Administrer lokationsindstillingerne på din Android-enhed

Inden for de næste par måneder bliver indstillingen Lokationshistorik omdøbt til Tidslinje. Hvis Lokationshistorik er aktiveret på din konto, kan du altså muligvis se, at der står Tidslinje under app- og kontoindstillingerne.
Du kan bruge lokationsbaserede tjenester, f.eks. bedre lokale søgeresultater såsom pendlerforslag og restauranter i nærheden. Disse resultater er baseret på din telefons lokation, når du har slået lokation til i indstillingerne.

Vigtigt!

Forstå de placeringsindstillinger, der er tilgængelige på telefonen

Vigtigt! Når du har deaktiveret lokation på din telefon, kan apps og tjenester ikke fastslå din telefons lokation. Du kan stadig få lokale resultater og annoncer, som er baseret på din IP-adresse.

Google tilbyder en række lokationsbaserede tjenester, bl.a.:

Tip! Hver app har sine egne indstillinger. Se, hvordan du administrerer placeringsindstillinger for apps.

Aktivér eller deaktiver placering på din telefon

1. Stryg fingeren nedad fra toppen af skærmen.
  2. Hold fingeren nede på Lokation Placering.
    • Hvis du ikke kan finde Lokation Placering:
      1. Tryk på Rediger Rediger eller Indstillinger Indstillinger.
      2. Træk Lokation Placering til kvikmenuen.

Når Placering er aktiveret
Når Placering er deaktiveret

Du kan gøre telefonens placering mere nøjagtig (Google Placeringstjenester, også kaldet Google Placeringsnøjagtighed)

Aktivér eller deaktiver placeringsnøjagtighed på din telefon

Android 12 eller nyere

1. Stryg fingeren nedad fra toppen af skærmen.
  2. Hold fingeren nede på Lokation Placering.
    • Hvis du ikke kan finde Lokation Placering:
      1. Tryk på Rediger Rediger eller Indstillinger Indstillinger.
      2. Træk Lokation Placering til kvikmenuen.
  3. Tryk på Lokationstjenester og derefter Google Lokationsnøjagtighed.
  4. Aktivér eller deaktiver Fastslå lokationen mere nøjagtigt.

Android 11 eller ældre

1. Stryg nedad fra toppen af skærmen.
  2. Hold fingeren nede på Lokation Placering.
    • Hvis du ikke kan finde Lokation Placering:
      1. Tryk på Rediger Rediger eller Indstillinger Indstillinger.
      2. Træk Lokation Placering til kvikmenuen.
  3. Tryk på Avanceret og derefter Google Lokationsnøjagtighed
  4. Aktivér eller deaktiver Fastslå lokationen mere nøjagtigt.
Når Google Placeringsnøjagtighed er aktiveret

Når Google Lokationsnøjagtighed er aktiveret, anvender telefonen følgende kilder for at få den mest nøjagtige lokation:

• GPS
  • Wi-Fi
  • Mobilnetværk
  • Sensorer (f.eks. accelerometer)

Google kan jævnligt indsamle lokationsdata og bruge disse data på en anonym måde for at forbedre lokationsnøjagtigheden og lokationsbaserede tjenester.

Når Google Placeringsnøjagtighed er deaktiveret

Når Google Lokationsnøjagtighed er deaktiveret, anvender telefonen GPS og sensorer, f.eks. accelerometer, til at fastslå lokationen. GPS kan være langsommere og mindre nøjagtig end andre kilder.

Når Google Lokationsnøjagtighed er deaktiveret, indsamler eller anvender Google Lokationsnøjagtighed ikke GPS-, Wi-Fi-, netværks- og sensordata.

Hvis du har Android 12 eller nyere, kan du administrere hver apps tilladelse til at få adgang til din præcise lokation. Dette adskiller sig fra Google Lokationsnøjagtighed, der er en lokationsindstilling for din enhed, som tillader, at din telefon bruger flere kilder til at fastslå den mest nøjagtige lokation.  Selvom Google Lokationsnøjagtighed er aktiveret, kan du kun give en app adgangstilladelse til din omtrentlige lokation, hvis du ikke vil give den adgang til din enheds præcise lokation.  Hvis du deaktiverer Google Lokationsnøjagtighed, kan apps muligvis ikke fastslå din enheds præcise lokation. Se, hvordan du administrerer lokationsindstillinger for apps

Konfigurer Wi-Fi- og Bluetooth-scanning

Du kan hjælpe apps med at få bedre lokationsoplysninger ved at lade telefonen søge efter Wi-Fi-adgangspunkter eller Bluetooth-enheder i nærheden.

Android 12 eller nyere

1. Stryg fingeren nedad fra toppen af skærmen.
  2. Hold fingeren nede på Lokation Placering.
    • Hvis du ikke kan finde Lokation Placering:
      1. Tryk på Rediger Rediger eller Indstillinger Indstillinger.
      2. Træk Lokation Placering til kvikmenuen.
  3. Tryk på Lokationstjenester.
  4. Aktivér eller deaktiver Wi-Fi-scanning og Bluetooth-scanning.

Android 11 eller ældre

1. Stryg nedad fra toppen af skærmen.
  2. Hold fingeren nede på Lokation Placering.
    • Hvis du ikke kan finde Lokation Placering:
      1. Tryk på Rediger Rediger eller Indstillinger Indstillinger
      2. Træk Lokation Placering til kvikmenuen.
  3. Tryk på Wi-Fi-scanning og Bluetooth-scanning
  4. Aktivér eller deaktiver Wi-Fi-scanning og Bluetooth-scanning.

