Sjekk om Android-kameraet eller -mikrofonen er på eller av

Når kameraet eller mikrofonen brukes av en app, får du et varsel på Android-telefonen din. Du kan kontrollere hvilke apper som har tilgang til telefonen.

Viktig: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 12 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon vi har

Sjekk når kameraet og mikrofonen er på:

1. Når apper bruker kameraet eller mikrofonen, vises en grønn indikator øverst til høyre på skjermen.
  2. Sveip ned og trykk på indikatoren.
    • Trykk én gang for å sjekke hvilken app eller tjeneste som bruker kameraet eller mikrofonen.
    • Trykk igjen for å administrere tillatelser.

Slå kameraet eller mikrofonen av eller på

For å slå kameraet og mikrofonen på eller av, sveip ned og trykk på kamera- eller mikrofonkontrollen.

Tips:

• Det er ikke sikkert at sveiping fungerer på alle enheter.
  • Hvis du har problemer med å få tilgang til kameraet eller mikrofonen, bør du sjekke at du har opphevet blokkeringen av dem.

Administrer kameraet og mikrofonen i Hurtiginnstillinger

Du får også tilgang til kamera- og mikrofonkontrollene fra hurtiginnstillingene.

1. Sveip ned to ganger fra toppen av skjermen.
  2. For å slå av kamera- og mikrofontilgangen, trykk på feltet for kameraet eller mikrofonen.
    • Hvis hurtiginnstillingene ikke er der, trykker du på Rediger Endre eller Legg til Legg til nederst i Hurtiginnstillinger.
    • Trykk og dra på ruten for å legge den til i hurtiginnstillingene.

Relaterte ressurser

Endre apptillatelser på Android-telefoner

Sjekk og oppdater Android-versjonen din