Apparaten delen en beheren met Vind mijn apparaat

Je kunt een apparaat of accessoire met een trackertag, zoals je autosleutels, delen met vrienden of familieleden en hen dit apparaat of accessoire laten vinden. Je kunt altijd stoppen met het delen van apparaten, en apparaten en accessoires uit Vind mijn apparaat verwijderen als je ze niet meer in bezit hebt.

Een accessoire of trackertag delen

Belangrijk:
  • Deze stappen werken alleen op Android 9 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt
  • Vanwege de privacy van de eigenaar die de toegang heeft gedeeld, duurt het enkele minuten voordat je de locatie van het accessoire of de trackertag kunt vinden nadat die is gedeeld.
  • Je kunt je accessoire of trackertag met maximaal 10 naasten delen, zodat iedereen je waardevolle spullen in de app kan vinden.
Stap 1: De apparaateigenaar stuurt een uitnodiging voor delen
  1. Tik op je apparaat op Vind mijn apparaat .
  2. Selecteer het accessoire dat je wilt delen.
  3. Tik op Apparaat delen.
  4. Volg de instructies op het scherm.
    • Je kunt de uitnodiging sturen via een berichten-app, zoals tekstberichten, e-mail of Quick Share.
Tip: Je vriend of gezinslid heeft 24 uur de tijd om de uitnodiging te accepteren.
Stap 2: De ontvanger accepteert de uitnodiging
  1. Je vriend of gezinslid opent de link die je in de uitnodiging hebt gestuurd op een Android-apparaat.
  2. Deze persoon wordt gevraagd de app Vind mijn apparaat te downloaden als deze nog niet is geïnstalleerd.
  3. Je vriend of gezinslid kan ervoor kiezen de uitnodiging te accepteren.
    • Accepteren: tik op Accepteren.
    • Weigeren: tik op Weigeren.
Tip: Als je een uitnodiging accepteert, staat onder het gedeelde apparaat een pincode van 4 cijfers. Je kunt de pincode gebruiken voor extra beveiliging.
Stap 3: De apparaateigenaar bevestigt het delen
  1. Tik op je apparaat op Vind mijn apparaat .
  2. Selecteer het accessoire of apparaat dat je wilt delen.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Selecteer de vriend of het gezinslid.
  5. Kies of je het delen wilt bevestigen.
    • Bevestigen: tik op Bevestigen.
    • Annuleren: tik op Delen annuleren.
Tip: Als je een uitnodiging accepteert, staat onder het gedeelde apparaat een pincode van 4 cijfers. Je kunt de pincode gebruiken voor extra beveiliging.

Een apparaat of accessoire niet meer delen

Belangrijk: Als je een apparaat of accessoire niet meer deelt, kan alleen de eigenaar van het apparaat de locatie vinden.

Als je de hoofdeigenaar bent
  1. Tik op je apparaat op Vind mijn apparaat .
  2. Selecteer het gedeelde apparaat.
  3. Tik op Instellingen Instellingen.
Tik naast de persoon waarmee je niet meer wilt delen op MeerMeer en dan Delen stoppen.
Als je de secundaire eigenaar bent
  1. Tik op je apparaat op Vind mijn apparaat .
  2. Selecteer het gedeelde apparaat.
  3. Tik op Instellingen Instellingen.
  4. Tik op Delen verlaten.
Het batterijniveau van de trackertag checken
  1. Tik op je apparaat op Vind mijn apparaat .
  2. Selecteer het apparaat dat je wilt checken.
  3. Check onder de apparaatnaam het energieniveau op de batterij Accu.

Tip: Er zijn 3 batterijniveaus: OK, Laag en Zeer laag. Vervang de batterij of laad je trackertag op als deze de status Laag heeft bereikt. Neem contact op met de fabrikant van je apparaat voor meer informatie over de batterij van je trackertag.

Een apparaat verwijderen uit Vind mijn apparaat

Een apparaat verwijderen

Als je je account onlangs van een apparaat hebt verwijderd of het apparaat bent kwijtgeraakt, kun je het misschien nog enige tijd vinden in Vind mijn apparaat. Apparaten verbergen op Google Play

Tips:

Een accessoire of trackertag verwijderen

Belangrijk: Als je een tracker in de buurt uit Vind mijn apparaat verwijdert, worden alle bijbehorende gegevens, zoals het apparaat waaraan de tag is gekoppeld en je e-mailadres, ook verwijderd.

1. Tik op je apparaat op Vind mijn apparaat .
  2. Selecteer het accessoire dat je wilt verwijderen.
  3. Tik op Instellingen Instellingen en dan Verwijderen uit Vind mijn apparaat.
    • Als je het accessoire niet in de buurt hebt of als het geen verbinding kan maken via bluetooth, krijg je de melding: Kan apparaat niet verwijderen.
    • Tik op Apparaat verwijderen om het accessoire uit Vind mijn apparaat te verwijderen.
Tip: Als je de gegevens uit een trackertag wilt verwijderen, zet je deze terug naar de fabrieksinstellingen aan de hand van de instructies van de fabrikant van je apparaat. Vraag hulp bij de fabrikant van het apparaat.