Gestionar la configuració d'ubicació en dispositius Android

Si tens la ubicació activada al telèfon, pots obtenir informació basada en la ubicació, com ara prediccions sobre els desplaçaments diaris, restaurants propers i resultats de la cerca local.

Quan una aplicació utilitza la ubicació del telèfon mitjançant el GPS, a la part superior de la pantalla es mostra la icona d'ubicació Ubicació.

Consell: quan desactives la ubicació del telèfon, les aplicacions i els serveis no poden obtenir-ne la ubicació, però és possible que continuïs obtenint resultats de la cerca i anuncis locals en funció de la teva adreça IP.

Important: alguns d'aquests passos només funcionen amb Android 10 i versions posteriors. Obtén informació sobre com pots comprovar la versió d'Android.

Informació sobre les opcions de configuració d'ubicació disponibles al telèfon

Google té diversos serveis basats en la ubicació, com ara els següents:

Nota: les aplicacions tenen la seva pròpia configuració. Informació sobre com pots gestionar la configuració d'ubicació de les aplicacions.

Activar o desactivar la ubicació del telèfon

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Ubicació
  3. A la part superior, activa o desactiva l'opció Utilitza la ubicació

Consell: també pots activar o desactivar la ubicació del telèfon des de la Configuració ràpida. Informació sobre la Configuració ràpida.

Quan la ubicació està activada
Quan la ubicació està desactivada

Ajudar el telèfon a obtenir una ubicació més precisa (serveis d'ubicació de Google o precisió de la ubicació de Google)

Activar o desactivar la precisió de la ubicació del telèfon

1. Ves a l'aplicació Configuració del dispositiu.
  2. Toca Ubicació.
  3. Toca Configuració avançada i, a continuació, Precisió de la ubicació de Google
  4. Activa o desactiva Millora la precisió de la ubicació
Quan l'opció Precisió de la ubicació de Google està activada

Si l'opció Precisió de la ubicació de Google està activada, el telèfon fa servir aquestes fonts per obtenir la ubicació més precisa:

• GPS
  • Wi‑Fi
  • xarxes mòbils
  • sensors
Quan l'opció Precisió de la ubicació de Google està desactivada

Si desactives l'opció Precisió de la ubicació de Google, el telèfon només fa servir el GPS per trobar la ubicació. El GPS pot ser més lent i menys precís que altres fonts.

Permetre que el telèfon cerqui xarxes o dispositius propers

Per ajudar les aplicacions a obtenir informació més precisa sobre la ubicació, pots permetre que el telèfon cerqui punts d'accés Wi‑Fi o dispositius Bluetooth propers.

1. Ves a l'aplicació Configuració del dispositiu.
  2. Toca Ubicació.
  3. Toca Cerca de Wi‑Fi i Bluetooth.
  4. Activa o desactiva Cerca de xarxes Wi‑Fi o Cerca de Bluetooth.

Enviar la ubicació en cas d'emergència

Per ajudar els primers interventors a trobar-te més ràpidament, truca a un número d'emergència. Per exemple, pots trucar als números següents:

• 911 als Estats Units
  • 112 a Europa
  • 999 en alguns altres llocs

Si el Servei de localització per a emergències d'Android està disponible al teu país i a la teva xarxa mòbil (i sempre que no l'hagis desactivat), el telèfon enviarà automàticament la ubicació fent servir aquest servei.

Activar o desactivar el Servei de localització per a emergències

Pots activar o desactivar la funció Servei de localització per a emergències en qualsevol moment.

1. Ves a l'aplicació Configuració del dispositiu.
  2. Toca Ubicació.
  3. Toca Configuració avançada i, a continuació, Servei de localització per a emergències.
  4. Activa o desactiva l'opció Servei de localització per a emergències.

Com funciona el Servei de localització per a emergències

El telèfon només utilitza el Servei de localització per a emergències si truques o envies un missatge a un número d'emergència.

