Sikkerhetskopiér og gjenopprett data på Android-enheten din

Du kan sikkerhetskopiere innhold, data og innstillinger fra telefonen din til Google-kontoen din. Du kan gjenopprette sikkerhetskopiert informasjon til den opprinnelige telefonen eller til enkelte andre Android-telefoner.

Gjenoppretting av data varierer etter hvilken telefon og Android-versjon du har. Du kan ikke gjenopprette en sikkerhetskopi fra en nyere Android-versjon til en telefon som kjører en eldre Android-versjon.

Viktig: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 9 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Sikkerhetskopiér innhold

Sikkerhetskopiér data og innstillinger automatisk

Viktig: For å beskytte de sikkerhetskopierte dataene dine, bruk en skjermlås med PIN-kode, mønster eller passord i stedet for sveiping eller Smart Lock.

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på System Og så Sikkerhetskopiering.​ Hvis disse trinnene ikke finnes i innstillingene for telefonen din, kan du prøve å søke etter sikkerhetskopi i innstillingsappen.
  3. Slå på sikkerhetskopitjenesten.

Tips: På nettbrett som brukes av flere personer, kan bare eieren av nettbrettet se innstillingene for sikkerhetskopiering og tilbakestilling.

Legg til eller bytt sikkerhetskopikontoer

Legg til en sikkerhetskopikonto

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på System Og så Sikkerhetskopiering. Hvis disse trinnene ikke finnes i innstillingene for telefonen din, kan du prøve å søke etter sikkerhetskopi i innstillingsappen eller få hjelp fra enhetsprodusenten

3. Trykk på Sikkerhetskopikonto Og så Legg til konto.
  4. Skriv inn PIN-koden, mønsteret eller passordet for telefonen hvis det er nødvendig.
  5. Logg på kontoen du vil legge til.

Bytt mellom sikkerhetskopikontoer

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på System Og så Sikkerhetskopiering. Hvis disse trinnene ikke finnes i innstillingene for telefonen din, kan du prøve å søke etter sikkerhetskopi i innstillingsappen eller få hjelp fra enhetsprodusenten.
  3. Trykk på Sikkerhetskopikonto.
  4. Trykk på kontoen du vil bruke for sikkerhetskopier.
Dette blir sikkerhetskopiert
Viktig: Ikke alle apper sikkerhetskopierer eller gjenoppretter alle innstillinger og data.For å få mer informasjon om en app, finn ut hvordan du kontakter utvikleren.

Hvis sikkerhetskopiene dine lastes opp til Google, krypteres de med passordet til Google-kontoen din. For noen data brukes PIN-koden, mønsteret eller passordet til telefonens skjermlås også til kryptering.

Hvis du sikkerhetskopierer til Google Disk, blir dette sikkerhetskopiert:

• Kontakter
  • Google Kalender-aktiviteter og -innstillinger
  • SMS-tekstmeldinger (ikke MMS)
  • Wi-Fi-nettverk og -passord
  • Bakgrunner
  • Gmail-innstillinger
  • Apper
  • Skjerminnstillinger (lysstyrke og hvilemodus)
  • Språk- og inndatainnstillinger
  • Dato og klokkeslett
  • Innstillinger og data for apper som ikke kommer fra Google (varierer fra app til app)
Tips: Du kan sikkerhetskopiere bildene og videoene dine automatisk til Google Foto-biblioteket. Finn ut hvordan du sikkerhetskopierer bildene dine.

Sikkerhetskopiér data og innstillinger manuelt

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på System Og så Sikkerhetskopiering. Hvis disse trinnene ikke finnes i innstillingene for telefonen din, kan du prøve å søke etter sikkerhetskopi i innstillingsappen eller få hjelp fra enhetsprodusenten.
  3. Trykk på Sikkerhetskopiér nå Og så Fortsett.

Slett etter sikkerhetskopiering

Etter at du har sikkerhetskopiert, kan du tilbakestille telefonen din ved å tømme den for innhold. Finn ut hvordan du kan tilbakestille telefonen til fabrikkstandard.

Gjenopprett sikkerhetskopierte data og innstillinger

Når du legger til Google-kontoen din på en telefon som er konfigurert, blir det du tidligere sikkerhetskopierte for den aktuelle Google-kontoen, lagt til på telefonen.

For å gjenopprette en sikkerhetskopiert konto på en tilbakestilt telefon, følg instruksjonene på skjermen. Se produsentens nettsted for brukerstøtte for å få mer hjelp.

Viktig: Du kan ikke gjenopprette en sikkerhetskopi fra en nyere Android-versjon til en telefon som kjører en eldre Android-versjon. Finn ut hvordan du sjekker og oppdaterer Android-versjonen din.

Gjenopprett sikkerhetskopierte kontakter

Hvis du lagret kontaktene i Google-kontoen din, synkroniseres de automatisk. Hvis du har andre kontakter på en enhet eller et SIM-kort, kan du finne ut hvordan du gjenoppretter kontakter manuelt.