Dela filer mellan Android och Windows med Snabbdelning

Du kan skicka och ta emot filer mellan din Android-enhet och Windows-dator med Snabbdelning. Du kan dela

• bilder, videor och dokument mellan Windows-datorer och Android-enheter som är i närheten av varandra
  • filer mellan dina egna enheter eller med personer i närheten som också använder Snabbdelning.
    • När någon skickar en fil till dig blir du ombedd att godkänna begäran. Filerna krypteras när de delas.

Tillgänglighet

Snabbdelning för Windows-datorer är tillgänglig i USA och i de flesta länder. Här är support för närvarande inte tillgänglig:

• Kuba
  • Iran
  • Nordkorea
  • Syrien

Enhetskrav

Viktigt! Windows ARM-baserade enheter stöds inte.

• En dator med en 64-bitars version av Windows 10 eller senare.
  • En Android-enhet med Android 6.0 eller senare. Läs mer om hur du aktiverar Snabbdelning på Android.
  • Aktivera Bluetooth för båda enheterna.
    • Om din Windows-enhet inte har stöd för BLE Extended Advertising kanske andra inte kan hitta eller dela med dig i vissa nätverk.
  • Aktivera wifi eller Ethernet på båda enheterna.
  • Anslut båda enheterna till samma nätverk.
  • Se till att enheterna är inom fem meter från varandra.
Ställa in appen Snabbdelning för Windows

Viktigt!

• Om du använder Snabbdelning för Windows utan ett konto kanske vissa alternativ inte är tillgängliga.
  • Öppna inte appen som administratör.
  • Du kan få en varning vid nedladdning om att installationsprogrammet kan vara farligt. Så länge du laddar ned filen från Google bör den vara säker.
  1. Ladda ned och installera Snabbdelning från Googles webbplats till din Windows-dator.
    • Googles app Snabbdelning är inte tillgänglig i Microsoft Store.
    • Appen Snabbdelning som finns i Microsoft Store kommer från Samsung och fungerar för närvarande endast på Samsung-enheter.
  2. Öppna appen och logga in.
  3. Välj ditt enhetsnamn under Synlig för andra som.
  4. Välj vem som kan dela med dig under Ta emot.
  5. Klicka på Klar.

Tips! Appen Snabbdelning som finns i Microsoft Store fungerar endast på Samsung Galaxy-enheter. Du kan använda Samsungs app Snabbdelning om du har en Galaxy Book och en Galaxy-surfplatta eller -telefon. Om du inte har en Galaxy Book laddar du ned Googles app Snabbdelning.

Uppdatera delningsinställningar
  1. Öppna Snabbdelning för Windows-appen på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar uppe till höger följt av Enhetens synlighet.
  3. Välj synlighet:
  • Alla: Enheten är synlig för alla i närheten som har aktiverat Snabbdelning.
  • Kontakter: Enheten är synlig för kontakter i närheten.
  • Dina enheter: Enheten är synlig för enheter med samma Google-konto.
  • Ingen: Enheten är inte synlig och andra kan inte dela med dig.
Tips! För en säkrare och mer privat delning loggar du in på Google-kontot. Välj sedan Kontakter eller Dina enheter.
Skicka innehåll till andra enheter
  1. Öppna appen Snabbdelning för Windows på en Windows-dator.
  2. Välj filen du vill dela.
    • Du kan även välja Välj filer eller Välj mappar och leta reda på filen eller mappen du vill dela.
  3. Dra filen till appfönstret.
  4. Välj den enhet som du vill dela filen med.
    • Om du får en pinkod ser du till att den matchar den på mottagarens enhet.
    • Om du inte hittar den kontrollerar du att enheten som du vill skicka till är synlig för din enhet.
  5. Välj Dela.
  6. När mottagaren bekräftar delningen skickas filen.

Tips! Tänk på följande om du inte kan dra och släppa filen:

• Du kan också göra följande:
    1. Leta reda på filen.
    2. Högerklicka på filen.
    3. Klicka på Skicka med Snabbdelning.
  • Du kan ha öppnat appen som administratör. Se till att du inte öppnar appen som administratör.
Få innehåll från någon

Obs! Enheten måste vara synlig för att kunna ta emot filer från någon. Du kan ändra enhetens synlighet i inställningarna Inställningar.

1. Du får en avisering när någon använder Snabbdelning för att skicka innehåll till dig.
  2. Välj Godkänn eller Avvisa.
  3. Granska delningsbegäran.

• Om du får en pinkod ser du till att den matchar den på avsändarens enhet.
  4. Välj Godkänn för att få innehållet.
    • Filen sparas i mappen Nedladdningar.

Tips! Om du delar innehåll mellan dina egna enheter med samma Google-konto godkänner den mottagande enheten automatiskt överföringen.

Om Snabbdelning i bakgrunden

Snabbdelning kan fortfarande dela filer när appen antingen är öppen i bakgrunden eller är öppen utan att vara i fokus.

När du tar emot innehåll och filer när appen körs i bakgrunden får du fortfarande aviseringar. Du kan godkänna innehållet från aviseringen.

Om du öppnar appen från bakgrunden till förgrunden återvänder du till flödet i förgrunden.

Tips! När du klickar på Stäng på fönstret för Snabbdelning när det är öppet är funktionen ännu inte helt avslutad. Så här stänger du Snabbdelning helt:

1. Högerklicka i fältet .
  2. Klicka på Avsluta.
Felsöka problem när du delar

Testa de här stegen om

• du inte hittar andra enheter att dela med
  • någon vill dela med dig men inte hittar din enhet
  • filöverföringen är mycket långsam
  • filen inte överförs till den andra enheten.

Kontrollera wifi-anslutningen

• Kontrollera att wifi är aktiverat på båda enheterna och att de är anslutna till samma nätverk.
  • Vissa wifi-nätverk, till exempel på kontor, tillåter inte delning mellan enheter. Gör så här i stället:
  1. Inaktivera wifi på telefonen.
  2. Aktivera surfzonen.
  3. Anslut båda enheterna till surfzonen.

Kontrollera andra inställningar

• Se till att Snabbdelning har installerats och aktiverats på båda enheterna.
  • Kontrollera mottagarens synlighetsinställningar.
  • Testa olika synlighetsinställningar på din enhet.
  • Kontrollera att Bluetooth är aktiverat på båda enheterna.
  • Flytta enheterna inom 30 centimeter från varandra.
  • Stäng appen och öppna den igen:
    1. Stäng appen.
    2. Öppna den igen.
    3. Försök att hitta filen igen.
  • På telefonen:
    1. Aktivera flygplansläget.
    2. Inaktivera flygplansläget.
  • Starta om enheten.
  • Om någon annan delar innehåll med den andra enheten väntar du tills det är klart.
Du får inte en delningsavisering

Obs! För att få aviseringar inaktiverar du fokushjälpläget och Stör ej.

1. Öppna Inställningar på datorn.
  2. Klicka på System följt av Aviseringar och åtgärder.
  3. Aktivera Få aviseringar från appar och andra avsändare.
  4. Aktivera Snabbdelning under Få aviseringar från dessa avsändare.

Be andra användare om hjälp

Om du har fler frågor kan du fråga andra användare i hjälpforumet för Android.