Fyysisen näppäimistön käyttäminen tabletin kanssa

Voit ostaa Android-yhteensopivan fyysisen näppäimistön ja yhdistää sen tablettiisi. Näin voit nopeasti kirjoittaa dokumentteja, kirjoittaa sähköposteja ja liikkua tabletin käyttöliittymässä.

Tärkeää: Osa näistä vaiheista koskee vain Android 14:ää tai sitä uudempia versioita. Katso, miten voit päivittää Android-version.

Fyysisen näppäimistön yhdistäminen tablettiin

Näin yhdistät Bluetooth-näppäimistön tablettiin:

1. Aseta näppäimistö parinmuodostustilaan. Saat apua näppäimistön valmistajan ohjeista.
  2. Avaa laitteen Asetukset Asetukset.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Yhdistetyt laitteet ja sitten Muodosta uusi laitepari.
  4. Napauta yhdistettävää näppäimistöä Saatavilla olevat laitteet ‐kohdan vierestä.

Fyysisen näppäimistön asetusten muuttaminen

1. Avaa laitteen Asetukset Asetukset.
  2. Valitse Järjestelmä ja sitten Näppäimistö ja sitten Fyysinen näppäimistö.
  3. Fyysinen näppäimistö ‐kohdassa:
    • Fyysisen näppäimistön asettelun muuttaminen: Valitse nykyinen fyysinen näppäimistösi ja sitten valitse kieli, jonka asettelun haluat muuttaa ja sitten valitse asettelu.
  4. Muuta haluamaasi asetusta Asetukset-kohdasta:
    • Käytä näyttönäppäimistöä: Laita tämä päälle, jos haluat pitää virtuaalisen näppäimistön tabletin näytöllä, kun fyysinen näppäimistö on aktiivinen.
    • Pikanäppäimet: Näytä hyödyllisiä pikanäppäimiä napauttamalla.
    • Muokkausnäppäimet: Napauta tätä asetusta muuttaaksesi fyysisten näppäimistönäppäinten (esim. Caps Lock, Ctrl ja Alt) toimintaa.

Vinkki: Näyttönäppäimistön kieliasetukset otetaan automaattisesti käyttöön fyysisessä näppäimistössä, kun yhdistät sen tablettiin.

Kosketuslevyn asetusten muuttaminen

Jos fyysisessä näppäimistössäsi on kosketuslevy, voit säätää kosketuslevyn asetuksia, kun olet yhdistänyt sen tablettiin:

1. Avaa laitteen Asetukset Asetukset.
  2. Valitse Järjestelmä ja sitten Kosketuslevy.
  3. Muuta asetusta:
    • Napauttamalla klikkaus ‐toiminto: Kun tämä asetus on päällä, voit tehdä valinnan napauttamalla kosketuslevyä samaan tapaan kuin hiiren vasemmalla painikkeella.
    • Käänteinen vieritys: Laita tämä päälle, niin sisältö siirtyy ylös, kun vierität alas.
    • Napauta oikeaa alareunaa: Ota tämä käyttöön, niin näet lisää vaihtoehtoja napauttamalla kosketuslevyn oikeaa alareunaa.
    • Osoittimen nopeus: Muuta nopeutta vetämällä vasemmalle tai oikealle.