Crear còpies de seguretat de les dades d'un dispositiu Android o restaurar-les

Pots crear una còpia de seguretat del contingut, de les dades i de la configuració del telèfon al teu Compte de Google, així com restaurar la còpia de seguretat al telèfon original o en altres telèfons Android. No pots crear còpies de seguretat si configures un dispositiu personal amb un perfil de treball o només per a la feina, o quan configures un dispositiu que és propietat d'una empresa.

El procés per restaurar dades pot variar en funció del telèfon i la versió d'Android. No pots restaurar una còpia de seguretat d'una versió posterior d'Android en un telèfon amb una versió anterior.

Important: alguns d'aquests passos només funcionen amb Android 9 i versions posteriors. Obtén informació sobre com pots consultar quina versió d'Android tens.

On s'emmagatzemen les dades del telèfon

Les còpies de seguretat es pengen als servidors de Google i s'encripten amb la contrasenya del teu Compte de Google. També s'utilitza el PIN, el patró o la contrasenya de bloqueig de pantalla del telèfon per encriptar i crear una còpia de seguretat d'algunes dades.

Les dades de la còpia de seguretat (tret de les incloses a la còpia de seguretat de Google Fotos) s'esborren si:

• No fas servir el dispositiu durant 57 dies.
  • Desactives la còpia de seguretat d'Android.

Crear una còpia de seguretat del contingut

Crear una còpia de seguretat automàtica del telèfon

Important: per protegir les còpies de seguretat de les teves dades, utilitza un PIN, un patró o una contrasenya , en comptes de fer lliscar el dit per la pantalla o .

Pots configurar el dispositiu perquè creï còpies de seguretat automàtiques dels teus fitxers.

1. Obre l'aplicació Configuració del dispositiu.
  2. Selecciona Google A continuació, Còpia de seguretat.
    Consell: si és la primera vegada que configures aquesta funció, activa Còpia de seguretat de Google One i segueix les instruccions en pantalla.
  3. Toca Crea una còpia de seguretat ara.

La còpia de seguretat de Google One pot tardar fins a 24 hores. Quan es desin les dades, veuràs l'opció "Activat" a sota dels tipus de dades que hagis seleccionat.

Canviar de compte de còpia de seguretat o afegir-ne un

Afegir un compte de còpia de seguretat

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Sistema A continuació, Còpia de seguretat. Si aquests passos no coincideixen amb les opcions de configuració del teu telèfon, prova de cercar còpia de seguretat a l'aplicació de configuració o obtén ajuda del fabricant del dispositiu

3. Toca Compte de còpia de seguretat A continuació, Afegeix un compte.
  4. Si cal, introdueix el PIN, el patró o la contrasenya del telèfon.
  5. Inicia la sessió al compte que vulguis afegir.

Canviar de compte de còpia de seguretat

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Sistema A continuació, Còpia de seguretat. Si aquests passos no coincideixen amb les opcions de configuració del teu telèfon, prova de cercar còpia de seguretat a l'aplicació de configuració o obtén ajuda del fabricant del dispositiu.
  3. Toca Compte de còpia de seguretat.
  4. Toca el compte que vulguis utilitzar per a les còpies de seguretat.
De què es crea una còpia de seguretat
Important: no totes les aplicacions poden crear còpies de seguretat de totes les dades i opcions de configuració, o restaurar-les. Per conèixer les especificitats d'una aplicació, obtén informació sobre com pots contactar amb el seu desenvolupador.

Còpia de seguretat de Google One desa automàticament les dades del teu telèfon. Per exemple:

• Dades de les aplicacions
  • Historial de trucades
  • Contactes
  • Configuració
  • Missatges SMS
  • Fotos i vídeos
  • MMS

Consell: pots crear una còpia de seguretat automàtica de les fotos i els vídeos a la biblioteca de Google Fotos. Obtén informació sobre com pots crear una còpia de seguretat de les teves fotos.

Crear una còpia de seguretat manual de les dades i la configuració

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Google A continuació, Còpia de seguretat.
    Si aquests passos no coincideixen amb les opcions de configuració del telèfon, prova de cercar còpia de seguretat a l'aplicació de configuració o obtén ajuda del fabricant del dispositiu.
  3. Toca Crea una còpia de seguretat ara.

Esborrar dades després de crear-ne una còpia de seguretat

Un cop hagis creat una còpia de seguretat del teu dispositiu, pots restablir-lo esborrant-ne tot el contingut. Obtén informació sobre com pots restablir la configuració de fàbrica del dispositiu.

Moure les dades a un telèfon nou

Quan afegeixes un Compte de Google a un telèfon que s'ha configurat, es passa a aquest dispositiu la còpia de seguretat que vas crear per a aquest compte.

Per restaurar un compte amb còpia de seguretat en un telèfon restablert, segueix els passos en pantalla. Per obtenir més informació, demana ajuda al fabricant del dispositiu.

Les fotos i els vídeos ja estan disponibles a Google Fotos. Tanmateix, pots restaurar la resta de les dades de què hagis creat una còpia de seguretat quan configuris el telèfon nou per primera vegada o després de restablir-ne les dades de fàbrica. Per restaurar les dades, segueix els passos en pantalla durant la configuració.

El procés pot tardar fins a 24 hores.

Important: no pots restaurar una còpia de seguretat d'una versió posterior d'Android en un dispositiu amb una versió anterior. Informació sobre com pots comprovar i actualitzar la versió d'Android.

Comprovar de quines fotos, dades i opcions de configuració has creat una còpia de seguretat

Pots comprovar quines dades i aplicacions s'inclouen a la còpia de seguretat.

1. Obre l'aplicació Configuració del dispositiu.
  2. Toca Google A continuació, Còpia de seguretat.
  3. A "Detalls de la còpia de seguretat", revisa de quines dades s'ha creat una còpia de seguretat al dispositiu.
Restaurar els contactes amb còpia de seguretat

Si has desat els contactes de Google al teu Compte de Google, se sincronitzaran de manera automàtica. Si tens altres contactes en un telèfon o una targeta SIM, obtén informació sobre com pots restaurar els contactes manualment.

Com gestiona les teves dades la còpia de seguretat

Important: les dades que recull la còpia de seguretat s'encripten en trànsit.

La còpia de seguretat envia les teves dades als servidors de còpia de seguretat de Google i t'ajuda a transferir dades entre dispositius. A més, recull determinada informació per dur a terme serveis al dispositiu. Part d'aquesta funcionalitat utilitza Serveis de Google Play. Per exemple, la còpia de seguretat recull:

• Els missatges, els contactes, la configuració de les aplicacions i les preferències, com a part de la còpia de seguretat personal.
  • Els identificadors personals, per garantir que les còpies de seguretat s'associïn a tu i al teu compte.
  • Els diagnòstics i els registres de bloquejos, amb finalitats d'analítica i resolució de problemes.

Desactivar la còpia de seguretat

• Per desactivar la còpia de seguretat, ves a Configuració i, a continuació, Sistema i, a continuació, Còpia de seguretat i, a continuació, Còpia de seguretat de Google One.
  • Per suprimir la còpia de seguretat, també pots utilitzar l'aplicació Drive a Android.