Android-laitteen sijaintiasetusten valitseminen

Kun puhelimen sijaintiasetus on päällä, voit saada sen sijaintiin perustuvia tietoja, kuten työmatkaennusteita, paikallisia hakutuloksia ja vinkkejä läheisistä ravintoloista.

Kun sovellus käyttää puhelimen tarkkaa sijaintia, näytön yläreunassa näkyy Sijainti Sijainti.

Vinkki: Jos asetat puhelimen sijainnin pois päältä, sovellukset tai palvelut eivät voi käyttää sen sijaintia, mutta voit silti saada paikallisia hakutuloksia ja mainoksia IP-osoitteesi perusteella.

Huom. Osa näistä vaiheista koskee vain Android 10:tä tai uudempaa versiota. Lue lisää Android-version tarkistamisesta.

Puhelimen erilaiset sijaintiasetukset

Googlella on useita sijaintiin perustuvia palveluita, esimerkiksi nämä:

Huom. Sovelluksilla on omat sijaintiasetuksensa. Lue lisää sovellusten sijaintiasetusten määrittämisestä.

Puhelimen sijainnin asettaminen päälle tai pois päältä

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Napauta Sijainti
  3. Aseta yläosasta Käytä sijaintitietoja päälle tai pois päältä.

Vinkki: Voit myös asettaa puhelimen sijainnin päälle tai pois päältä pika-asetuksilla. Lue lisää pika-asetuksista..

Kun sijainti on päällä
Kun sijainti on pois päältä

Käytä tarkempia sijaintitietoja puhelimella (Googlen sijaintipalvelut eli Googlen sijaintitietojen tarkkuus)

Puhelimen sijainnin tarkkuuden ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Napauta Sijainti.
  3. Valitse Lisäasetukset Ja sitten Googlen sijainnin tarkkuus
  4. Kytke Paranna sijaintitietojen tarkkuutta päälle tai pois päältä.
Kun Googlen sijaintitietojen tarkkuus on käytössä

Kun Googlen sijaintitietojen tarkkuus on käytössä, puhelin hakee mahdollisimman tarkan sijainnin näiden lähteiden avulla:

• GPS
  • Wi-Fi
  • Mobiiliverkot
  • Anturit
Kun Googlen sijaintitietojen tarkkuus ei ole käytössä

Jos poistat Googlen sijaintitietojen tarkkuuden käytöstä, puhelin käyttää sijainnin määrittämiseen pelkkää GPS:ää. Pelkkä GPS voi olla muita lähteitä hitaampi ja vähemmän tarkka määritystapa.

Läheisten verkkojen tai laitteiden haku puhelimella

Voit auttaa sovelluksia saamaan parempia sovellustietoja antamalla puhelimen hakea läheisiä Wi-Fi-tukiasemia tai Bluetooth-laitteita.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Napauta Sijainti.
  3. Valitse Wi-Fi- ja Bluetooth-haku.
  4. Kytke Wi-Fi-haku tai Bluetooth-haku päälle tai pois päältä.

Sijainnin lähettäminen hätätilanteessa

Voit auttaa hätäkeskusta löytämään sinut nopeasti soittamalla hätänumeroon, joka on esimerkiksi

• Yhdysvalloissa 911
  • Euroopassa 112
  • joillakin muilla alueilla 999.

Jos Android-hätäpaikannus toimii maassasi ja mobiiliverkossasi etkä ole poistanut hätäpaikannusta käytöstä, puhelin lähettää sijaintisi automaattisesti sen kautta.

Hätäpaikannuksen ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Voit ottaa hätäpaikannuksen käyttöön tai pois käytöstä milloin tahansa.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Napauta Sijainti.
  3. Valitse Lisäasetukset Ja sitten Hätäpaikannus.
  4. Kytke Hätäpaikannus päälle tai pois päältä.

Näin hätäpaikannus toimii

Puhelin käyttää hätäpaikannusta vain, jos soitat tai lähetät tekstiviestin hätänumeroon.

Hätäpuhelun aikana hätäpaikannus voi käyttää Googlen sijaintipalveluja sekä muita tietoja mahdollisimman tarkan sijainnin saamiseksi.

