Bestanden delen tussen Android en Windows met Quick Share

Met Quick Share kun je bestanden sturen en ontvangen tussen je Android-apparaat en je Windows-computer. Je kunt het volgende delen:

• Afbeeldingen, video's en documenten tussen Windows-computers en Android-apparaten met Quick Share die zich dicht bij elkaar bevinden.
  • Bestanden tussen je eigen apparaten of met mensen bij jou in de buurt die Quick Share ook gebruiken.
    • Als iemand je een bestand stuurt, wordt je gevraagd het verzoek goed te keuren. Bestanden die je deelt, worden versleuteld.

Beschikbaarheid

In de Verenigde Staten en de meeste landen is Quick Share voor Windows beschikbaar. Ondersteuning is op dit moment niet beschikbaar in:

• Cuba
  • Iran
  • Noord-Korea
  • Syrië

Apparaatvereisten

Belangrijk: Windows ARM-gebaseerde apparaten worden niet ondersteund.

• Een computer met een 64-bits versie van Windows 10 en hoger.
  • Een Android-apparaat met Android 6.0 of hoger. Meer informatie over hoe je Quick Share aanzet op Android
  • Zet Bluetooth aan voor beide apparaten.
    • Als je Windows-apparaat geen BLE Extended Advertising ondersteunt, kunnen andere mensen je apparaat misschien niet vinden en iets met je delen in bepaalde netwerken.
  • Zet wifi of ethernet aan op beide apparaten.
  • Verbind beide apparaten met hetzelfde netwerk.
  • Zorg dat de apparaten zich binnen ongeveer 5 meter van elkaar bevinden.
De Quick Share-app instellen voor Windows

Belangrijk:

• Als je Quick Share voor Windows gebruikt zonder account, zijn sommige opties misschien niet beschikbaar.
  • Open de app niet als beheerder.
  • Na het downloaden krijg je misschien een waarschuwing dat het installatieprogramma gevaarlijk kan zijn. Als je het bestand downloadt via Google, zou het veilig moeten zijn.
  1. Download en installeer Quick Share van de Google-website op je Windows-computer.
    • De Quick Share-app van Google is niet beschikbaar in de Microsoft Store.
    • De Quick Share-app in de Microsoft Store is van Samsung en werkt op dit moment alleen voor Samsung-apparaten.
  2. Open de app en log in.
  3. Selecteer de naam van je apparaat onder Zichtbaar voor anderen als.
  4. Selecteer onder Ontvangen wie content met je kan delen.
  5. Klik op Klaar.

Tip: De Quick Share-app in de Microsoft Store werkt alleen voor Samsung Galaxy-apparaten. Als je een Galaxy Book en een Galaxy-telefoon of -tablet hebt, kun je de Quick Share-app van Samsung gebruiken. Als je geen Galaxy Book hebt, download je de Quick Share-app van Google.

Je instellingen voor delen updaten
  1. Open op je computer de app Quick Share voor Windows .
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Zichtbaarheid van apparaat.
  3. Selecteer je zichtbaarheid:
  • Iedereen: Je apparaat is zichtbaar voor iedereen in de buurt die Quick Share heeft aanstaan.
  • Contacten: Je apparaat is zichtbaar voor contacten in de buurt.
  • Je apparaten: Je apparaat is zichtbaar voor apparaten met hetzelfde Google-account.
  • Niemand: Je apparaat is niet zichtbaar en anderen kunnen niet met je delen.
Tip: Log in op je Google-account voor meer privacy en beter beveiligde deelmogelijkheden. Selecteer daarna Contacten of Je apparaten.
Content naar andere apparaten sturen
  1. Open op je Windows-computer de app Quick Share voor Windows .
  2. Selecteer het bestand dat je wilt delen.
    • Of selecteer Bestanden selecteren of Mappen selecteren en zoek het bestand of de map die je wilt delen.
  3. Sleep het bestand naar het app-venster.
  4. Selecteer het apparaat waarmee je het bestand wilt delen.
    • Als je een pincode krijgt, zorg je dat deze overeenkomt met de pincode op het apparaat van de ontvanger.
    • Als je het apparaat niet kunt vinden, zorg je ervoor dat het apparaat waarnaar je het bericht wilt sturen, zichtbaar is voor je apparaat.
  5. Selecteer Delen.
  6. Je bestand wordt verstuurd zodra de ontvanger het delen heeft bevestigd.

