Hantera enhetsloggar på Android

Enhetsloggar innehåller information som registrerats av systemet och appar på enheten. Loggarna sparas tillfälligt och tas bort löpande.

Alla appar har åtkomst till sina apploggar som standard. Google och enhetstillverkaren kan också ha åtkomst till den information som behövs för uppdateringar, underhåll, säkerhet och att upprätthålla systemets prestanda.

Vissa appar och tjänster får även åtkomst till alla enhetsloggar. Med denna mer omfattande uppsättning loggar kan enhetstillverkare och apputvecklare förbättra kvaliteten och tillförlitligheten för sina enheter och appar. Till exempel kan enhetstillverkaren be om kontinuerlig åtkomst till alla enhetsloggar i syfte att förbättra enhetens kvalitet och tillförlitlighet.

Detta kan enhetsloggarna innehålla

Viktigt! Du bör bara bevilja appar du litar på åtkomst till alla enhetsloggar.

Enhetsloggar innehåller i allmänhet viss teknisk information, men loggarna kan dessutom innehålla information som vilka appar du har installerat på enheten, när du använder apparna, användar- eller enhetsidentifierare eller annan appaktivitet.

Om du använder Android 13 och en app försöker få åtkomst till alla enhetsloggar för godkända användarfall som feedback om appen eller felrapporter blir du tillfrågad i systemet om du vill ge appen engångsåtkomst till den mer omfattande uppsättningen loggar.

Även om du inte beviljar åtkomst till alla enhetsloggar när du blir tillfrågad i systemet kanske Google, enhetstillverkaren eller apputvecklare fortfarande kan få åtkomst till vissa loggar eller liknande information. Till exempel om inställningen Användning och diagnostik är aktiverad på enheten skickar den information till Google om hur du använder enheten och hur den fungerar.

Teknisk information
Med Alla enhetsloggar avses hela innehållet i loggbuffertarna som hanteras av systemprocessen logd. Även om du inte ger åtkomst till alla enhetsloggar kan apparna fortfarande få åtkomst till några av loggarna, till exempel händelseloggen.

Hantera enhetsloggar på Android-enheten

Du kan bevilja eller neka begäran om åtkomst till alla enhetsloggar från en app.

Android 12 eller senare

Om en app begär åtkomst till alla enhetsloggar blir du ombedd att godkänna eller avvisa begäran.

• Tryck på Tillåt engångsåtkomst för att bevilja åtkomst till alla enhetsloggar.
  • Tryck på Tillåt inte för att neka åtkomst till alla enhetsloggar.