Apps en gegevens van een iPhone naar een nieuw Android-apparaat kopiëren

Je kunt de gegevens makkelijk overzetten van je iPhone naar een nieuw Android-apparaat.

Belangrijk:

• Je moet Android 12 of hoger hebben om de Switch to Android-app te kunnen gebruiken. De meeste andere Android-versies ondersteunen gegevensoverdracht via een kabel.
  • Je hebt een internetverbinding nodig om gegevens van het ene apparaat naar het andere te kopiëren. We raden je aan beide apparaten te verbinden met wifi.
  • Je kunt een kabel gebruiken om gegevens over te zetten als je je apparaat voor het eerst instelt. Bij sommige telefoonmodellen is kabeloverdracht tot een paar dagen na de eerste configuratie mogelijk. Raadpleeg de supportsite van je telefoonfabrikant voor meer informatie. Als je geen geschikte kabel hebt:
  • Als je iPhone door een organisatie zoals een bedrijf of school wordt beheerd, kun je misschien niet alle gegevens overzetten.

Voordat je begint

• Laad beide apparaten op.
  • Zorg dat je het oude apparaat kunt ontgrendelen met een pincode, patroon of wachtwoord.
  • Je kunt ook de functie voor automatisch vergrendelen uitzetten op je iPhone.
  • Check de opslag op zowel je oude als je nieuwe apparaat. Je kunt niet alle gegevens overzetten als er niet genoeg opslagruimte is op het nieuwe apparaat.
  • Reserveer tijd. De gegevensoverdracht kan een paar minuten tot een paar uur in beslag nemen.
  • Op Samsung-apparaten kun gegevens ook op andere manieren vanaf je oude telefoon kopiëren. Meer informatie over Samsung Smart Switch
Wat naar je nieuwe apparaat wordt overgezet

Je kunt verschillende gegevenstypen kopiëren, afhankelijk van de methode die je kiest om gegevens over te zetten.

Gegevenstype Kabel Wifi
Contacten Ja Ja
Foto's en video's Ja Ja
Agenda-afspraken Ja Ja
Apps die kosteloos kunnen worden gedownload in de Google Play Store Ja Nee
Muziek Ja Nee
Sms'jes, iMessages en de meeste iMessage-content, zoals foto's, video's en andere media Ja Nee
Notities Ja Nee
Achtergronden die je foto's op het apparaat gebruiken Ja Nee
Gespreksgeschiedenis Ja Nee
WhatsApp-chats en -gegevens Ja Nee
Wat niet naar je nieuwe apparaat wordt overgezet

Stap 1: Zet je nieuwe Android-apparaat aan

Zet je Android-apparaat aan en tik op Starten.

Stap 2: Maak verbinding met wifi of een mobiel netwerk

Belangrijk: Als er geen verbinding beschikbaar is, kun je tijdens het instellen geen gegevens overzetten.

Zonder verbinding kun je het volgende niet doen:

• Inloggen op je Google-account
  • Apps en gegevens kopiëren
  • Software-updates downloaden
  • Automatisch tijd en datum instellen

Verbinding maken met een mobiel netwerk

Als je een fysieke simkaart hebt, verwijder je deze uit je iPhone en plaats je deze in je nieuwe Android-telefoon. Meer informatie over hoe je een simkaart plaatst

Als je een e-simkaart hebt, kun je deze ook downloaden via je provider.

Als je problemen ondervindt met je simkaart of providerservices, vraag je je mobiele provider om hulp.

Verbinding maken met wifi

Kies een wifi-netwerk in de lijst wanneer je hierom wordt gevraagd en geef zo nodig je wachtwoord op.

Stap 3: Kopieer je apps en gegevens

Gebruik de kabelmethode om meer gegevens te kopiëren. Meer informatie over welke gegevenstypen worden overgezet op basis van de overdrachtsmethode

Gegevens van je oude telefoon kopiëren via een kabel

Belangrijk:

• Je moet iMessage uitzetten op je iPhone.
  • Beide apparaten moeten tijdens het overdrachtsproces met elkaar zijn verbonden.
  • Blijf in de buurt van je telefoon, omdat je je pincode tijdens het proces moet invoeren.
  • Je hebt een USB-C-naar-Lightning-kabel of een adapter nodig om beide telefoons aan te sluiten.
    • Je kunt ook een USB-A-naar-USB-C-adapter gebruiken met de Lightning-kabel van je iPhone.

1. Sluit de oplaadkabel van je iPhone aan op je oude apparaat.
  2. Sluit het andere uiteinde van de oplaadkabel of adapter aan op je nieuwe apparaat.
  3. Als je een melding ontvangt waarin om toestemming wordt gevraagd om verbinding te maken, tik je op Vertrouwen.
  4. Log in op je Google-account of maak een account als je er nog geen hebt.
    • Als je niet inlogt op je Google-account, kun je je apps, agenda-afspraken, notities of WhatsApp-chats niet overzetten.
  5. Selecteer op je nieuwe apparaat de gegevenstypen die je wilt kopiëren.
  6. Tik op Kopiëren.

Tip: Als je je WhatsApp-gegevens wilt overzetten, scan je de QR-code die je op je nieuwe Android-apparaat krijgt met je iPhone en volg je de instructies op het scherm.

De Switch to Android-app gebruiken om zonder kabel over te zetten

Als je geen compatibele kabel hebt, kun je nog steeds sommige van je gegevens overzetten vanaf je iPhone. Meer informatie over de verschillende gegevenstypen die draadloos kunnen worden overgezet

Belangrijk:

• Je moet iMessage uitzetten op je iPhone.
  • Beide apparaten moeten zijn verbonden met internet.
  • De apparaten moeten tijdens het proces bij elkaar in de buurt blijven.
  • Deze methode is beschikbaar voor apparaten met Android 12 en hoger.

Samsung-apparaten hebben een alternatieve methode om gegevens te kopiëren.

Op je nieuwe Android-apparaat

1. Zet je nieuwe apparaat aan.
  2. Tik op Starten.
  3. Maak verbinding met een wifi-netwerk als daarom wordt gevraagd.
  4. Kies ervoor om apps en gegevens vanaf je oude apparaat te kopiëren.
  5. Tik linksonder op Geen kabel? of Kabel past niet?
  6. Tik op Overstappen van iPhone® of iPad®?
  7. Log in op je Google-account of maak een account als je er nog geen hebt.

Op je oude iPhone

1. Scan als dit wordt gevraagd de QR-code op je Android-scherm met je iPhone-camera.
  2. Download de Switch to Android-app.
  3. Open de Switch to Android-app.
  4. Volg de instructies op het scherm.