Digitaalisen autonavaimen jakaminen

Digitaalisen autonavaimen voi helposti jakaa luottamillesi henkilöille.

Tärkeää:

• Avaimen jakaminen on mahdollista vain seuraaville:
    • Valitse laitteet
    • Valitse ajoneuvot tietyillä markkina-alueilla
  • Avaimen jakaminen edellyttää Android 12:ta tai uudempaa versiota. Lue lisää digitaalisen autonavaimen käytön aloittamisesta.
  • Varmista, että luotat siihen henkilöön, jolle avain on jaettu.

Jaa avain.

Jaetun avaimen aktivointi ja vastaanottaminen ensimmäistä kertaa edellyttää, että luotettu henkilö aktivoi sen fyysisellä avaimella tai aktivointikoodilla. Joissakin ajoneuvoissa sinun on ehkä aloitettava aktivointi auton näytöltä.

Avaimen jakaminen

1. Avaa Android-laitteella Asetukset-sovellus.
  2. Avaa digitaalinen autonavain.
  3. Valitse Jaa autonavain.
  4. Valitse käyttäjä tai sovellus, jolle avain jaetaan.
  5. Nimeä jaettu avain.
    • Jaetun avaimen nimeä ei voi muuttaa.
  6. Ennen kuin jaat autonavaimen, tarkista avainasetukset.
  7. Jaa avaimen linkki luotetulle henkilölle valitsemassasi sovelluksessa.
    • Avaimen käyttöönotossa voi kestää jonkin aikaa. Luotettu henkilö saa ilmoituksen, kun avain on valmiina käyttöön.
    • Varmista, että luotettu henkilö on kirjautunut laitteen Wallet-sovellukseen.
    • Luotettu henkilö seuraa näytön ohjeita aktivoidakseen avaimen.

Vinkki: Joissakin autoissa voit ottaa jaetut avainasetukset käyttöön, kuten rajoitettu ajaminen.

Aktivoi avain

Voit aktivoida ja vastaanottaa jaetun avaimen koodilla, fyysisellä avaimella tai digitaalisella avaimella. Seuraa näytön ohjeita aktivoidaksesi jaetun avaimen.

Aktivointi koodilla:

1. Jos saat aktivointikoodin, jaa se luotetulle henkilölle.
    • Jaa aktivointikoodi turvallisuussyistä puhelimella tai toisessa sovelluksessa (eri kuin avaimen jakamisessa).
  2. Pyydä henkilöä autosta rippuen lisäämään aktivointikoodi auton näytöllä tai laitteen Wallet-sovelluksessa.

Aktivoiminen fyysisellä avaimella:

Jotta voit aktivoida digitaalisen avaimen fyysisellä avaimella, luotetun henkilön on esitettävä autossa mukanaan oleva avain.

1. Luotettu henkilö käynnistää auton digitaalisella avaimella, kun fyysinen avain on autossa.
  2. Jaetun digitaalisen avaimen aktivoiminen edellyttää, että luotettu henkilö seuraa auton näytöllä näkyviä ohjeita.

Aktivoiminen digitaalisella avaimella:

Autosta riippuen luotettu henkilö voi myös aktivoida sen digitaalisella avaimella. Avaimen aktivointi edellyttää, että luotettu henkilö käynnistää auton digitaalisella avaimella ja seuraa sitten näytöllä näkyviä ohjeita.

Jaetun avaimen poistaminen

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Avaa digitaalinen avain.
  3. Poista jaettu avain.
    • Siihen voi kulua jonkin aikaa. Saat ilmoituksen, kun pääsy on peruttu.
    • Jotkin autot eivät poista jaettua avainta ennen kuin tietyt ehdot täyttyvät, esim. toinen autossa käytettävä fyysinen tai digitaalinen avain.
    • Jos haluat poistaa jaetun avaimen heti, jotkin autot voivat poistaa avaimen auton näytöltä.

Vinkki: Voit muuttaa avaimia myös auton näytöltä.

Avainten jakamisen vianetsintä

• Varmista, että avain on auki tuetulla laitteella.
  • Sinun on oltava yhteydessä verkkoon.
Avain ei avaa autonovia tai käynnistä autoa
  • Varmista, että olet aktivoinut avaimen. Joidenkin ajoneuvojen asetuksista voit tarkistaa, onko avain aktiivinen. Kun käytät avainta ensimmäistä kertaa, sinun täytyy lisätä aktivointikoodi auton näytöllä tai autoon, jossa on omistajan elektroninen avain.
  • Varmista, että avain on käyttövalmis. Jos avaat avaimen Wallet-sovelluksessa ja siinä lukee "Auton avain ei ole vielä saatavilla. Saat ilmoituksen, kun se on valmis.", avaimesi ei ole valmis käyttöön.