Problemen met Vind mijn apparaat oplossen

Je kunt problemen met Vind mijn apparaat oplossen als je apparaat of accessoire niet wordt gevonden of als de functie niet goed werkt op je Android-apparaat.

Apparaatlocatie is niet beschikbaar

In de volgende gevallen kan Vind mijn apparaat je apparaat misschien niet vinden:

• Het apparaat krijgt geen stroom of staat uit.
  • Het apparaat heeft geen mobiele of wifi-verbinding.
    • Dit kan komen door een slechte signaalsterkte of de locatie van het apparaat.
    • De simkaart van het apparaat is misschien verwijderd.
  • Het apparaat is beschadigd.
  • Het apparaat is in de vliegtuigmodus gezet of wifi staat uit.

Hulp krijgen van een vriend

1. Log in bij Vind mijn apparaat op een ander apparaat, zoals de telefoon van een vriend.
    • Je kunt dit doen via de gastmodus op het apparaat van een vriend of op internet.
  2. Selecteer het apparaat.
  3. Tik op Markeren als kwijtgeraakt.

Geen toegang tot locatie

Vind mijn apparaat geeft 'Recente locatie synchroniseren' aan

Vind mijn apparaat heeft misschien geen toegang tot de recente locatie van een apparaat of accessoire omdat de locatieversleuteling niet is gesynchroniseerd.

1. Tik op Vind mijn apparaat .
  2. Selecteer het apparaat dat je wilt vinden.
  3. Tik op Recente locatie synchroniseren.
    • Als je de meest recente locatie van je apparaat wilt tonen, wordt je uit veiligheidsoverwegingen misschien gevraagd de schermvergrendeling van een van je Android-apparaten in te voeren of in te loggen op je Google-account.
    • Meestal verdwijnt de melding Recente locatie synchroniseren en krijg je een recente locatie voor het apparaat of accessoire als die beschikbaar is.
    • Als je de melding Kan locatie niet synchroniseren krijgt, volg je de instructies hieronder voor Als je recente locatie niet is gesynchroniseerd.
Als je recente locatie niet is gesynchroniseerd voor een Android-apparaat
  1. Ga op het Android-apparaat waarop je het bericht Kan locatie niet synchroniseren hebt gekregen na of de melding Accountactie vereist wordt getoond.
  2. Tik onder de melding Accountactie vereist op Accountactie vereist.
  3. Volg de instructies op het scherm.
  4. Ga terug naar Vind mijn apparaat .
  5. Vernieuw de lijst met apparaten.
    • Als je nog steeds Recente locatie synchroniseren krijgt:
      1. Tik op Recente locatie synchroniseren.
      2. Log in of voer de schermvergrendeling in als hierom wordt gevraagd.

Als de Android-apparaatstatus nog steeds Geen toegang tot locatie is:

1. Open het Android-apparaat waarop je het bericht Kan locatie niet synchroniseren hebt gekregen.
  2. Ga naar Instellingen.
  3. Tik op Google en dan Alle services (als er tabbladen zijn) en dan Vind mijn apparaat.
  4. Tik op Je offline apparaten vinden.
  5. Let op de huidige instelling die is geselecteerd, zodat je deze opnieuw kunt activeren.
  6. Tik op Uit om offline zoeken tijdelijk uit te zetten.
  7. Als je het instellen van je apparaat opnieuw wilt initialiseren, tik je op de oorspronkelijk geselecteerde instelling die je in stap 5 hebt genoteerd, zoals Alleen via het netwerk in drukke gebieden.
    • Je wordt misschien gevraagd om in te loggen of de schermvergrendeling van een van je Android-apparaten in te voeren.
  8. Ga terug naar Vind mijn apparaat
  9. Vernieuw de lijst met apparaten.
    • Als je nog steeds Recente locatie synchroniseren krijgt:
      1. Tik op Recente locatie synchroniseren.
      2. Log in of voer de schermvergrendeling in als hierom wordt gevraagd.

Instructies voor Android 8.0 en lager

Voor Android 8.0 en lager:

1. Open Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Google en dan Alle services (als er tabbladen zijn) en dan Vind mijn apparaat.
  3. Zet Recente locatie opslaan uit.
  4. Zet Recente locatie opslaan aan.
    • Als Recente locatie opslaan aanstaat, slaat je account je versleutelde recente locaties op zodat je offline apparaten en accessoires kunt vinden.
Als je recente locatie niet is gesynchroniseerd voor een accessoire
  1. Zet je accessoire terug op de fabrieksinstellingen aan de hand van de instructies van de fabrikant.
  2. Maak met het accessoire opnieuw verbinding met je Android-apparaat.
  3. Ga terug naar Vind mijn apparaat
  4. Laad je lijst met apparaten opnieuw.

Accessoire of apparaat niet gesynchroniseerd

Als je een e-mail krijgt dat een van je accessoires of apparaten niet is gesynchroniseerd en niet kan worden gevonden met de app Vind mijn apparaat:

1. Open Vind mijn apparaat op een Android-apparaat waarop je bent ingelogd op je Google-account.
  2. Selecteer in de apparaatlijst het apparaat of accessoire dat in de e-mail wordt genoemd.
  3. Tik op Recente locatie synchroniseren.
  4. Volg de instructies op het scherm.

Tip: Als je geen apparaat hebt gekoppeld aan het gedeelde Google-account, wordt het probleem automatisch opgelost als je een Android-apparaat aan het account van je kwijtgeraakte apparaat koppelt.