Laitteiden jakaminen ja hallinnointi Paikanna laite ‐palvelulla

Voit antaa kaverin tai perheenjäsenen jakaa ja paikantaa laitteen tai lisävarusteen (esim. autonavaimen), jossa on paikannin. Voit lopettaa laitteiden jakamisen milloin tahansa sekä poistaa laitteita ja lisävarusteita Paikanna laite ‑palvelusta, jos et enää omista niitä.

Lisävarusteen tai paikantimen jakaminen

Tärkeää:
  • Nämä ohjeet koskevat vain Android 9:ää ja sitä uudempia versioita. Katso, miten voit tarkistaa laitteesi Android-version.
  • Yksityisyyden suojaamiseksi lisävarusteen tai paikantimen sijainnin havaitsemiseen menee useita minuutteja, kun se on jaettu.
  • Voit jakaa lisävarusteen tai paikantimen jopa 10 läheiselle, jolloin he kaikki löytävät jaettavat esineet sovelluksen avulla.
Vaihe 1: Laitteen omistaja lähettää jakamiskutsun
  1. Valitse laitteelta Paikanna laite .
  2. Valitse lisävaruste, jonka haluat jakaa.
  3. Valitse Jaa laite.
  4. Seuraa ohjeita näytöllä.
    • Voit lähettää kutsun millä tahansa viestisovelluksella, esimerkiksi tekstiviestillä, sähköpostilla tai Quick Sharella.
Vinkki: Kaverilla tai perheenjäsenellä on 24 tuntia aikaa hyväksyä kutsu.
Vaihe 2: Vastaanottaja hyväksyy kutsun
  1. Ystävä tai perheenjäsen avaa kutsussa olevan linkin Android-laitteella.
  2. Häntä pyydetään lataamaan Paikanna laite ‐sovellus, jos sitä ei ole vielä asennettu.
  3. Hän voi valita, hyväksyykö hän kutsun.
    • Hyväksyminen: Valitse Hyväksy.
    • Hylkääminen: Valitse Hylkää.
Vinkki: Kun hyväksyt kutsun, jaetun laitteen alla näkyy nelinumeroinen PIN-koodi. Voit parantaa suojausta PIN-koodilla.
Vaihe 3: Laitteen omistaja vahvistaa jakamisen
  1. Valitse laitteelta Paikanna laite .
  2. Valitse lisävaruste tai laite, jonka haluat jakaa.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Valitse ystävä tai perheenjäsen.
  5. Valitse, haluatko vahvistaa jakamisen.
    • Vahvistaminen: Valitse Vahvista.
    • Peruminen: Valitse Peru jakaminen.
Vinkki: Kun hyväksyt kutsun, jaetun laitteen alla näkyy nelinumeroinen PIN-koodi. Voit parantaa suojausta PIN-koodilla.

Laitteen tai lisävarusteen jakamisen lopettaminen

Tärkeää: Kun lopetat laitteen tai lisävarusteen jakamisen, vain laitteen omistaja voi nähdä sen sijainnin.

Jos olet ensisijainen omistaja
  1. Valitse laitteelta Paikanna laite .
  2. Valitse jaettu laite.
  3. Valitse Asetukset Asetukset.
Valitse sen henkilön vierestä, jolle jakamisen haluat lopettaa, Lisää Lisää ja sitten Lopeta jakaminen.
Jos olet toissijainen omistaja
  1. Valitse laitteelta Paikanna laite .
  2. Valitse jaettu laite.
  3. Valitse Asetukset Asetukset.
  4. Valitse Poistu jakamisesta.
Paikantimen akun varaustason tarkistaminen
  1. Valitse laitteelta Paikanna laite .
  2. Valitse laite, jonka haluat tarkistaa.
  3. Tarkista tehotaso laitteen nimen alta kohdasta Akku Akku.

Vinkki: Akun varaustasoja on kolme: "OK", "Alhainen" ja "Erittäin matala". Vaihda paristo tai lataa paikannin, kun varaustaso on alhainen. Saat lisätietoa paikantimen akusta laitteen valmistajalta.

Laitteen poistaminen Paikanna laite ‑palvelusta

Laitteen poistaminen

Jos poistit tilin äskettäin laitteelta tai kadotit laitteen, voit ehkä löytää sen Paikanna laite ‑palvelulla vielä jonkin aikaa. Näin voit piilottaa laitteita Google Playssa.

Vinkkejä:

Lisävarusteen tai paikantimen poistaminen

Tärkeää: Kun poistat lähellä olevan paikantimen Paikanna laite ‑palvelusta, myös kaikki siihen liittyvä data (esim. siihen yhdistetty laite ja sähköpostiosoitteesi) poistetaan.

1. Valitse laitteelta Paikanna laite .
  2. Valitse lisävaruste, jonka haluat poistaa.
  3. Valitse Asetukset Asetukset ja sitten Poista Paikanna laite ‑palvelusta.
    • Jos lisävaruste ei ole lähellä tai se ei voi muodostaa Bluetooth-yhteyttä, näet ilmoituksen "Laitteen poistaminen epäonnistui".
    • Poista lisävaruste Paikanna laite ‑palvelusta valitsemalla Poista laite.
Vinkki: Jos haluat poistaa datasi paikantimesta, palauta sen tehdasasetukset laitteen valmistajan ohjeiden mukaisesti. Pyydä apua laitteen valmistajalta.