Administrer dine enhedslogs i Android

Enhedslogs indeholder oplysninger, der er registreret af systemet og apps på din enhed. Disse logs gemmes midlertidigt og slettes løbende.

Alle apps har som standard adgang til de applogs, de opretter, og Google og producenten af din enhed har muligvis også adgang til oplysninger, som er nødvendige i forhold til formål, der har at gøre med systemets ydeevne, opdateringer, vedligeholdelse og sikkerhed.

Nogle apps og tjenester har også adgang til alle enhedslogs, som er en mere omfattende samling af logs, der kan hjælpe enhedsproducenter og appudviklere med at forbedre kvaliteten og stabiliteten af deres enheder og apps. Enhedsproducenten kan f.eks. anmode om løbende adgang til alle enhedslogs med henblik på at forbedre enhedens kvalitet og stabilitet.

Hvad enhedslogs kan indeholde

Vigtigt! Du bør kun give apps, du har tillid til, adgang til alle enhedslogs.

Enhedslogs indeholder som regel begrænsede tekniske oplysninger, men det er muligt, at disse logs indeholder oplysninger såsom, hvilke apps du har installeret på din enhed, hvornår du bruger disse apps, bruger- eller enheds-id'er eller andre oplysninger om appaktivitet.

I Android 13 spørger systemet, om du vil give en app, der forsøger at få adgang til alle enhedslogs med henblik på godkendte eksempler på brug såsom feedback om appen eller rapportering af fejl, engangsadgang til denne mere omfattende samling af apps.

Selv hvis du ikke giver adgang til alle enhedslogs, når systemet spørger dig om dette, kan Google, din enhedsproducent eller appudviklere muligvis stadig få adgang til visse logs eller lignende oplysninger. Hvis indstillingen Brug og diagnostik f.eks. er aktiveret, sender din enhed oplysninger til Google om, hvordan du bruger enheden, og hvordan den fungerer.

Tekniske oplysninger
Udtrykket "alle enhedslogs" henviser til alt indhold i de logbuffere, der administreres af systemprocessen logd. Apps kan muligvis stadig få adgang til en undergruppe af logs, f.eks. hændelsesloggen, selvom du ikke har givet adgang til alle enhedslogs.

Administrer enhedslogs på din Android-enhed

Du kan tillade eller afvise en apps anmodning om at få adgang til alle enhedslogs.

Android 12 eller nyere

Hvis en app anmoder om adgang til alle enhedslogs, bliver du bedt om at godkende eller afvise anmodningen om adgang.

• Tryk på Tillad engangsadgang for at give adgang til alle enhedslogs.
  • Tryk på Tillad ikke for at afvise at give adgang til alle enhedslogs.