Dela och hantera enheter med Hitta min enhet

Du kan låta en vän eller familjemedlem dela och hitta en enhet eller ett tillbehör med spårare, till exempel dina bilnycklar. Du kan när som helst sluta dela enheter och ta bort enheter och tillbehör från Hitta min enhet om du inte längre äger dem.

Dela ett tillbehör eller en spårare

Obs!
  • De här stegen fungerar bara i Android 9 eller senare. Ta reda på vilken version av Android du har.
  • För att skydda den delade ägarens integritet tar det flera minuter att identifiera platsen för tillbehöret eller spåraren efter att delningen är slutförd.
  • Du kan dela tillbehöret eller spåraren med upp till tio nära och kära så att alla kan hitta dina värdesaker i appen.
Steg 1: Enhetsägaren skickar en delningsinbjudan
  1. Tryck på Hitta min enhet på enheten.
  2. Välj tillbehöret du vill dela.
  3. Tryck på Dela enhet.
  4. Följ anvisningarna på skärmen.
    • Det går att skicka inbjudan med valfri meddelandeapp, till exempel sms, e-post eller Snabbdelning.
Tips! Din vän eller familjemedlem har 24 timmar på sig att acceptera inbjudan.
Steg 2: Mottagaren godkänner inbjudan
  1. Din vän eller familjemedlem öppnar länken du skickade i din inbjudan på en Android-enhet.
  2. Hen blir ombedd att ladda ned appen Hitta min enhet om den inte redan är installerad.
  3. Hen kan välja att tacka ja till inbjudan.
    • Tacka ja: Tryck på Godkänn.
    • Avvisa: Tryck på Avvisa.
Tips! När du tackar ja till en inbjudan visas en fyrsiffrig pinkod under den delade enheten. Du kan använda pinkoden för ökad säkerhet.
Steg 3: Enhetsägaren bekräftar delningen
  1. Tryck på Hitta min enhet på enheten.
  2. Välj tillbehöret eller enheten du vill dela.
  3. Tryck på Inställningar.
  4. Välj vännen eller familjemedlemmen.
  5. Välj om du vill bekräfta delning.
    • Bekräfta: Tryck på Bekräfta.
    • Avbryta: Tryck på Avbryt delning.
Tips! När du tackar ja till en inbjudan visas en fyrsiffrig pinkod under den delade enheten. Du kan använda pinkoden för ökad säkerhet.

Sluta dela en enhet eller ett tillbehör

Obs! När du slutar dela en enhet eller ett tillbehör är det bara enhetens ägare som kan se platsen.

Om du är den primära ägaren
  1. Tryck på Hitta min enhet på enheten.
  2. Välj den delade enheten.
  3. Tryck på Inställningar Inställningar.
Tryck på Mer Mer bredvid den person som du vill sluta dela med följt av Sluta dela.
Om du är den sekundära ägaren
  1. Tryck på Hitta min enhet på enheten.
  2. Välj den delade enheten.
  3. Tryck på Inställningar Inställningar.
  4. Tryck på Lämna delningen.
Kontrollera en spårares batterinivå
  1. Tryck på Hitta min enhet på enheten.
  2. Tryck på enheten som du vill kontrollera.
  3. Kontrollera batterinivån under enhetens namn Batteri.

Tips! Det finns tre batterinivåer: okej, låg och mycket låg. Du bör byta spårarens batteri eller ladda den när batterinivån är låg. Vänd dig till enhetstillverkaren för mer information om spårarens batteri.

Ta bort en enhet från Hitta min enhet

Ta bort en enhet

Om du nyligen har tagit bort kontot från en enhet eller tappat bort det kan du fortfarande hitta enheten i Hitta min enhet ett tag. Så döljer du enheter på Google Play

Tips!

Ta bort ett tillbehör eller en spårare

Viktigt! När du tar bort en spårare i närheten från Hitta min enhet raderas även all tillhörande data, till exempel enheten den är parkopplad till och din e-postadress.

1. Tryck på Hitta min enhet på enheten.
  2. Välj tillbehöret som du vill ta bort.
  3. Tryck på Inställningar Inställningar följt av Ta bort från Hitta min enhet.
    • Om du inte har tillbehöret i närheten eller om det inte går att ansluta via Bluetooth visas aviseringen Det gick inte att ta bort enheten.
    • Om du vill ta bort tillbehöret från Hitta min enhet ska du trycka på Ta bort enhet.
Tips! Om du vill ta bort din data från en spårare kan du återställa den till standardinställningarna genom att följa tillverkarens anvisningar. Få hjälp från enhetens tillverkare.