Administrer placeringsindstillingerne på din Android-enhed

Når du har aktiveret telefonens placering, kan du få oplysninger baseret på dens placering, f.eks. pendlerforslag, restauranter i nærheden og lokale søgeresultater.

Når en app anvender din telefons placering via GPS, vises Placering Placering øverst på skærmen.
Bemærk! Nogle af disse trin er kun relevante i Android 11 og nyere versioner. Se, hvordan du tjekker, hvilken Android-version du har.

Forstå de placeringsindstillinger, der er tilgængelige på telefonen

Vigtigt! Når du har deaktiveret telefonens placering, kan apps og tjenester ikke afgøre din telefons placering, men du bør stadig få vist lokale resultater og annoncer baseret på din IP-adresse.

Google tilbyder en række stedbaserede tjenester, bl.a.:

Tip! Hver app har sine egne indstillinger. Se, hvordan du administrerer placeringsindstillinger for apps.

Aktivér eller deaktiver placering på din telefon

1. Stryg nedad fra toppen af skærmen.
  2. Hold fingeren nede på Placering Placering. Hvis du ikke kan finde Placering Placering:
    1. Tryk på Rediger Rediger eller Indstillinger Indstillinger.
    2. Træk Placering Placering til kvikmenuen.

Tip! Hvis disse trin ikke fungerer, skal du kontakte producenten af enheden for at få hjælp.

Når Placering er aktiveret
Når Placering er deaktiveret

Du kan gøre telefonens placering mere nøjagtig (Google Placeringstjenester, også kaldet Google Placeringsnøjagtighed)

Aktivér eller deaktiver placeringsnøjagtighed på din telefon

1. Stryg nedad fra toppen af skærmen.
  2. Hold fingeren nede på Placering Placering.
    • Hvis du ikke kan se Placering Placering, skal du trykke på Rediger Rediger eller Indstillinger Indstillinger. Træk så Placering Placering til kvikmenuen.
  3. Tryk på Avanceret Og derefter Google Placeringsnøjagtighed.
  4. Aktivér eller deaktiver Gør placeringen mere nøjagtig.
Når Google Placeringsnøjagtighed er aktiveret

Når Google Placeringsnøjagtighed er aktiveret, anvender telefonen disse kilder for at få den mest nøjagtige placering:

• GPS
  • Wi-Fi
  • Mobilnetværk
  • Sensorer
Når Google Placeringsnøjagtighed er deaktiveret

Når du har deaktiveret Google Placeringsnøjagtighed, anvender din telefon kun GPS til at fastlægge placering. GPS kan være langsommere og mindre nøjagtig end andre kilder.

Lad din telefon søge efter netværk eller enheder i nærheden

Du kan hjælpe apps med at få bedre placeringsoplysninger ved at lade din telefon søge efter Wi-Fi-adgangspunkter eller Bluetooth-enheder i nærheden.

1. Stryg nedad fra toppen af skærmen.
  2. Hold fingeren nede på Placering Placering.
  3. Tryk på Wi-Fi-scanning og Bluetooth-scanning
  4. Aktivér eller deaktiver Wi-Fi-scanning og Bluetooth-scanning.

Send din placering i en nødsituation

Ring til et alarmnummer for at få hjælp i en fart. I Europa kan du f.eks. ringe 112, og i USA kan du ringe 911.

Hvis Android Placeringstjeneste i nødstilfælde (ELS, Emergency Location Service) fungerer i dit land og på dit mobilnetværk, og du ikke har deaktiveret tjenesten, sender telefonen automatisk sin placering ved hjælp af ELS. Hvis ELS er deaktiveret, kan dit mobilselskab muligvis stadig sende enhedens placering under et nødopkald eller en sms.

Aktivér eller deaktiver Placeringstjeneste i nødstilfælde

Du kan til enhver tid aktivere eller deaktivere placeringstjenester i nødstilfælde.

