kan denna information sparas i ditt konto. I så fall kan du visa och radera den via Min aktivitet. Vi använder uppgifterna till att förbättra våra produkter och tjänster för alla.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 8.0 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Vilken information delas med Google?

Om du aktiverar användning och diagnostik skickar enheten information om vad som fungerar och vad som inte fungerar till Google. Enheten kan skicka uppgifter som

• batterinivå
  • hur ofta appar används
  • kvalitet och längd på nätverksanslutningar (till exempel mobilnätverk, Wi-Fi och Bluetooth).

Aktivera eller inaktivera användning och diagnostik

Viktigt! Enheten får fortfarande viktiga tjänster, till exempel nya versioner av Android, om du inaktiverar användning och diagnostik. Att inaktivera användning och diagnostik påverkar inte informationen som samlas in av appar.

Så här väljer du om användnings- och diagnostikinformation ska skickas till Google:

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Google Följt av Mer Mer Följt av Användning och diagnostik.
  3. Aktivera eller inaktivera Användning och diagnostik.

Tips! Om du använder en delad enhet kan andra användarprofiler ändra den här inställningen.

Så här använder Google informationen

Google använder användnings- och diagnostikinformationen till att förbättra produkter och tjänster, till exempel Googles appar och Android-enheter. All information används i enlighet med Googles integritetspolicy.

Google kan till exempel använda användnings- och diagnostikinformationen till följande:

• Förbättra batteritiden: Google kan använda information om vad som kräver mest batteri på enheten för att minska batteriförbrukningen för vanliga funktioner.
  • Förhindra att appar kraschar eller fryser: Google kan använda information om när appar kraschar och fryser på enheten för att göra Androids operativsystem mer tillförlitligt.

En del sammanställd information kan även hjälpa våra partner, till exempel Android-utvecklare, att förbättra sina appar och produkter.