Een digitale autosleutel delen

Je kunt je digitale autosleutel makkelijk delen met anderen in je vertrouwde kring.

Belangrijk:

Een sleutel delen

Als je de gedeelde sleutel voor het eerst wilt activeren en ontvangen, moet je vertrouwde persoon deze misschien activeren met een fysieke sleutel of activeringscode. Voor sommige voertuigen moet je de activering starten via het menu voor digitale sleutels op het scherm van de auto.

Een sleutel delen

1. Open de Wallet-app op je Android-apparaat
  2. Open je digitale autosleutel.
  3. Tik op Autosleutel delen.
  4. Selecteer een gebruiker of app waarmee je de sleutel wilt delen.
  5. Geef de gedeelde sleutel een naam.
    • De naam van je gedeelde sleutel kan niet worden gewijzigd.
  6. Check je sleutelinstellingen voordat je je autosleutel deelt.
  7. In de geselecteerde app kun je de link van de sleutel delen met je vertrouwde contact.
    • Het instellen van de sleutel kan even duren. Je vertrouwde contact krijgt een melding als de sleutel klaar is voor gebruik.
    • Zorg ervoor dat je vertrouwde contact is ingelogd bij de Wallet-app op het eigen apparaat.
    • Je vertrouwde contact moet de instructies op het scherm volgen om de sleutel te activeren.

Tip: Voor sommige auto's kun je instellingen voor gedeelde sleutels instellen, zoals beperkt rijden.

Een sleutel activeren

Je kunt een gedeelde sleutel activeren en ontvangen met een code, een fysieke sleutel of een digitale sleutel. Volg de instructies op het scherm om een gedeelde sleutel te activeren.

Activeren met een code:

1. Als je een activeringscode hebt gekregen, deel je de activeringscode met je vertrouwde contact.
    • Deel voor extra beveiliging de activeringscode via de telefoon of in een andere app dan je gebruikt om de sleutel te delen.
  2. Afhankelijk van de auto laat je je vertrouwde contact de activeringscode invoeren op het scherm van de auto of in de Wallet-app op zijn of haar apparaat.

Activeren met een fysieke sleutel:

Als je je digitale sleutel wilt activeren met een fysieke sleutel, moet je vertrouwde contact een sleutelhanger mee naar de auto brengen.

1. Je vertrouwde contact start de auto met je digitale sleutel terwijl de fysieke sleutel in de auto zit.
  2. Je vertrouwde contact moet de instructies op het scherm van de auto volgen om de gedeelde digitale sleutel te activeren.

Activeren met een digitale sleutel:

Afhankelijk van de auto kan het vertrouwde contact de sleutel ook activeren met je digitale sleutel. Het vertrouwde contact start de auto met de digitale sleutel om de sleutel te activeren en volgt vervolgens de instructies op het scherm.

Een gedeelde sleutel verwijderen

1. Open de Wallet-app op je apparaat.
  2. Open je digitale sleutel.
  3. Verwijder de gedeelde sleutel.
    • Dit kan even duren. Je krijgt een melding als de toegang wordt ingetrokken.
    • Sommige auto's verwijderen de gedeelde sleutel pas als aan bepaalde voorwaarden is voldaan, zoals een andere fysieke of digitale sleutel die in de auto wordt gebruikt.
    • Als je een gedeelde sleutel meteen wilt verwijderen, kan de sleutel in sommige auto's worden verwijderd via het scherm van de auto.

Tip: Je kunt sleutels ook beheren via het scherm van de auto.

Problemen met sleutel delen oplossen

• Zorg dat de sleutel is geopend op een ondersteund apparaat.
  • Je moet online zijn.
De sleutel wordt niet geopend of start de auto niet
  • Zorg dat je de sleutel hebt geactiveerd. Bij sommige voertuigen kun je in de instellingen op het scherm van je auto checken of je sleutel actief is. Als je de sleutel voor het eerst gebruikt, moet je een activatiecode invullen op het scherm van de auto of naar de auto gaan met de sleutelhanger van de eigenaar.
  • Zorg dat de sleutel klaar is voor gebruik. Als je de sleutel in de Wallet-app ziet en de melding 'Je autosleutel is nog niet beschikbaar. Je krijgt een melding als de sleutel klaar is.' wordt getoond, is je sleutel is niet klaar voor gebruik.