Apps zoeken, openen en sluiten op Android

Je ziet bepaalde apps op het startscherm en al je apps op het scherm Alle apps. Je kunt apps openen, schakelen tussen apps en 2 apps tegelijk bekijken. Kom meer te weten over hoe je je apps vindt en verplaatst met onze stapsgewijze tutorial.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

De batterij van de Pixel leert je gedrag continu en optimaliseert zichzelf op basis van je meest recente app-gebruik. Als je een nieuw apparaat instelt of nadat je de fabrieksinstellingen hebt teruggezet, kan het een paar weken duren voordat de optimalisatie helemaal is doorgevoerd. Laat Aangepast batterijgebruik en Batterijoptimalisatie aanstaan voor de beste resultaten.

Het is normaal dat de batterij van je Pixel na een software-update wat sneller leegraakt dan normaal. Dit komt omdat de telefoon hard bezig is om de nieuwe software te downloaden en te optimaliseren en om alles in gebruik te nemen.

Als je na een paar dagen nog steeds een ongebruikelijk hoog batterijverbruik hebt, kun je ons dit laten weten. We helpen je graag verder.

Apps zoeken en openen

Vanaf elk scherm

1. Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm. Als je Alle apps Menu Apps ziet, tik je erop.
  2. Tik op de app die je wilt openen.

Tip: Als je een Google-account voor je werk of school gebruikt, vind je je app op het tabblad Werk.

Via snelkoppelingen

1. Tik op de app en houd vast.
  2. Als je opties hebt, kies je er een.
Schakelen tussen recente apps
  1. Swipe omhoog vanaf de onderkant, houd even vast en haal daarna je vinger van het scherm.
    • Tik op Recente apps  als je Android Go gebruikt met navigatie met 3 knoppen.
  2. Swipe naar links of naar rechts om naar de app te schakelen die je wilt openen.
  3. Tik op de app die je wilt openen.
Apps sluiten

Belangrijk: Sommige apps, zoals Google Play-services of systeem-apps, kunnen niet worden gestopt. Meer informatie over Google Play-services

• Eén app sluiten: Swipe omhoog vanaf de onderkant, houd even vast en haal dan je vinger van het scherm. Swipe daarna omhoog op de app.
  • Alle apps sluiten: Swipe omhoog vanaf de onderkant, houd even vast en haal dan je vinger van het scherm. Swipe van links naar rechts. Tik links op Alles wissen.
  • Alle apps sluiten in Android Go: Swipe omhoog vanaf de onderkant, houd even vast en haal daarna je vinger van het scherm. Tik onderaan op Alles wissen.
  • Zo vind je het startscherm: Tik op Home Home of Home Home.
  • Voorkomen je dat apps op de achtergrond werken:
    1. Swipe 2 keer omlaag vanaf de bovenkant van het scherm om Snelle instellingen te openen.
    2. Zo bekijk je het aantal actieve apps op de achtergrond:
      • Tik linksonder op # actieve apps.
      • Of tik rechtsonder op het getal naast Instellingen Instellingen en Aan/uit Aan/uit.
    3. Tik op Stoppen om elke actieve app te sluiten.

Tip: Ook als je geen apps sluit, kom je niet zonder geheugen of batterijlading te zitten. Android beheert deze automatisch.

Nieuwe apps downloaden

Meer apps vind je in de Play Store-app Google Play. Meer informatie over het downloaden van apps.