Checken of je Android-camera of -microfoon aan- of uitstaat

Als je camera of microfoon door een app wordt gebruikt, krijg je een melding op je Android-telefoon. Je kunt bepalen welke apps toegang hebben tot je telefoon.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen op Android 12 en hoger. Meer informatie over hoe je onze Android-versie checkt

Zo check je wanneer je camera en microfoon aanstaan:

1. Als apps je camera of microfoon gebruiken, zie je rechtsboven in het scherm een groene indicator.
  2. Swipe omlaag en tik op de indicator.
    • Tik één keer om te checken welke app of service je camera of microfoon gebruikt.
    • Tik nogmaals om rechten te beheren.

Je camera of microfoon aan- of uitzetten

Als je de camera en microfoon wilt aan- of uitzetten, swipe je omlaag en tik je op de camera- of microfoonbediening.

Tips:

• Omlaag swipen werkt misschien niet op alle apparaten.
  • Als je problemen ondervindt met de toegang tot de camera of microfoon, moet je de blokkering opheffen.

Je camera en microfoon beheren in Snelle instellingen

Je kunt de camera- en microfoonbediening ook openen via de tegels voor Snelle instellingen.

1. Swipe 2 keer omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  2. Tik op de tegel van de camera of microfoon om de toegang tot de camera en microfoon uit te zetten.
    • Als je de tegels voor Snelle instellingen niet ziet, tik je onderaan Snelle instellingen op Bewerken Bewerken of Toevoegen Toevoegen.
    • Tik op de tegel en sleep deze om deze toe te voegen aan je Snelle instellingen.

Gerelateerde bronnen

App-rechten wijzigen op je Android-telefoon

Uw Android-versie checken en updaten