1. Stryg nedad fra toppen af skærmen.
  2. Hold fingeren nede på Placering Placering.
    • Hvis du ikke kan se Placering Placering, skal du trykke på Rediger Rediger eller Indstillinger Indstillinger. Træk så Placering Placering til kvikmenuen.
  3. Tryk på Avanceret Og derefter Placeringstjeneste i nødstilfælde
  4. Aktivér eller deaktiver Placeringstjeneste i nødstilfælde.

Sådan fungerer Placeringstjeneste i nødstilfælde

Din telefon bruger kun ELS, når du ringer eller sender en sms-besked til et alarmnummer.

Under et nødopkald anvender Placeringstjeneste i nødstilfælde muligvis Google Placeringstjenester og andre oplysninger for at få den mest nøjagtige placering.

Din telefon sender placeringen til autoriserede alarmcentraler, så deres medarbejdere har bedre mulighed for at finde dig. Din placering sendes direkte fra din telefon til alarmnummeret og ikke via Google.

Når du har afsluttet et opkald eller en sms-besked til et alarmnummer, og ELS har været aktiveret, sender din telefon brugs- og analysedata til Google. Google bruger disse data til at analysere, hvor godt ELS fungerer. Disse oplysninger bruges ikke til at identificere dig – heller ikke af Google.

Tip! At sende din placering med Placeringstjeneste i nødstilfælde er ikke det samme som at sende den via Google Maps. Få flere oplysninger om Placeringsdeling med Google Maps.

Hvis du bruger en ældre Android-version

Vælg placeringsindstillinger (Android 9.0)

Sådan ændrer du placeringsindstillingerne:

1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Sikkerhed og placering Og derefter Placering.
    • Hvis du har en arbejdsprofil, skal du trykke på Avanceret.

Vælg derefter en af mulighederne:

• Aktivér eller deaktiver Placering: Tryk på Placering.
  • Søg efter netværk i nærheden: Tryk på Avanceret Og derefter Scanning. Aktivér eller deaktiver Wi-Fi-scanning eller Bluetooth-scanning.
  • Aktivér eller deaktiver Placeringstjeneste i nødstilfælde:  Tryk på Avanceret Og derefter Google Placeringstjeneste i nødstilfælde. Aktivér eller deaktiver Placeringstjeneste i nødstilfælde
Vælg placeringstilstand (Android 4.4-8.1)

Du kan vælge placeringstilstand baseret på nøjagtighed, hastighed og batteriforbrug.

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Sikkerhed og placering Og derefter Placering. Hvis "Sikkerhed og placering" ikke vises, skal du trykke på Placering.
  3. Tryk på Tilstand. Vælg derefter:
    • Høj nøjagtighed: Anvender GPS, Wi-Fi, mobilnetværk og sensorer for at få den mest nøjagtige placering. Brug Google Placeringstjenester til at anslå telefonens placering hurtigere og mere nøjagtigt.
    • Batteribesparende: Anvender kilder med lavere batteriforbrug såsom Wi-Fi eller mobilnetværk. Brug Google Placeringstjenester til at anslå telefonens placering hurtigere og mere nøjagtigt.
    • Kun via GPS: Brug kun GPS. Brug ikke Google Placeringstjenester til at angive placeringsoplysninger. Denne metode er muligvis langsommere til at anslå telefonens placering og bruger mere batteri.
Vælg placeringsadgang (Android 4.1-4.3)

Du kan bestemme, hvilke placeringsoplysninger telefonen må anvende.

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Placeringsadgang under "Personligt".
  3. Aktivér eller deaktiver Adgang til min placering øverst på skærmen.
    • Når placeringsadgang er aktiveret, kan du vælge begge eller én af følgende funktioner:
      • GPS-satellitter: Lader enheden anslå din placering baseret på satellitsignaler på samme måde som en GPS-enhed i bilen.
      • Wi-Fi- og mobilnetværk: Gør det muligt for telefonen at anvende Google Placeringstjenester til hurtigere at anslå placeringen med eller uden GPS.
    • Når placeringsadgang er deaktiveret:
      Din telefon kan ikke finde den nøjagtige placering eller dele den med nogen apps.

Tip! Hvis du har en tablet, der bruges af mere end én person, kan hver bruger have forskellige placeringsindstillinger.