Google Play Protectin käyttö sovellusten suojaamiseen ja datan pitämiseen yksityisenä

Google Play Protect tarkistaa sovelluksesi ja laitteesi haitallisen toiminnan varalta.

• Se suorittaa Google Play Kaupan sovelluksille turvatarkistuksen ennen niiden lataamista.
  • Se tarkistaa, onko laitteelle ladattu mahdollisesti haitallisia sovelluksia muista lähteistä. Haitallisia sovelluksia kutsutaan myös haittaohjelmiksi.
  • Se varoittaa sinua mahdollisesti haitallisista sovelluksista.
  • Se voi poistaa haitallisia sovelluksia käytöstä tai poistaa ne kokonaan laitteeltasi.
  • Se varoittaa sinua havaitessaan ei-toivottujen ohjelmistojen käytännön vastaisia sovelluksia, jotka piilottavat tai vääristävät tärkeitä tietoja.
  • Se lähettää sinulle tietosuojavaroituksia sovelluksista, jotka voivat saada henkilökohtaisten tietojesi käyttöoikeudet, mikä rikkoo kehittäjäkäytäntöämme.
  • Se voi nollata sovellusluvat yksityisyytesi turvaamiseksi tietyissä Android-versioissa.

Laitesertifioinnin tilan vahvistaminen

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Tarkista Tietoja-kohdasta, onko laitteesi Play Protect ‐sertifioitu.

Miten laittaa Google Play Protect päälle tai pois päältä

Tärkeää: Google Play Protect on oletuksena käytössä, mutta voit poistaa sen käytöstä. Turvallisuussyistä suosittelemme pitämään Google Play Protectin aina käytössä.

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
  3. Valitse Play Protect ja sitten Asetukset.
  4. Laita Tarkista sovellukset Play Protectilla päälle tai pois päältä.

Tuntemattomien sovellusten lähettäminen Googlelle

Jos asennat sovelluksia Google Play Kaupan ulkopuolella sijaitsevista tuntemattomista lähteistä, Google Play Protect saattaa pyytää lähettämään tuntemattomat sovellukset Googlelle. Kun "Paranna haittasovellusten tunnistusta" ‐asetus on päällä, annat Google Play Protectille luvan lähettää tuntemattomia sovelluksia automaattisesti Googlelle.

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
  3. Valitse Play Protect ja sitten Asetukset Asetukset.
  4. Laita Paranna haittasovellusten tunnistusta päälle tai pois päältä.

Tietoa kehittäjille

Jos olet sovelluskehittäjä, sinua saatetaan pyytää lähettämään sovelluksesi uudet versiot Googlelle. Jos Google Play Protect merkitsee sovelluksesi haitalliseksi:

Jos uskot, että Google Play Protect on estänyt sovelluksesi tai merkinnyt sen haitalliseksi virheellisesti, tee valitus.

Google Play Protectin toiminta

Google Play Protect tarkistaa sovelluksia niiden asennuksen yhteydessä. Lisäksi se tarkistaa laitteen säännöllisesti. Jos palvelu havaitsee mahdollisesti haitallisen sovelluksen, se saattaa tehdä seuraavaa:

• Palvelu voi lähettää sinulle ilmoituksen. Voit poistaa sovelluksen napauttamalla ilmoitusta ja valitsemalla sitten Poista.
  • Palvelu voi poistaa sovelluksen käytöstä, kunnes poistat sen.
  • Palvelu voi poistaa sovelluksen automaattisesti. Useimmissa tapauksissa saat haitallisen sovelluksen havaitsemisen jälkeen ilmoituksen siitä, että sovellus on poistettu.

Haittaohjelmien torjunnan toiminta

Jotta Google voi suojata sinua haitallisilta kolmannen osapuolen ohjelmistoilta, URL-osoitteilta ja muilta tietoturvaongelmilta, se voi vastaanottaa seuraavia tietoja:

• Laitteesi verkkoyhteydet
  • Mahdollisesti haitalliset URL-osoitteet
  • Käyttöjärjestelmät ja Google Playn tai muiden lähteiden kautta laitteellesi asennetut sovellukset

Google voi varoittaa sinua mahdollisesti vaarallisista sovelluksista tai URL-osoitteista. Google voi myös poistaa tai estää asennuksesta sovelluksen tai URL-osoitteen, jos sen tiedetään olevan laitteille, datalle tai käyttäjille haitallinen.

Voit halutessasi poistaa näitä suojauksia laitteen asetuksista. Google voi kuitenkin jatkaa Google Playn kautta asennettuja sovelluksia koskevien tietojen vastaanottamista. Lisäksi tällöin voidaan jatkaa muista lähteistä laitteellesi asennettujen sovellusten tietoturvaheikkouksien tarkistamista, mutta niihin liittyviä tietoja ei lähetetä Googlelle.

Kuinka Google nollaa käyttämättömien sovellusten luvat

Jotta datasi pysyy yksityisenä, Google Play Protect voi nollata sovellusluvat sellaisilta sovelluksilta, joita käytät harvoin. Tämä ominaisuus suojaa laitteita, joiden Android-versio on 6.0–10.

Google voi nollata kaikki luvat, jotka annat sovelluksille, joita et ole käyttänyt kolmeen kuukauteen. Kun näin tapahtuu, voit saada ilmoituksen Play Protectilta. Play Protect ei automaattisesti nollaa lupia sovelluksilta, joita tarvitaan laitteen normaaliin toimintaan.

Nollattujen sovelluslupien tarkistaminen

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
  3. Valitse Play Protect ja sitten Asetukset Asetukset.
  4. Valitse Käyttämättömien sovellusten luvat.

Näin voit estää Play Protectia nollaamasta lupia automaattisesti:

1. Valitse sovellus luettelosta.
  2. Laita Poista luvat, jos sovellusta ei käytetä ‑asetus pois päältä.

Näin voit laittaa asetuksen päälle tai pois päältä yksittäiselle sovellukselle:

1. Valitse sovellus ja sitten Luvat.
  2. Laita päälle tai pois päältä Poista luvat, jos sovellusta ei käytetä.

Kun olet poistanut luvat, Play Protect ei myönnä kyseisiä lupia takaisin, mutta ei myöskään nollaa muita lupia.

Tietosuojailmoitusten toiminta

Google Play Protect ilmoittaa sinulle, jos sovellus poistetaan Google Play Kaupasta siksi, että sovellus voi käyttää henkilötietoja. Voit tällöin poistaa sovelluksen.