Android-kameran tai ‐mikrofonin päälläolon tarkistaminen

Kun sovellus käyttää kameraa tai mikrofonia, saat ilmoituksen Android-puhelimeen. Voit valita, millä sovelluksilla on pääsy puhelimeesi.

Tärkeää: Osa näistä ohjeista koskee vain Android 12:ta ja sitä uudempia versioita. Katso, miten voit tarkistaa laitteesi Android-version

Tarkista, milloin kamera ja mikrofoni ovat päällä:

1. Kun sovellus käyttää kameraa tai mikrofonia, näytön oikeassa yläkulmassa näkyy vihreä tilaosoitin.
  2. Pyyhkäise alas ja napauta tilaosoitinta.
    • Napauta kerran tarkistaaksesi, mikä sovellus tai palvelu käyttää kameraa tai mikrofonia.
    • Ylläpidä lupia napauttamalla uudelleen.

Kameran tai mikrofonin laittaminen päälle tai pois päältä

Laita kamera ja mikrofoni päälle tai pois päältä pyyhkäisemällä alas ja napauttamalla kameraa tai mikrofonikuvaketta.

Vinkkejä:

• Pyyhkäiseminen ei välttämättä toimi kaikilla laitteilla.
  • Jos sinulla on ongelmia kameran tai mikrofonin käytössä, varmista, että niitä ei ole estetty.

Kameran ja mikrofonin ylläpito pika-asetuksissa

Voit käyttää kameran ja mikrofonin säätimiä myös pika-asetusruuduista.

1. Pyyhkäise kahdesti alaspäin näytön yläreunasta.
  2. Laita kameran tai mikrofonin käyttö pois päältä napauttamalla kameran tai mikrofonin kuvaa.
    • Jos Pika-asetuslaattoja ei näy, valitse pika-asetusten alareunasta Muokkaa Muokkaa tai Lisää Lisää.
    • Lisää laatta pika-asetuksiin koskettamalla ja vetämällä.

Lisätietoa

Sovelluslupien muuttaminen Android-puhelimella

Android-version tarkistaminen ja päivittäminen