Del en digital bilnøkkel

Du kan enkelt dele den digitale bilnøkkelen med andre i den pålitelige kretsen din.

Viktig:

Del en nøkkel

For å aktivere og motta den delte nøkkelen for første gang kan den pålitelige personen bli bedt om å aktivere den med en fysisk nøkkel eller aktiveringskode. På noen kjøretøy må du kanskje starte aktiveringen fra menyen for digitale nøkler på bilskjermen.

For å dele en nøkkel

1. Åpne lommebokappen på Android-enheten.
  2. Åpne den digitale bilnøkkelen.
  3. Trykk på Del bilnøkkelen.
  4. Velg brukeren eller appen du vil dele nøkkelen med.
  5. Gi den delte nøkkelen et navn.
    • Navnet på den delte nøkkelen kan ikke endres.
  6. Før du deler bilnøkkelen, må du gå gjennom nøkkelinnstillingene dine.
  7. Del nøkkelens nøkkel med den pålitelige kontakten din i den valgte appen.
    • Konfigureringen av nøkkelen kan ta litt tid. Den pålitelige kontakten din blir varslet når nøkkelen er klar til bruk.
    • Sørg for at den pålitelige kontakten din er logget på lommebokappen på enheten sin.
    • For å aktivere nøkkelen følger den pålitelige kontakten veiledningen på skjermen.

Tips: I noen biler kan du konfigurere innstillinger for delte nøkler, for eksempel begrenset kjøring.

Aktiver en nøkkel

Du kan aktivere og motta en delt nøkkel med en kode, en fysisk nøkkel eller en digital nøkkel. For å aktivere en delt nøkkel må du følge veiledningen på skjermen.

Aktiver med en kode:

1. Hvis du får en aktiveringskode, deler du aktiveringskoden med den pålitelige kontakten din.
    • For å øke sikkerheten bør du dele aktiveringskoden over telefonen eller i en annen app enn du bruker til å dele nøkkelen.
  2. Avhengig av bilen må du få den pålitelige kontakten til å skrive inn aktiveringskoden på bilskjermen eller i lommebokappen på enheten sin.

Aktiver med en fysisk nøkkel:

For å aktivere den digitale nøkkelen med en fysisk nøkkel må den pålitelige kontakten din ta med en nøkkelbrikke til bilen.

1. Den pålitelige kontakten starter bilen med den digitale nøkkelen mens den fysiske nøkkelen er i bilen.
  2. For å aktivere den delte digitale nøkkelen må den pålitelige kontakten din følge veiledningen på bilskjermen.

Aktiver med en digital nøkkel:

Avhengig av bilen kan den pålitelige kontakten også aktivere den med den digitale nøkkelen. For å aktivere nøkkelen starter den pålitelige kontakten bilen med den digitale nøkkelen og følger deretter eventuelle instruksjoner på skjermen.

Slett en delt nøkkel

1. Åpne lommebok-appen på enheten din.
  2. Åpne den digitale nøkkelen.
  3. Fjern den delte nøkkelen.
    • Det kan ta litt tid å fullføre dette. Du blir varslet når tilgangen oppheves.
    • Noen biler sletter ikke den delte nøkkelen før visse betingelser er oppfylt, for eksempel en annen fysisk eller digital nøkkel som brukes med bilen.
    • Hvis du vil slette en delt nøkkel umiddelbart, kan noen biler slette nøkkelen fra bilskjermen.

Tips: Du kan også administrere nøkler fra bilskjermen.

Feilsøk nøkkeldeling

• Sørg for at nøkkelen er åpen på en støttet enhet.
  • Du må være på nettet.
Nøkkelen åpnes ikke eller starter ikke bilen
  • Sørg for at du har aktivert nøkkelen. På noen kjøretøy kan du sjekke om nøkkelen er aktiv i innstillingene på bilskjermen. Når du bruker nøkkelen for første gang, må du skrive inn en aktiveringskode på bilskjermen eller gå til bilen med eierens nøkkelbrikke.
  • Sørg for at nøkkelen er klar til bruk. Hvis du ser nøkkelen i lommebok-appen og ser teksten «Bilnøkkelen er ikke tilgjengelig ennå. Du får et varsel når den er klar.» – nøkkelen er ikke klar til bruk.