Durant una trucada d'emergència, és possible que el Servei de localització per a emergències utilitzi els serveis d'ubicació de Google i altres dades per obtenir una ubicació del dispositiu tan acurada com sigui possible.

El telèfon envia la ubicació a col·laboradors d'emergències autoritzats per ajudar els serveis d'emergència a trobar-te. La ubicació s'envia directament del telèfon als col·laboradors d'emergències, i no passa per Google.

Un cop finalitza una trucada o s'envia un missatge d'emergència mentre el Servei de localització per a emergències estava activat, el telèfon envia dades d'ús i analítiques a Google per analitzar el funcionament d'aquest servei. Aquesta informació no t'identifica de cap manera, i Google tampoc no la utilitzarà per identificar-te.

Nota: enviar la ubicació a través del Servei de localització per a emergències no és el mateix que compartir-la a través de Google Maps. Obtén informació sobre Compartició d'ubicació de Google Maps.

Si fas servir una versió anterior d'Android

Tria la configuració d'ubicació (Android 9.0)

Per canviar la configuració d'ubicació, segueix aquests passos:

1. Obre l'aplicació Configuració del dispositiu.
  2. Toca Seguretat i ubicació i, a continuació, Ubicació.
    • Si tens un perfil professional, toca Configuració avançada.

A continuació, tens tres opcions:

• Activar o desactivar la ubicació: toca Ubicació.
  • Cercar xarxes properes: toca Configuració avançada i, a continuació,Cerca. Activa o desactiva Cerca de xarxes Wi‑Fi o Cerca de Bluetooth.
  • Activar o desactivar el Servei de localització per a emergències: toca Configuració avançada i, a continuació, Servei de localització per a emergències de Google. Activa o desactiva l'opció Servei de localització per a emergències
Triar el mode d'ubicació (Android 4.4-8.1)

Pots triar el mode d'ubicació en funció de la precisió, la velocitat i l'ús de la bateria.

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Seguretat i ubicació i, a continuació, Ubicació. Si no veus aquesta opció, toca Ubicació.
  3. Toca Mode. A continuació, tria:
    • Alta precisió: fa servir el GPS, la Wi‑Fi, les xarxes mòbils i els sensors per obtenir la ubicació més precisa. També utilitza els serveis d'ubicació de Google per calcular la ubicació del telèfon de manera més ràpida i exacta.
    • Estalvi de bateria: fa servir fonts que utilitzen menys bateria, com ara les xarxes Wi‑Fi i mòbils. També utilitza els serveis d'ubicació de Google per calcular la ubicació del telèfon de manera més ràpida i exacta.
    • Només dispositiu: fa servir únicament el GPS i no utilitza els serveis d'ubicació de Google per proporcionar informació sobre la ubicació. És possible que consumeixi més bateria i tardi més a calcular la ubicació del telèfon.
Triar l'accés a la ubicació (Android 4.1-4.3)

Pots controlar quina informació d'ubicació pot utilitzar el telèfon.

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. A "Personal", toca Accés a la ubicació.
  3. A la part superior de la pantalla, activa o desactiva l'opció Accés a la meva ubicació.
    • Si l'accés a la ubicació està activat, tria una d'aquestes opcions o totes dues:
      • Satèl·lits GPS: permet que el dispositiu determini la ubicació a partir de senyals de satèl·lit, de la mateixa manera que ho fa un dispositiu GPS al cotxe.
      • Ubicació per xarxa mòbil i Wi‑Fi: permet que el telèfon utilitzi els serveis d'ubicació de Google per poder determinar més de pressa la teva ubicació, tant si utilitzes el GPS com si no ho fas.
    • Si l'accés a la ubicació està desactivat:
      El telèfon no pot trobar la ubicació exacta ni compartir-la amb altres aplicacions.

Nota: si tens una tauleta amb diversos usuaris, cadascun pot tenir una configuració d'ubicació diferent.