Kontrollera om kameran eller mikrofonen på Android är på eller av

När kameran eller mikrofonen används av en app får du en avisering på din Android-telefon. Du kan styra vilka appar som har åtkomst till telefonen.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 12 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har

Kontrollera följande när kameran och mikrofonen är på:

1. När appar använder kameran eller mikrofonen visas en grön indikator uppe till höger på skärmen.
  2. Svep nedåt och tryck på indikatorn.
    • Tryck en gång för att se vilken app eller tjänst som använder kameran eller mikrofonen.
    • Tryck igen för att hantera behörigheter.

Sätta på eller stänga av kameran eller mikrofonen

Om du vill sätta på eller stänga av kameran eller mikrofonen sveper du nedåt och trycker på kamera- eller mikrofonkontrollen.

Tips!

• Det kanske inte går att svepa nedåt på alla enheter.
  • Om du har problem med att komma åt kameran eller mikrofonen ser du till att du inte har blockerat dem.

Hantera kameran och mikrofonen i Snabbinställningar

Du kan även komma åt kamera- och mikrofonkontrollerna via snabbinställningsrutor.

1. Svep nedåt två gånger från skärmens överkant.
  2. Tryck på mikrofon- eller kamerarutan för att inaktivera respektive åtkomst.
    • Om snabbinställningsrutorna inte är där trycker du på Redigera Redigeraeller Lägg till Lägg till längst ned i Snabbinställningar.
    • Tryck och dra en ruta för att lägga till den i Snabbinställningar.

Relaterade resurser

Ändra appbehörigheter på en Android-telefon

Kontrollera vilken Android-version du har och uppdatera den