Send din placering i en nødsituation

Din telefons lokation kan blive sendt til nødbehandlere, når du ringer eller sender en sms-besked til et alarmnummer, f.eks. hvis du ringer 911 i USA eller 112 i Europa, så de hurtigt kan finde dig.

Hvis Android Lokationstjeneste i nødstilfælde (ELS, Emergency Location Service) fungerer i dit land eller område og på dit mobilnetværk, og du ikke har deaktiveret tjenesten, sender telefonen automatisk sin lokation til nødbehandlere ved hjælp af ELS. Hvis ELS er deaktiveret, kan dit mobilselskab muligvis stadig sende enhedens lokation under et nødopkald eller i en sms.

Aktivér eller deaktiver Lokationstjeneste i nødstilfælde.

Du kan til enhver tid aktivere eller deaktivere Lokationstjeneste i nødstilfælde. Lokationstjeneste i nødstilfælde er tilgængelig på de fleste enheder med Google Play-tjenester.

Android 12 eller nyere

1. Du kan åbne appen Indstillinger på din enhed ved at stryge nedad fra toppen af skærmen to gange.
  2. Tryk på Indstillinger Indstillinger og derefter Sikkerhed og nødsituationer.
  3. Aktivér eller deaktiver Lokationstjeneste i nødstilfælde.

Android 11 eller ældre

1. Stryg fingeren nedad fra toppen af skærmen.
  2. Hold fingeren nede på Lokation Placering.
    • Hvis du ikke kan finde Lokation Placering:
      1. Tryk på Rediger Rediger eller Indstillinger Indstillinger.
      2. Træk Lokation Placering til kvikmenuen.
  3. Tryk på Avanceret og derefter Lokationstjeneste i nødstilfælde.
  4. Aktivér eller deaktiver Lokationstjeneste i nødstilfælde.

Sådan fungerer Lokationstjeneste i nødstilfælde

ELS aktiveres kun, når du ringer eller sender en sms til et lokalt alarmnummer.

Under et nødopkald anvender ELS muligvis Google Lokationsnøjagtighed og andre oplysninger for at indhente den mest nøjagtige lokation for enheden. Hvis Wi-Fi er deaktiveret på din enhed, kan ELS muligvis aktivere det.

Din telefon sender lokationen til autoriserede alarmcentraler, så deres medarbejdere har bedre mulighed for at finde dig. Din lokation sendes direkte fra din telefon til alarmcentralen.

Når du har afsluttet et opkald eller afsendt en besked til et alarmnummer, mens ELS har været aktiveret, sender din telefon muligvis anonymiserede brugs- og analysedata til Google med henblik på at analysere, hvor godt ELS fungerer. Disse oplysninger omfatter ikke den lokation, der sendes til autoriserede alarmcentraler, og oplysningerne er ikke personhenførbare.

Tip! Når ELS sender din lokation til autoriserede alarmcentraler, er dette ikke det samme, som når du deler din lokation via Google Maps. Få flere oplysninger om Lokationsdeling med Google Maps.

Hvis du bruger en ældre Android-version

Vælg placeringsindstillinger (Android 9.0)

Sådan ændrer du placeringsindstillingerne:

1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Sikkerhed og placering Og så Placering.
    • Hvis du har en arbejdsprofil, skal du trykke på Avanceret.

Vælg derefter en af mulighederne:

• Aktivér eller deaktiver Placering: Tryk på Placering.
  • Søg efter netværk i nærheden: Tryk på Avanceret Og så Scanning. Aktivér eller deaktiver Wi-Fi-scanning eller Bluetooth-scanning.
  • Aktivér eller deaktiver Placeringstjeneste i nødstilfælde:  Tryk på Avanceret Og så Google Placeringstjeneste i nødstilfælde. Aktivér eller deaktiver Placeringstjeneste i nødstilfælde
Vælg placeringstilstand (Android 4.4-8.1)
  1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Sikkerhed og lokation og derefter Lokation.
    • (hvis "Sikkerhed og lokation" ikke vises, skal du trykke på Lokation).
  3. Tryk på Tilstand.
  4. Vælg en tilstand:
    • Høj nøjagtighed: Anvender GPS, Wi-Fi, mobilnetværk og sensorer for at få den mest nøjagtige lokation. Brug Google Lokationstjenester til at anslå telefonens lokation hurtigere og mere nøjagtigt.
    • Batteribesparende: Anvender kilder med lavere batteriforbrug såsom Wi-Fi eller mobilnetværk. Brug Google Lokationstjenester til at anslå telefonens lokation hurtigere og mere nøjagtigt.
    • Kun via GPS: Anvender GPS og sensorer. Brug ikke Google Lokationstjenester til at forbedre lokationsnøjagtigheden. Denne metode er muligvis langsommere til at anslå telefonens lokation og bruger mere batteri.
Vælg placeringsadgang (Android 4.1-4.3)

Du kan bestemme, hvilke placeringsoplysninger telefonen må anvende.

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Placeringsadgang under "Personligt".
  3. Aktivér eller deaktiver Adgang til min placering øverst på skærmen.
    • Når placeringsadgang er aktiveret, kan du vælge begge eller én af følgende funktioner:
      • GPS-satellitter: Lader enheden anslå din placering baseret på satellitsignaler på samme måde som en GPS-enhed i bilen.
      • Wi-Fi- og mobilnetværk: Gør det muligt for telefonen at anvende Google Placeringstjenester til hurtigere at anslå placeringen med eller uden GPS.
    • Når placeringsadgang er deaktiveret:
      Din telefon kan ikke finde den nøjagtige placering eller dele den med nogen apps.

Tip! Hvis du har en tablet, der bruges af mere end én person, kan hver bruger have forskellige placeringsindstillinger.