Sovellusten, pikakuvakkeiden ja widgetien lisääminen aloitusnäytöille

Voit muokata aloitusnäyttöjä niin, että lempisisällön käyttäminen on nopeaa. Voit lisätä ja järjestää

• sovelluksia
  • pikakuvakkeita sovellusten sisäiseen sisältöön
  • widgetejä, jotka näyttävät tietoja ilman sovelluksen avaamista.

Tärkeää: Osa näistä vaiheista koskee vain Android 9:ää tai sitä uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Pixelin akku oppii jatkuvasti käyttäytymisestäsi ja optimoi itsensä sovelluskäyttösi perusteella. Optimoinnissa voi kulua muutama viikko uuden laitteen käyttöönoton tai tehdasasetusten palauttamisen jälkeen. Saat parhaat tulokset, kun pidät mukautuvan virran ja akun optimoinnin päällä.

On normaalia, että Pixelin akkua kuluu hieman tavallista enemmän ohjelmistopäivityksen jälkeen. Tämä johtuu siitä, että puhelin pyrkii lataamaan ja optimoimaan uuden ohjelmiston ja saamaan kaiken toimimaan.

Jos huomaat vielä muutaman päivän kuluttua epätavallista akun kulumista, ota meihin yhteyttä, niin autamme mielellämme.

Kohteiden lisääminen aloitusnäytöille

Sovelluksen lisääminen
  1. Pyyhkäise näytön alareunasta ylöspäin. Lue lisää sovellusten avaamisesta
  2. Kosketa ja vedä sovellusta. Näet kuvan jokaisesta aloitusnäytöstäsi.
  3. Liu'uta sovellus haluamaasi paikkaan. Nosta sormi näytöltä.
Pikakuvakkeen lisääminen
  1. Kosketa sovellusta pitkään ja päästä se sitten irti. Jos sovellus tarjoaa pikakuvakkeita, näet luettelon niistä.
  2. Kosketa pikakuvaketta pitkään.
  3. Liu'uta pikakuvake haluamaasi sijaintiin. Nosta sormi näytöltä.

Vinkki: Avaa pikakuvake lisäämättä sitä aloitusnäytölle koskettamalla sitä.

Widgetin lisääminen tai koon muuttaminen

Widgetin lisääminen

1. Kosketa pitkään tyhjää kohtaa aloitusnäytöllä.
  2. Valitse Widgetit Widgetit.
  3. Etsi sovellus, jossa on haluamasi widget.
  4. Napauta sovellusta, niin näet siihen saatavilla olevat widgetit.
  5. Kosketa widgetiä pitkään. Näet kuvat aloitusnäytöistäsi.
  6. Vedä widget haluamaasi sijaintiin. Nosta sormi näytöltä.

Vinkki: Jotkin sovellukset sisältävät widgetejä. Kosketa sovellusta pitkään. Valitse sitten Widgetit Widgetit.

Widgetin koon muuttaminen

1. Kosketa aloitusnäytöllä olevaa widgetiä pitkään.
  2. Nosta sormi näytöltä. Jos widgetin kokoa voi muuttaa, näet sen ympärillä pisteistä koostuvat ääriviivat.
  3. Muuta widgetin kokoa vetämällä pisteitä.
  4. Kun olet valmis, kosketa näyttöä widgetin ulkopuolelta.

Aloitusnäyttöjen järjestely

Kansion (ryhmän) luominen
  1. Kosketa sovellusta tai pikakuvaketta pitkään.
  2. Vedä sovellus tai pikakuvake toisen sovelluksen tai pikakuvakkeen päälle. Nosta sormi näytöltä.
    • Voit halutessasi vetää ryhmään lisää sovelluksia tai pikakuvakkeita.
    • Jos haluat nimetä ryhmän, valitse ryhmä ja valitse sitten ehdotettu kansion nimi. Voit myös valita näppäimistön yläreunasta jonkin ehdotetuista nimistä tai kirjoittaa haluamasi nimen.
Sovelluksen, pikakuvakkeen, widgetin tai ryhmän siirtäminen
  1. Kosketa ja vedä kohdetta Näet kuvat aloitusnäytöistäsi.
  2. Liu'uta kohde haluamaasi kohtaan.
  3. Nosta sormi näytöltä.
Sovelluksen, pikakuvakkeen, widgetin tai ryhmän poistaminen
  1. Kosketa kohdetta pitkään.
  2. Vedä kohde ylös kohtaan Poista Poista.
  3. Nosta sormi näytöltä.

Saatat nähdä kaksi erilaista poistotoimintoa. "Poista" poistaa sovelluksen vain aloitusnäytöltä, kun taas "Poista asennus" poistaa sovelluksen kokonaan laitteeltasi.

Aloitusnäyttöjen järjestäminen

Aloitusnäytön lisääminen
  1. Kosketa sovellusta, pikakuvaketta tai ryhmää pitkään.
  2. Liu'uta kohdetta oikealle, kunnes näet tyhjän aloitusnäytön.
  3. Nosta sormi näytöltä.
Aloitusnäytön poistaminen
  1. Siirrä sovellukset, pikakuvakkeet, widgetit ja ryhmät pois aloitusnäytöltä.
  2. Aloitusnäyttö poistetaan, kun siinä ei enää ole sisältöä.

Muita lähteitä