Tjek, om dit Android-kamera eller din Android-mikrofon er slået til eller fra

Når dit kamera eller din mikrofon anvendes af en app, får du en notifikation på din Android-telefon. Du kan styre, hvilke apps der har adgang til din telefon.

Vigtigt! Nogle af disse trin fungerer kun i Android 12 og nyere. Se, hvordan du tjekker din Android-version

Tjek, hvornår dit kamera og din mikrofon er aktiveret:

1. Når apps bruger dit kamera eller din mikrofon, vises en grøn indikator øverst til højre på skærmen.
  2. Stryg nedad fra toppen af skærmen, og tryk på indikatoren.
    • Tryk én gang for at tjekke, hvilken app eller tjeneste der bruger dit kamera eller din mikrofon.
    • Tryk igen for at administrere tilladelser.

Slå kameraet eller mikrofonen til eller fra

Du kan slå kameraet og mikrofonen til eller fra ved at stryge nedad fra toppen af skærmen og trykke på indstillingerne for kameraet eller mikrofonen.

Tips!

• Det virker muligvis ikke at stryge nedad på alle enheder.
  • Hvis du har problemer med at få adgang til kameraet eller mikrofonen, skal du tjekke, at du har fjernet blokeringen af dem.

Administrer dit kamera og din mikrofon i kvikmenuen

Du kan også få adgang til kamera- og mikrofonindstillinger i handlingsfelterne i kvikmenuen.

1. Stryg nedad fra toppen af skærmen to gange.
  2. Tryk på kamera- eller mikrofonfeltet for at deaktivere kamera- og mikrofonadgang.
    • Hvis handlingsfelterne i kvikmenuen ikke vises, skal du trykke på Rediger Rediger eller Tilføj Tilføj nederst i kvikmenuen.
    • Hold fingeren nede på feltet for at føje det til kvikmenuen.

Relaterede ressourcer

Skift apptilladelser på din Android-telefon

Tjek og opdater din Android-version