Niet-gebruikte apps op je Android-apparaat beheren

Als je apps al lange tijd niet hebt gebruikt, doet Android het volgende om de app te optimaliseren:

• Tijdelijke bestanden verwijderen om ruimte vrij te maken.
  • App-rechten intrekken.
  • Voorkomen dat niet-gebruikte apps op de achtergrond worden uitgevoerd.
  • Voorkomen dat niet-gebruikte apps meldingen sturen.

Als je niet-gebruikte en geoptimaliseerde apps wilt checken, ga je naar Apps en dan Niet-gebruikte apps.

Als je een specifieke app wilt uitsluiten van deze functie, ga je naar App-info en dan Niet-gebruikte apps. Zet daarna App-activiteit onderbreken indien niet gebruikt uit.