Crear còpies de seguretat de les dades d'un dispositiu Android o restaurar-les

Pots crear una còpia de seguretat del contingut, de les dades i de la configuració del telèfon al teu Compte de Google, així com restaurar la informació de la qual hagis creat una còpia de seguretat al telèfon original o en altres telèfons Android.

El procés per restaurar dades pot variar en funció del telèfon i la versió d'Android. No pots restaurar una còpia de seguretat d'una versió posterior d'Android en un telèfon amb una versió anterior.

Important: alguns d'aquests passos només funcionen amb Android 9 i versions posteriors. Obtén informació sobre com pots comprovar quina versió d'Android tens.

Crear una còpia de seguretat del contingut

Crear una còpia de seguretat automàtica de les dades i les opcions de configuració

Important: per protegir les còpies de seguretat de les teves dades, utilitza un bloqueig de pantalla amb PIN, patró o contrasenya, en comptes de fer lliscar el dit per la pantalla o fer servir Smart Lock.

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Sistema A continuació, Còpia de seguretat. Si aquests passos no coincideixen amb les opcions de configuració del teu telèfon, prova de cercar còpia de seguretat a l'aplicació Configuració.
  3. Activa el servei de còpia de seguretat.

Consell: a les tauletes que fan servir diversos usuaris, només el propietari pot consultar-ne les opcions de còpia de seguretat i restauració.

Canviar de compte de còpia de seguretat o afegir-ne un

Afegir un compte de còpia de seguretat

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Sistema A continuació, Còpia de seguretat. Si aquests passos no coincideixen amb les opcions de configuració del teu telèfon, prova de cercar còpia de seguretat a l'aplicació de configuració o obtén ajuda del fabricant del dispositiu

3. Toca Compte de còpia de seguretat A continuació, Afegeix un compte.
  4. Si cal, introdueix el PIN, el patró o la contrasenya del telèfon.
  5. Inicia la sessió al compte que vulguis afegir.

Canviar de compte de còpia de seguretat

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Sistema A continuació, Còpia de seguretat. Si aquests passos no coincideixen amb les opcions de configuració del teu telèfon, prova de cercar còpia de seguretat a l'aplicació de configuració o obtén ajuda del fabricant del dispositiu.
  3. Toca Compte de còpia de seguretat.
  4. Toca el compte que vulguis utilitzar per a les còpies de seguretat.
De què es crea una còpia de seguretat
Important: no totes les aplicacions poden crear còpies de seguretat de totes les dades i opcions de configuració, o restaurar-les. Per conèixer les especificitats d'una aplicació, obtén informació sobre com pots contactar amb el seu desenvolupador.

Si les teves còpies de seguretat es pengen a Google, s'encripten amb la contrasenya del teu Compte de Google. Per encriptar algunes dades, també s'utilitzen el PIN, el patró o la contrasenya de bloqueig de pantalla del telèfon.

Si fas una còpia de seguretat a Google Drive, s'hi inclouran les dades següents:

• contactes
  • esdeveniments i configuració de Google Calendar
  • missatges de text SMS (no MMS)
  • contrasenyes i xarxes Wi‑Fi
  • fons de pantalla
  • configuració de Gmail
  • aplicacions
  • configuració de la pantalla (brillantor i repòs)
  • configuració d'idioma i introducció de text
  • data i hora
  • configuració i dades d'aplicacions que no són de Google (varia en funció de l'aplicació)
Consell: pots crear una còpia de seguretat automàtica de les fotos i els vídeos a la biblioteca de Google Fotos. Obtén informació sobre com pots crear una còpia de seguretat de les teves fotos.

Crear una còpia de seguretat manual de les dades i la configuració

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Sistema A continuació, Còpia de seguretat. Si aquests passos no coincideixen amb les opcions de configuració del teu telèfon, prova de cercar còpia de seguretat a l'aplicació de configuració o obtén ajuda del fabricant del dispositiu.
  3. Toca Crea una còpia de seguretat ara A continuació, Continua.

Esborrar dades després de crear-ne una còpia de seguretat

Un cop hagis creat una còpia de seguretat del teu telèfon, pots restablir-lo esborrant-ne tot el contingut. Obtén informació sobre com pots restablir la configuració de fàbrica del telèfon..

Restaurar dades i opcions de configuració amb còpia de seguretat

Quan afegeixes el teu Compte de Google a un telèfon que s'ha configurat, s'hi aplica la còpia de seguretat que vas crear per a aquest compte.

Per restaurar un compte amb còpia de seguretat en un telèfon restablert, segueix els passos en pantalla. Per obtenir més ajuda, consulta el lloc web d'assistència del fabricant.

Important: no pots restaurar una còpia de seguretat d'una versió posterior d'Android en un telèfon amb una versió anterior. Informació sobre com pots comprovar i actualitzar la versió d'Android.

Restaurar els contactes amb còpia de seguretat

Si has desat els contactes al teu Compte de Google, se sincronitzaran de manera automàtica. Si tens altres contactes en un telèfon o una targeta SIM, obtén informació sobre com pots restaurar els contactes manualment.