Android-sovellusten poistaminen ja käytöstä poistaminen

Voit poistaa laitteellesi asennettuja sovelluksia. Jos haluat asentaa aiemmin poistamasi maksullisen sovelluksen, sitä ei tarvitse ostaa uudelleen. Voit lisäksi poistaa käytöstä puhelimelle valmiiksi asennettuja sovelluksia.

Huom. Osa näistä ohjeista koskee vain Android 8.1:tä tai uudempaa versiota. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Asennettujen sovellusten poistaminen

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Valitse Valikko Valikko ja sitten Omat sovellukset ja pelit.
  3. Napauta sovellusta tai peliä.
  4. Valitse Poista
Vinkki: Jos poistat sovelluksen käytöstä tai kokonaan, voit palauttaa sen puhelimellesi. Jos olet ostanut sovelluksen, voit asentaa sen takaisin ostamatta sitä uudestaan. Lue, kuinka voit asentaa sovelluksen uudelleen tai ottaa sen uudelleen käyttöön.

Puhelimen mukana tulleiden sovellusten poistaminen

Tärkeää: Et voi poistaa kaikkia Android-puhelimelle valmiiksi asennettuja sovelluksia. Voit kuitenkin poistaa ne käytöstä, jolloin ne eivät näy puhelimen sovellusluettelossa.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset.
  3. Kosketa sovellusta, jonka haluat poistaa käytöstä. Jos sitä ei näy, valitse ensin Näytä kaikki sovellukset tai Sovellustiedot.
  4. Valitse Poista käytöstä.