Tip: Als je het bestand niet kunt slepen:

• Je kunt ook het volgende doen:
    1. Zoek het bestand.
    2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand.
    3. Klik op Sturen via Quick Share.
  • Je hebt de app misschien geopend als beheerder. Zorg dat je de app niet opent als beheerder.
Content ontvangen van iemand

Belangrijk: Als je bestanden wilt krijgen van iemand, moet je apparaat vindbaar zijn voor deze persoon. Je kunt de zichtbaarheid van je apparaat wijzigen in Instellingen Instellingen.

1. Als iemand Quick Share gebruikt om content naar je te sturen, krijg je een melding.
  2. Selecteer Accepteren of Weigeren.
  3. Loop het deelverzoek na.

• Als je een pincode krijgt, zorg je dat deze overeenkomt met de pincode op het apparaat van de verzender.
  4. Selecteer Accepteren om de content te krijgen.
    • Het bestand wordt opgeslagen in de map Downloads.

Tip: Als je content deelt tussen je eigen apparaten met hetzelfde Google-account, accepteert het apparaat van de ontvanger automatisch de overdracht.

Over Quick Share in de achtergrondmodus

Als de app op de achtergrond is geopend, of geopend is maar de focus er niet op is geplaatst, kan Quick Share nog steeds bestanden krijgen.

Als je content en bestanden krijgt terwijl de app op de achtergrond wordt uitgevoerd, krijg je nog steeds meldingen. Je kunt de content vanuit de melding accepteren.

Als je de app van de achtergrond naar de voorgrond opent, ga je terug naar het voorgrondproces.

Tip: Als je in het Quick Share-venster op Sluiten klikt als het geopend is, is het scherm nog niet helemaal gesloten. Zo sluit je Quick Share helemaal:

1. Klik met de rechtermuisknop op het vak .
  2. Klik op Sluiten.
Problemen met delen oplossen

Probeer deze stappen in de volgende gevallen:

• Je kunt geen andere apparaten vinden om mee te delen.
  • Iemand wil iets met je delen, maar kan je apparaat niet vinden.
  • De bestandsoverdracht is erg langzaam.
  • Het bestand wordt niet overgezet naar het andere apparaat.

Check de wifi-verbinding

• Zorg dat wifi aanstaat op beide apparaten en dat je verbinding hebt met hetzelfde netwerk.
  • Sommige wifi-netwerken, zoals die in kantoren, staan het delen van apparaten tussen apparaten niet toe. Probeer het volgende:
  1. Zet wifi op je telefoon uit.
  2. Zet de hotspot aan.
  3. Verbind beide apparaten met de hotspot.

Andere instellingen checken

• Zorg dat Quick Share op beide apparaten is geïnstalleerd en aangezet.
  • Check de zichtbaarheidsinstellingen van de ontvanger.
  • Probeer verschillende zichtbaarheidsinstellingen op je eigen apparaat.
  • Zorg dat op beide apparaten bluetooth aanstaat.
  • Plaats de apparaten binnen 30 centimeter van elkaar.
  • Sluit de app en open deze opnieuw:
    1. Sluit de app.
    2. Open de app opnieuw.
    3. Probeer het bestand opnieuw te sturen.
  • Op je telefoon:
    1. Schakel de vliegtuigmodus in.
    2. Zet de vliegtuigmodus uit.
  • Start je apparaat opnieuw op.
  • Wacht tot niemand anders content deelt met het andere apparaat.
Als je geen melding voor delen hebt gekregen

Belangrijk: Zet Focus Assist of Niet storen uit als je meldingen wilt krijgen.

1. Open Instellingen op je computer.
  2. Klik op Systeem en dan Meldingen en acties.
  3. Zet Meldingen van apps en andere afzenders ontvangen aan.
  4. Zet Quick Share aan onder Meldingen van deze afzenders ontvangen.

Andere gebruikers om hulp vragen

Als je nog vragen hebt, kun je die stellen aan andere gebruikers in de Help-community voor Android.