Puhelin lähettää sijainnin valtuutetuille hätätilannekumppaneille, jotta hätäkeskus löytää sinut. Sijainti lähetetään hätätilannekumppaneille suoraan puhelimelta, ei Googlen kautta.

Kun hätäpaikannusta käyttänyt puhelu on päättynyt tai tekstiviesti lähetetty, puhelin lähettää Googlelle käyttö- ja analytiikkadataa hätäpaikannuksen toiminnan analysointia varten. Näistä tiedoista ei voi tunnistaa sinua, eikä Google käytä niitä tähän tarkoitukseen.

Huom. Sijainnin lähettäminen hätäpaikannuksella on eri asia kuin sen jakaminen Google Mapsissa. Lue lisää sijainnin jakamisesta Google Mapsissa.

Jos käytät vanhempaa Android-versiota

Sijaintiasetusten valinta (Android 9.0)

Näin muutat sijaintiasetuksia:

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Suojaus ja sijainti Ja sitten Sijainti.
    • Jos sinulla on työprofiili, valitse Lisäasetukset.

Valitse sitten vaihtoehto:

• Aseta sijainti päälle tai pois päältä: Valitse Sijainti.
  • Hae lähellä olevia verkkoja: Valitse Lisäasetukset Ja sittenHakeminen. Kytke Wi-Fi-haku tai Bluetooth-haku päälle tai pois päältä.
  • Aseta hätäpaikannus päälle tai pois päältä: Valitse Lisäasetukset Ja sitten Googlen hätäpaikannus. Kytke Hätäpaikannus päälle tai pois päältä.
Sijaintitilan valinta (Android 4.4–8.1)

Voit valita paikannustilan tarkkuuden, nopeuden ja virrankulutuksen perusteella.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Suojaus ja sijainti Ja sitten Sijainti. Jos Suojaus ja sijainti ‑kohtaa ei näy, valitse Sijainti.
  3. Valitse Tila. Valitse sen jälkeen jokin seuraavista:
    • Suuri tarkkuus: GPS:ää, Wi-Fi- ja mobiiliverkkoja sekä antureita käytetään mahdollisimman tarkan sijainnin määrittämiseen. Puhelimen sijainti pyritään määrittämään nopeammin ja tarkemmin Googlen sijaintipalvelujen avulla.
    • Virransäästötila: Sijainnin arviointiin käytetään akkua vähemmän kuluttavia lähteitä, kuten Wi-Fi- ja mobiiliverkkoja. Puhelimen sijainti pyritään määrittämään nopeammin ja tarkemmin Googlen sijaintipalvelujen avulla.
    • Vain laite ‑tila: Vain GPS:ää käytetään. Googlen sijaintipalveluja ei käytetä sijaintitietojen hakemiseen. Tällöin puhelimen sijainnin arvioiminen voi kestää kauemmin ja kuluttaa enemmän virtaa.
Sijainnin käyttöoikeuden valinta (Android 4.1–4.3)

Voit päättää, mitkä sijaintitiedot ovat puhelimen käytettävissä.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Henkilökohtainen-kohdasta Sijainnin käyttöoikeus.
  3. Kytke näytön yläreunassa Sijaintitietojen käyttö päälle tai pois päältä.
    • Kun sijainnin käyttö on päällä, valitse toinen tai molemmat näistä:
      • GPS-satelliitit: Antaa puhelimen arvioida sijainnin satelliittisignaalien, esim. auton GPS-laitteiden, perusteella.
      • Wi-Fi- ja mobiiliverkkosijainti: Antaa puhelimen määrittää sijainnin nopeammin Googlen sijaintipalvelun avulla, joko GPS:n kanssa tai ilman sitä.
    • Kun sijainnin käyttö on pois päältä:
      Puhelin ei löydä tarkkaa sijaintiasi eikä jaa sitä sovellusten kanssa.

Huom. Jos tabletillasi on useita käyttäjiä, jokaisella voi olla erilaiset sijainnin käyttöoikeusasetukset.