Gestionar la configuració d'ubicació de dispositius Android

En els propers mesos, el nom de l'opció de configuració Historial d'ubicacions canviarà a Cronologia. Si l'opció Historial d'ubicacions està activada al vostre compte, és possible que vegeu Cronologia a la configuració de l'aplicació i del compte.
Quan actives la ubicació a la configuració, pots utilitzar serveis basats en la ubicació. Per exemple, pots obtenir millors resultats de la cerca local, com ara prediccions sobre els desplaçaments diaris o restaurants propers basats en la ubicació del telèfon.

Important:

Informació sobre les opcions de configuració d'ubicació disponibles al telèfon

Important: quan desactives la ubicació al telèfon, les aplicacions i els serveis no poden accedir-hi. Pots continuar obtenint resultats locals i anuncis basats en la teva adreça IP.

Google té diversos serveis basats en la ubicació, com ara els següents:

Consell: les aplicacions tenen la seva pròpia configuració. Informació sobre com pots gestionar la configuració d'ubicació de les aplicacions.

Activar o desactivar la ubicació del telèfon

1. Llisca cap avall des de la part superior de la pantalla.
  2. Mantén premuda l'opció Ubicació Ubicació.
    • Si no trobes Ubicació Ubicació:
      1. Toca Edita Edita o Configuració Configuració.
      2. Arrossega l'opció Ubicació Ubicació a la configuració ràpida.

Quan la ubicació està activada
Quan la ubicació està desactivada

Ajudar el telèfon a obtenir una ubicació més precisa (serveis d'ubicació de Google o precisió de la ubicació de Google)

Activar o desactivar la precisió de la ubicació del telèfon

Android 12 i versions posteriors

1. Llisca cap avall des de la part superior de la pantalla.
  2. Mantén premuda l'opció Ubicació Ubicació.
    • Si no trobes Ubicació Ubicació:
      1. Toca Edita Edita o Configuració Configuració.
      2. Arrossega l'opció Ubicació Ubicació a la configuració ràpida.
  3. Toca Serveis d'ubicació i, a continuació, Precisió de la ubicació de Google.
  4. Activa o desactiva Millora la precisió de la ubicació.

Android 11 i versions anteriors

1. Llisca cap avall des de la part superior de la pantalla.
  2. Mantén premuda l'opció Ubicació Ubicació.
    • Si no trobes Ubicació Ubicació:
      1. Toca Edita Edita o Configuració Configuració.
      2. Arrossega l'opció Ubicació Ubicació a la configuració ràpida.
  3. Toca Configuració avançada i, a continuació, Precisió de la ubicació de Google.
  4. Activa o desactiva Millora la precisió de la ubicació.
Quan l'opció Precisió de la ubicació de Google està activada

Si la precisió de la ubicació de Google està activada, el telèfon fa servir aquestes fonts per obtenir la ubicació més precisa:

• GPS
  • Wi‑Fi
  • Xarxes mòbils
  • Sensors (com ara l'acceleròmetre)

Google pot recollir dades d'ubicació periòdicament i utilitzar-les de manera anònima per millorar la precisió de la ubicació i els serveis basats en la ubicació.

Quan l'opció Precisió de la ubicació de Google està desactivada

Quan desactives la precisió de la ubicació de Google, el telèfon utilitza el GPS i els sensors, com ara l'acceleròmetre, per determinar la ubicació. El GPS pot ser més lent i menys precís que altres fonts.

Quan la precisió de la ubicació de Google està desactivada, no utilitza ni recull les dades del sensor, el GPS, la Wi‑Fi i la xarxa.

Per a Android 12 i versions posteriors, pots gestionar el permís de cada aplicació per accedir a la ubicació exacta. Aquesta opció és diferent de la precisió de la ubicació de Google, que és una opció de configuració d'ubicació del dispositiu que permet que el telèfon utilitzi més fonts per obtenir la ubicació més precisa. Encara que la precisió de la ubicació de Google estigui activada, pots concedir només un permís d'ubicació aproximada a una aplicació si no vols permetre-li l'accés a la ubicació exacta del dispositiu. Si desactives la precisió de la ubicació de Google, és possible que les aplicacions no puguin obtenir la ubicació exacta del dispositiu. Obtén informació sobre com pots gestionar els permisos d'ubicació de les aplicacions.

Configurar la cerca de xarxes Wi‑Fi i de dispositius Bluetooth

Per ajudar les aplicacions a obtenir informació més precisa sobre la ubicació, pots permetre que el telèfon cerqui punts d'accés Wi‑Fi o dispositius Bluetooth propers.

Android 12 i versions posteriors

1. Llisca cap avall des de la part superior de la pantalla.
  2. Mantén premuda l'opció Ubicació Ubicació.
    • Si no trobes Ubicació Ubicació:
      1. Toca Edita Edita o Configuració Configuració.
      2. Arrossega l'opció Ubicació Ubicació a la configuració ràpida.
  3. Toca Serveis d'ubicació.
  4. Activa o desactiva Cerca de xarxes Wi‑Fi i Cerca de dispositius Bluetooth.

Android 11 i versions anteriors

1. Llisca cap avall des de la part superior de la pantalla.
  2. Mantén premuda l'opció Ubicació Ubicació.
    • Si no trobes Ubicació Ubicació:
      1. Toca Edita Edita o Configuració Configuració
      2. Arrossega l'opció Ubicació Ubicació a la configuració ràpida.
  3. Toca Cerca de xarxes Wi‑Fi i Cerca de dispositius Bluetooth.
  4. Activa o desactiva Cerca de xarxes Wi‑Fi i Cerca de dispositius Bluetooth.

