Tijd, datum en tijdzone instellen

Je kunt de instellingen van de klok wijzigen, waaronder de datum, tijd en tijdzone. Je kunt instellen hoe je wekkers en timers werken en je kunt klokken voor andere steden toevoegen.

Tijdzone wijzigen

Belangrijk:

• Je apparaat kan je locatie gebruiken om je tijdzone te bepalen.
    • Als Locatie gebruiken uitstaat, wordt je apparaatlocatie niet gebruikt om je tijdzone te bepalen.
    • Als Locatie gebruiken aanstaat, kan je apparaatlocatie worden gebruikt om je tijdzone te bepalen.
  • Sommige apparaten ondersteunen alleen het gebruik van de locatie om de tijdzone in te stellen, zoals tablets met alleen wifi. Voor deze apparaten is de instelling Locatie gebruiken niet beschikbaar.
  1. Open de Klok-app Klok op je telefoon.
  2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen.
    • Je kunt je standaardtijdzone instellen door op Eigen tijdzone te tikken.
    • Als je je tijdzone automatisch wilt updaten, tik je op Datum en tijd wijzigen en dan Tijdzone automatisch instellen.
    • Als je een klok voor thuis wilt toevoegen als je in een andere tijdzone zit, zet je Automatische klok voor thuis aan.
    • Als je een tijdzone handmatig wilt instellen, tik je op Datum en tijd wijzigen en dan Tijdzone.
      • Indien aanwezig: zet Automatisch instellen uit.
      • Tik op Tijdzone en selecteer je tijdzone.
    • Als je automatisch een tijdzone wilt instellen, tik je op Datum en tijd wijzigen en dan Tijdzone.
      • Zet Automatisch instellen aan.

Tip: Alleen op sommige apparaten kun je de tijdzone automatisch instellen.

Wekkerinstellingen wijzigen

1. Open de Klok-app Klok op je telefoon.
  2. Tik op Meer MeerEn dan Instellingen.
  3. Onder Wekkers:
    • Kiezen hoe lang de wekker afgaat: Tik op Stil na.
    • Kies hoe lang een wekker wordt uitgesteld met de snoozefunctie: Tik op Snoozeduur.
    • Het volume van je wekker wijzigen: Gebruik de schuifregelaar Wekkervolume.
    • Instellen dat een wekker steeds luider wordt: Tik op Volume geleidelijk verhogen.
    • Kiezen wat de volumeknoppen doen: Tik op Volumeknoppen. Je kunt instellen dat ze het volume regelen, een wekker snoozen of een wekker negeren.
    • Kiezen op welke dag je week start: Tik op Week starten op.

Timerinstellingen wijzigen

1. Open de Klok-app Klok op je telefoon.
  2. Tik op Meer MeerEn dan Instellingen.
  3. Onder Timers:
    • Kies de beltoon die klinkt zodra de timer het ingestelde tijdstip bereikt: Tik op Timergeluid.
    • Instellen dat het timergeluid steeds luider wordt: Tik op Volume geleidelijk verhogen.
    • De timer laten trillen: Tik op Trillen voor timer.

Tip: Niet alle apparaten hebben een optie voor een trilling bij een timer.

Klokken voor andere steden toevoegen

1. Open de Klok-app Klok op je telefoon.
  2. Tik op Klok.
  3. Tik onderaan op Toevoegen Toevoegen.
  4. Typ de naam van een stad in de zoekbalk en tik op de stad die je wilt toevoegen.
    • Een stad opnieuw rangschikken: Tik op een stad, houd deze vast en verplaats de stad omhoog of omlaag in de lijst.
    • Een stad verwijderen: Swipe naar links of rechts op de stad die je wilt verwijderen.