Använda ett fysiskt tangentbord med surfplattan

Du kan köpa ett fysiskt tangentbord som är kompatibelt med Android och ansluta det till surfplattan. På så sätt kan du snabbt skriva dokument, e-postmeddelanden och navigera i surfplattans gränssnitt.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 14 eller senare. Läs om hur du uppdaterar din Android-version.

Ansluta ett fysiskt tangentbord till surfplattan

Så här ansluter du ett Bluetooth-tangentbord till surfplattan:

1. Aktivera parkopplingsläget på tangentbordet. Läs anvisningarna från tangentbordets tillverkare om du behöver hjälp.
  2. Öppna Inställningar Inställningar på enheten.
  3. Tryck på Inställningar följt av Anslutna enheter följt av Parkoppla en ny enhet.
  4. Tryck på tangentbordet som du vill ansluta bredvid Tillgängliga enheter.

Ändra inställningar för det fysiska tangentbordet

1. Öppna Inställningar Inställningar på enheten.
  2. Tryck på System följt av Tangentbord följt av Fysiskt tangentbord.
  3. Under Fysiskt tangentbord:
    • Ändra layout för det fysiska tangentbordet: Välj det aktuella fysiska tangentbordet följt av välj vilket språk du vill ändra layout för följt av välj en layout.
  4. Ändra en inställning under Alternativ:
    • Använd skärmtangentbord: Aktivera den här inställningen om du vill att det virtuella tangentbordet ska finnas kvar på surfplattans skärm när det fysiska tangentbordet är aktivt.
    • Kortkommandon: Tryck för att visa en lista med användbara kortkommandon.
    • Specialtangenter: Tryck på den här inställningen om du vill ändra hur fysiska tangenter som Caps Lock, Ctrl och Alt fungerar.

Tips! Språkinställningarna för skärmtangentbordet används automatiskt för det fysiska tangentbordet när du ansluter det till surfplattan.

Ändra inställningar för styrplattan

Om det fysiska tangentbordet har en styrplatta kan du justera styrplattans inställningar när du har anslutit det till surfplattan:

1. Öppna Inställningar Inställningar på enheten.
  2. Tryck på System följt av Styrplatta.
  3. Ändra en inställning:
    • Lätt klick på styrplattan: När den här inställningen är aktiverad kan du välja genom att trycka på styrplattan (ungefär som att vänsterklicka på en mus).
    • Omvänd scrollning: Aktivera om du vill att innehåll ska flyttas uppåt när du scrollar nedåt.
    • Tryck längst ned till höger: Aktivera för att få åtkomst till fler alternativ när du trycker längst ned till höger på styrplattan.
    • Markörens hastighet: Dra åt vänster och höger för att ändra hastigheten.