Paikanna laite ‐palvelussa ilmenneiden ongelmien korjaaminen

Voit korjata Paikanna laite ‐ominaisuuden ongelmia, jos se ei löydä laitettasi tai lisävarustettasi tai toimii oikein Android-laitteellasi.

Laitteen sijainti ei ole saatavilla

Paikanna laite ei välttämättä voi paikantaa laitettasi seuraavissa tapauksissa:

• Laitteessa ei ole virtaa tai se on sammutettu.
  • Laitteessa ei ole mobiili‑ ja Wi-Fi-yhteyttä.
    • Tämä voi johtua signaalin voimakkuudesta tai laitteen sijainnista.
    • Laitteen SIM-kortti on ehkä poistettu.
  • Laite on vahingoittunut.
  • Laite on lentokonetilassa, tai Wi-Fi on laitettu pois päältä.

Avun pyytäminen ystävältä

1. Kirjaudu toisella laitteella, kuten kaverin puhelimella, Paikanna laite ‐palveluun.
    • Voit tehdä sen joko Vierastilassa kaverin laitteella tai verkossa.
  2. Valitse laite.
  3. Valitse Merkitse kadonneeksi.
    • Jos laite on yhteydessä verkkoon: Voit valita joko Suojaa laite tai Tyhjennä laite.
    • Jos uskot, että laitetta ei löydy: Ota yhteyttä operaattoriisi, jos mahdollista, ja pyydä laitteen poistamista käytöstä.

Ei pääsyä sijaintiin

Paikanna laite -palvelussa lukee "Synkronoi äskettäinen sijainti"

Paikanna laite ei ehkä saa pääsyä laitteen tai lisävarusteen viimeaikaiseen sijaintiin, koska sijainnin salaus ei ole synkronoitu.

1. Valitse Paikanna laite .
  2. Valitse laite, jonka haluat löytää.
  3. Valitse Synkronoi äskettäinen sijainti.
    • Turvallisuussyistä ennen laitteen viimeisimmän sijainnin näyttämistä sinua saatetaan pyytää avaamaan jonkin Android-laitteesi näytön lukitus tai kirjautumaan Google-tilillesi.
    • Yleensä Synkronoi äskettäinen sijainti ‑viesti katoaa ja näet laitteen tai lisävarusteen äskettäisen sijainnin, jos se on saatavilla.
    • Jos näet viestin "Sijainnin synkronointi ei onnistu", seuraa seuraavien kohtien ohjeita.
Jos Android-laitteen viimeaikaisen sijainnin synkronointi ei onnistu
  1. Tarkista, näkyykö "Tilitoimia tarvitaan" ‐ilmoitus Android-laitteella, jolla sait "Sijainnin synkronointi ei onnistu" ‑ilmoituksen.
  2. Valitse "Tilitoimia tarvitaan" ‑ilmoituksesta Tilitoimenpide vaaditaan.
  3. Seuraa ohjeita näytöllä.
  4. Palaa Paikanna laitteeseen .
  5. Päivitä laiteluettelo.
    • Jos näet edelleen "Synkronoi äskettäinen sijainti" ‐vaihtoehdon:
      1. Valitse Synkronoi äskettäinen sijainti
      2. Kirjaudu sisään tai avaa näytön lukitus pyydettäessä.

Jos Android-laitteen tila on edelleen "Sijainnin synkronointi ei onnistu":

1. Käytä Android-laitetta, jolla sait Sijainnin synkronointi ei onnistu ‐viestin.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Google ja sitten Kaikki palvelut (jos välilehtiä on) ja sitten Paikanna laite.
  4. Valitse Löydä laitteita, joilla ei ole verkkoyhteyttä
  5. Huomioi valittu asetus, jotta voit aktivoida sen uudelleen.
  6. Voit laittaa offline-paikannuksen väliaikaisesti pois päältä valitsemalla Pois päältä.
  7. Jos haluat ottaa laitteen paikannuksen uudelleen käyttöön, napauta vaiheessa 5 mainittua alkuperäistä asetusta, esim. Verkoston avulla vilkkailla alueilla.
    • Sinua saatetaan pyytää kirjautumaan sisään tai avaamaan jonkin Android-laitteesi näytön lukitus.
  8. Palaa Paikanna laitteeseen
  9. Päivitä laiteluettelo.
    • Jos näet edelleen "Synkronoi äskettäinen sijainti" ‐vaihtoehdon:
      1. Valitse Synkronoi äskettäinen sijainti.
      2. Kirjaudu sisään tai avaa näytön lukitus pyydettäessä.

Ohjeet Android 8.0:aa ja vanhempia versioita varten

Android 8.0 ja vanhemmat:

1. Avaa laitteen Asetukset.
  2. Valitse Google ja sitten Kaikki palvelut (jos välilehtiä on) ja sitten Paikanna laite.
  3. Laita Tallenna viimeaikainen sijainti pois päältä.
  4. Laita Tallenna viimeaikainen sijainti päälle.
    • Kun Tallenna viimeaikainen sijainti on päällä, tilillesi tallennetaan salatut viimeaikaiset sijainnit, jotta voit löytää laitteita ja lisävarusteita, joilla ei ole verkkoyhteyttä.
Jos lisävarusteen viimeaikaisen sijainnin synkronointi ei onnistu
  1. Palauta lisävarusteen tehdasasetukset valmistajan ohjeiden mukaisesti.
  2. Yhdistä lisävaruste uudelleen Android-laitteeseen.
  3. Palaa Paikanna laitteeseen
  4. Päivitä laiteluettelo.

Lisävaruste tai laite ei ole synkronoitu

Jos saat sähköpostin, jonka mukaan jotain lisävarustetta tai laitetta ei ole synkronoitu Paikanna laite ‑sovelluksella:

1. Avaa Paikanna laite Android-laitteella, jolla olet kirjautunut Google-tilillesi.
  2. Valitse laiteluettelosta sähköpostissa mainittu laite tai lisävaruste.
  3. Valitse Synkronoi äskettäinen sijainti.
  4. Seuraa ohjeita näytöllä.

Vinkki: Jos jaettuun Google-tiliin ei ole yhdistetty laitetta, ongelman pitäisi ratketa automaattisesti, kun yhdistät Android-laitteen kadonneen laitteen tiliin.