Enviar la ubicació en cas d'emergència

Per ajudar els serveis d'emergències a trobar-te ràpidament, es pot enviar la ubicació del telèfon quan truquis o enviïs un missatge de text a un número d'emergència, com ara al 911 als EUA o al 112 a Europa.

Si Servei de localització per a emergències (ELS) d'Android està disponible al teu país o regió i a la teva xarxa mòbil (i sempre que no l'hagis desactivat), el telèfon enviarà automàticament la ubicació als primers interventors a través d'aquest servei. Encara que estigui desactivat, és possible que l'operador de telefonia mòbil enviï la ubicació del dispositiu quan facis una trucada o enviïs un missatge d'emergència.

Activar o desactivar el Servei de localització per a emergències d'Android

Pots activar o desactivar el Servei de localització per a emergències en qualsevol moment. El Servei de localització per a emergències està disponible en la majoria de dispositius compatibles amb Serveis de Google Play.

Android 12 i versions posteriors

1. Per obrir l'aplicació Configuració del dispositiu, llisca cap avall dues vegades des de la part superior de la pantalla.
  2. Toca Configuració Configuració i, a continuació, Seguretat i emergència.
  3. Activa o desactiva l'opció Servei de localització per a emergències.

Android 11 i versions anteriors

1. Llisca cap avall des de la part superior de la pantalla.
  2. Mantén premuda l'opció Ubicació Ubicació.
    • Si no trobes Ubicació Ubicació:
      1. Toca Edita Edita o Configuració Configuració.
      2. Arrossega l'opció Ubicació Ubicació a la configuració ràpida.
  3. Toca Configuració avançada i, a continuació, Servei de localització per a emergències.
  4. Activa o desactiva l'opció Servei de localització per a emergències.

Com funciona el Servei de localització per a emergències

La funció ELS només s'activa quan truques o envies un missatge a un número d'emergència local.

Durant una trucada d'emergència, és possible que la funció ELS utilitzi la precisió de la ubicació de Google i altres dades per obtenir una ubicació del dispositiu tan precisa com sigui possible. Si l'opció de configuració de la Wi‑Fi del dispositiu està desactivada, és possible que la funció ELS l'activi.

El telèfon envia la ubicació a col·laboradors d'emergències autoritzats per ajudar els serveis d'emergències a trobar-te. La ubicació s'envia directament del telèfon als col·laboradors d'emergències.

Un cop finalitza una trucada o s'envia un missatge d'emergència amb la funció ELS activada, el telèfon pot enviar dades d'ús i d'analítiques desidentificades a Google amb la finalitat d'analitzar el funcionament d'aquesta funció. Aquesta informació no inclou la ubicació que s'ha enviat als col·laboradors d'emergència autoritzats, i no t'identifica.

Consell: que la funció ELS enviï la teva ubicació a col·laboradors d'emergències autoritzats no és el mateix que compartir-la a través de Google Maps. Obtén informació sobre la funció Compartició d'ubicació de Google Maps.

Si fas servir una versió anterior d'Android

Triar la configuració d'ubicació (Android 9.0)

Per canviar la configuració d'ubicació, segueix aquests passos:

1. Obre l'aplicació Configuració del dispositiu.
  2. Toca Seguretat i ubicació A continuació, Ubicació.
    • Si tens un perfil professional, toca Configuració avançada.

A continuació, tens tres opcions:

• Activar o desactivar la ubicació: toca Ubicació.
  • Cercar xarxes properes: toca Configuració avançada A continuació,Cerca. Activa o desactiva Cerca de xarxes Wi‑Fi o Cerca de dispositius Bluetooth.
  • Activar o desactivar el Servei de localització per a emergències: toca Configuració avançada A continuació, Servei de localització per a emergències de Google. Activa o desactiva l'opció Servei de localització per a emergències
Triar el mode d'ubicació (Android 4.4-8.1)
  1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Seguretat i ubicació i, a continuació, Ubicació.
    • Si no trobes l'opció "Seguretat i ubicació", toca Ubicació.
  3. Toca Mode.
  4. Selecciona un mode:
    • Alta precisió: fa servir el GPS, la Wi‑Fi, les xarxes mòbils i els sensors per obtenir la ubicació més precisa. Utilitza els serveis d'ubicació de Google per calcular la ubicació del telèfon de manera més ràpida i precisa.
    • Estalvi de bateria: fa servir fonts que utilitzen menys bateria, com ara les xarxes Wi‑Fi i mòbils. Utilitza els serveis d'ubicació de Google per calcular la ubicació del telèfon de manera més ràpida i precisa.
    • Només dispositiu: utilitza el GPS i els sensors. No utilitza els serveis d'ubicació de Google per millorar la precisió de la ubicació. És possible que consumeixi més bateria i tardi més a calcular la ubicació del telèfon.
Triar l'accés a la ubicació (Android 4.1-4.3)

Pots controlar quina informació d'ubicació pot utilitzar el telèfon.

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. A "Personal", toca Accés a la ubicació.
  3. A la part superior de la pantalla, activa o desactiva l'opció Accés a la meva ubicació.
    • Si l'accés a la ubicació està activat, tria una d'aquestes opcions o totes dues:
      • Satèl·lits GPS: permet que el dispositiu determini la ubicació a partir de senyals de satèl·lit, de la mateixa manera que ho fa un dispositiu GPS al cotxe.
      • Ubicació per xarxa mòbil i Wi‑Fi: permet que el telèfon utilitzi els serveis d'ubicació de Google per poder determinar més de pressa la teva ubicació, tant si utilitzes el GPS com si no ho fas.
    • Quan l'accés a la ubicació està desactivat
      : el telèfon no pot trobar la ubicació exacta ni compartir-la amb altres aplicacions.

Consell: si tens una tauleta amb diversos usuaris, cadascun pot tenir una configuració d'ubicació diferent.

Tanca la cerca
Aplicacions de Google