Radera eller inaktivera Android-appar

Du kan avinstallera appar som du har installerat på enheten. Om du tar bort en app som du har betalat för kan du installera den igen utan att behöva köpa den på nytt. Du kan också inaktivera systemappar som medföljde enheten.

För Instant Apps kan du rensa data för en app eller stänga av Instant Apps. Läs om hur du hanterar Instant Apps.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 8.1 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Radera appar som du har installerat

1. Öppna appen Google Play Butik Google Play.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Mina appar och spel.
  3. Tryck på spelet.
  4. Tryck på Avinstallera
  5. Tryck på Installera när spelet har avinstallerats.

Inaktivera appar som följde med enheten

Vissa appar som förinstallerats på Android-enheten går inte att radera. Däremot kan du stänga av dem så att de inte visas i listan med appar på enheten.

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Appar och aviseringar.
  3. Tryck på appen som du vill inaktivera. Om alternativet inte visas trycker du på Visa alla appar eller Appinformation.
  4. Tryck på Inaktivera.

Installera om appar som du tagit bort

En app som har avinstallerats eller inaktiverats kan läggas till på enheten igen. Om du har köpt appen kan du installera om den utan att behöva köpa den på nytt. Läs om hur du installerar om eller återaktiverar appar.