Kopiera appar och data från en iPhone till en ny Android-enhet

Du kan enkelt flytta din data från din iPhone till en ny Android-enhet.

Obs!

• Du måste ha Android 12 eller senare för att använda Byt till Android-appen. De flesta andra Android-versionerna har stöd för dataöverföring via kabel.
  • Du behöver en internetanslutning för att kopiera data från en enhet till en annan. Vi rekommenderar att du ansluter båda dina enheter till wifi.
  • Du kan använda en kabel för att överföra data under den initiala enhetskonfigureringen. På några telefonmodeller kan du överföra data via kabel i upp till ett par dagar efter den initiala konfigureringen. Besök telefontillverkarens supportwebbplats för mer information. Om du inte har någon kompatibel kabel:
  • Om en organisation, som ett företag eller en skola, hanterar din iPhone, är det inte säkert att du kan överföra all data.

Innan du börjar

• ska du ladda båda enheterna.
  • Kontrollera att du kan låsa upp den gamla enheten med pinkod, mönster eller lösenord.
  • Alternativt kan du inaktivera autolåsfunktionen på din iPhone.
  • Kontrollera lagringsutrymmet på din gamla och nya enhet. Du kan inte överföra all din data om det inte finns tillräckligt med lagringsutrymme på den nya enheten.
  • Ge det lite tid. Dataöverföringar kan ta några minuter eller upp till ett par timmar.
  • Samsung-enheter har andra metoder för att kopiera data från din gamla telefon. Ta reda på mer om Samsung Smart Switch
Detta överförs till din nya enhet

Du kan kopiera olika datatyper baserat på vilken metod för dataöverföring som du väljer att använda.

Datatyp Kabel Wifi
Kontakter Ja Ja
Foton och videor Ja Ja
Kalenderhändelser Ja Ja
Appar utan kostnad som laddas ned från Google Play Butik Ja Nej
Musik Ja Nej
Sms, iMessages och merparten av iMessage-innehåll, som foton, videor och annan media Ja Nej
Anteckningar Ja Nej
Bakgrunder som använder foton på enheten Ja Nej
Samtalshistorik Ja Nej
WhatsApp-chattar och -data Ja Nej
Detta överförs inte till din nya enhet

Steg 1: Slå på din nya Android-enhet

Slå på din Android-enhet och tryck på Starta.

Steg 2: Anslut till wifi eller ett mobilnätverk

Viktigt! Du kan inte överföra data under konfigureringen utan anslutning.

Utan anslutning kan du inte göra något av följande:

• Logga in på ditt Google-konto
  • Kopiera appar och data
  • Hämta programvaruuppdateringar
  • Automatiskt ställa in tid och datum

Ansluta till ett mobilnätverk

Om du har ett fysiskt SIM-kort ska du ta ut det ur din iPhone och sätta i det i din nya Android-telefon. Så här sätter du i SIM-kortet.

Om du har ett eSIM-kort kan du även ladda ned det från din operatör.

Om du fårproblem med ditt SIM-kort eller med dina operatörstjänster kan du be din mobiloperatör om hjälp

Ansluta till wifi

Välj ett wifi-nätverk i listan när du ombeds att göra det och ange ditt lösenord om det behövs.

Steg 3: Kopiera dina appar och data

Använd en kabel för att kopiera mer data. Ta reda på vilka datatyper som överförs baserat på överföringsmetod.

Kopiera data från din gamla telefon via kabel

Obs!

• Du måste inaktivera iMessage på din iPhone.
  • Båda enheterna måste vara anslutna till varandra under hela överföringsprocessen.
  • Se till att ha telefonen nära till hands, för du kommer att behöva ange din pinkod under hela processen.
  • Du behöver en USB-C till Lightning-kabel eller en adapter för att ansluta båda telefonerna.
    • Alternativt kan du använda en USB-A till USB-C-adapter med din iPhones Lightning-kabel.

1. Anslut din iPhones laddningskabel till din gamla enhet.
  2. Anslut den andra änden av laddningskabeln eller adaptern till din nya enhet.
  3. Om en avisering visas där du blir ombedd att ge tillstånd att ansluta trycker du på Tillåt.
  4. Logga in på ditt Google-konto eller skapa ett om du inte har något.
    • Om du inte loggar in på ditt Google-konto kan du inte överföra appar, kalenderhändelser, anteckningar eller WhatsApp-chattar.
  5. Välj datatyperna du vill kopiera på din nya enhet.
  6. Tryck på Kopiera.

Tips! Du kan överföra din WhatsApp-data genom att skanna QR-koden på din nya Android-enhet med din iPhone och sedan följa anvisningarna på skärmen.

Använd Byt till Android-appen för att överföra utan kabel

Om du inte har någon kompatibel kabel kan du fortfarande överföra en del av din data från din iPhone. Läs mer om de olika datatyperna som kan överföras utan kabel.

Obs!

• Du måste inaktivera iMessage på din iPhone.
  • Båda enheterna måste vara anslutna till internet.
  • Enheterna måste vara nära varandra under processen.
  • Den här metoden är tillgänglig för Android 12-enheter och senare versioner.

Samsung-enheter har en alternativ metod för att kopiera data.

På din nya Android-enhet

1. Slå på den nya enheten.
  2. Tryck på Starta.
  3. Anslut till ett wifi-nätverk när du ombeds att göra det.
  4. Välj att kopiera appar och data från den gamla enheten.
  5. Tryck antingen på Ingen kabel? eller Passar inte kabeln? nere till vänster.
  6. Tryck på Byta från iPhone® eller iPad®?
  7. Logga in på ditt Google-konto, eller skapa ett inte om du inte har något.

På din gamla iPhone

1. När du ombeds att göra det skannar du QR-koden på Android-skärmen med din iPhone-kamera.
  2. Ladda ned Byt till Android-appen.
  3. Öppna Byt till Android-appen.
  4. Följ anvisningarna på skärmen.