Haittasovelluksilta suojautuminen Google Play Protectin avulla

Google Play Protect auttaa huolehtimaan laitteesi turvallisuudesta.

• Se suorittaa Google Play Kaupan sovelluksille tietosuojatarkistuksen ennen niiden lataamista.
  • Se tarkistaa, onko laitteelle ladattu mahdollisesti haitallisia sovelluksia muista lähteistä. Haitallisia sovelluksia kutsutaan myös haittaohjelmiksi.
  • Se varoittaa sinua, jos mahdollisesti haitallisia sovelluksia löytyy, ja poistaa haitalliseksi tiedetyt sovellukset laitteeltasi.
  • Se varoittaa sinua havaitessaan ei-toivottujen ohjelmistojen käytännön vastaisia sovelluksia, jotka piilottavat tai vääristävät tärkeitä tietoja.
  • Se lähettää sinulle tietosuojailmoituksia sovelluksista, jotka voivat saada henkilötietojesi käyttöoikeudet, mikä rikkoo kehittäjien käytäntöämme.

Google Play Protectin toiminta

Google Play Protect tarkistaa sovelluksia niiden asennuksen yhteydessä. Lisäksi se tarkistaa laitteen säännöllisesti. Jos palvelu havaitsee mahdollisesti haitallisen sovelluksen, se saattaa tehdä seuraavaa:

• Palvelu voi lähettää sinulle ilmoituksen. Voit poistaa sovelluksen napauttamalla ilmoitusta ja valitsemalla sitten Poista.
  • Palvelu voi poistaa sovelluksen käytöstä, kunnes poistat sen.
  • Palvelu voi poistaa sovelluksen automaattisesti. Useimmissa tapauksissa saat haitallisen sovelluksen havaitsemisen jälkeen ilmoituksen siitä, että sovellus on poistettu.
Haittaohjelmien torjunnan toiminta

Jotta Google voi suojata sinua haitallisilta kolmannen osapuolen ohjelmistoilta, URL-osoitteilta ja muilta tietoturvaongelmilta, se voi vastaanottaa seuraavia tietoja:

• Laitteesi verkkoyhteydet
  • Mahdollisesti haitalliset URL-osoitteet
  • Käyttöjärjestelmät ja Google Playn tai muiden lähteiden kautta laitteellesi asennetut sovellukset

Google voi varoittaa sinua mahdollisesti vaarallisista sovelluksista tai URL-osoitteista. Google voi myös poistaa tai estää asennuksesta sovelluksen tai URL-osoitteen, jos sen tiedetään olevan laitteille, datalle tai käyttäjille haitallinen.

Voit halutessasi poistaa näitä suojauksia laitteen asetuksista. Google voi kuitenkin jatkaa Google Playn kautta asennettuja sovelluksia koskevien tietojen vastaanottamista. Lisäksi tällöin voidaan jatkaa muista lähteistä laitteellesi asennettujen sovellusten tietoturvaheikkouksien tarkistamista, mutta niihin liittyviä tietoja ei lähetetä Googlelle.

Tietosuojailmoitusten toiminta

Google Play Protect ilmoittaa sinulle, jos sovellus poistetaan Google Play Kaupasta siksi, että sovellus voi käyttää henkilötietoja. Voit tällöin poistaa sovelluksen.

Sovelluksen suojaustilan tarkistaminen

Voit tarkistaa Google Play Protectin tilan laitteellasi:

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus  Google Play Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Valikko Valikko Ja sitten Play Protect.
  3. Etsi laitteesi tilatiedot.

Google Play Protectin käyttöönotto ja käytöstä poistaminen

Google Play Protect on oletuksena käytössä, mutta voit poistaa sen käytöstä. Turvallisuussyistä suosittelemme, että Google Play Protect on käytössä.

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus  Google Play Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Valikko Valikko Ja sitten Play Protect Ja sitten Asetukset Asetukset.
  3. Aseta Tarkista laitteen turvallisuusuhat päälle tai pois päältä.

Tuntemattomien sovellusten lähettäminen Googlelle

Jos asennat sovelluksia Google Play Kaupan ulkopuolella sijaitsevista tuntemattomista lähteistä, ota käyttöön Paranna haittasovellusten tunnistusta ‑asetus, niin Google Play Protect voi lähettää tuntemattomat sovellukset Googlelle suojellakseen sinua haitallisilta sovelluksilta.

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Valikko Valikko Ja sitten Play Protect Ja sitten Asetukset Asetukset.
  3. Ota Paranna haittasovellusten tunnistusta ‑asetus käyttöön tai poista se käytöstä.

Tietoa kehittäjille

Jos olet sovelluskehittäjä, jonka sovelluksen Google Play Protect on merkinnyt haitalliseksi:

Jos uskot, että Google Play Protect on estänyt sovelluksesi tai merkinnyt sen haitalliseksi virheellisesti, tee valitus.