De achtergrond wijzigen op uw Android-apparaat

U kunt de achtergrondafbeelding van de start- en vergrendelingsschermen van uw telefoon wijzigen. U kunt kiezen uit uw eigen foto's, een afbeelding op uw telefoon gebruiken of meer achtergronden downloaden.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 7.1 en hoger. Meer informatie over het controleren van uw Android-versie.

Achtergronden wijzigen

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Neem contact op met de fabrikant van uw apparaat voor meer informatie.

1. Tik op het startscherm van uw telefoon op een leeg schermgedeelte en houd dit vast.
  2. Tik op Achtergronden.
  3. Kies uw achtergrond.
    • Als u uw eigen afbeelding wilt gebruiken, tikt u op Mijn foto's.
    • Als u een standaardafbeelding wilt gebruiken, tikt u op een afbeelding.
  4. Tik bovenaan het scherm op Achtergrond instellen.
  5. Kies waar u deze achtergrond wilt weergeven.

Meer achtergronden downloaden

U kunt achtergrond-apps (zoals de app Google Wallpapers) downloaden via de Play Store-app Google Play.