Casta musik och video från telefonen till en annan enhet

Du kan överföra och styra musik eller video mellan anslutna enheter. På Android-enheter öppnas mediastyrningen på låsskärmen och meddelandepanelen när en aktiv mediesession pågår. Öppna utgångsväxlaren genom att trycka på den.

Med utgångsväxlaren kan du casta media på telefonen till olika Cast-enheter, bland annat till

• Bluetooth-enheter
  • Cast-högtalare
  • Smart Display-enheter (t.ex. Nest Hub, Nest Hub Max, Nest Hub 2:a generationen)
  • Chromecast- och Google TV-enheter
  • Spotify Connect-enheter.

Innan du castar

Anslut telefonen eller surfplattan till ett wifi-nätverk. Den måste vara ansluten till samma wifi-nätverk som Cast-enheterna.

Så här castar du ljud eller video

Så här överför du musik eller video från en telefon eller surfplatta till en högtalare eller skärm:

1. Spela upp innehållet du vill lyssna eller titta på i den app du föredrar.
    • Kontrollera att telefonen eller surfplattan du castar med är ansluten till samma wifi-nätverk som högtalaren eller skärmen.
  2. Tryck på utgångsväxlaren uppe till höger på mediastyrningen på låsskärmen eller i meddelandepanelen på telefonen eller surfplattan.
  3. Välj enheten i listan med Cast-enheter i utgångsväxlaren .
    • När du har valt Cast-enhet börjar uppspelningen på Cast-enheten.

Tips! Du kan ändra volymen på högtalaren eller skärmen som du castar till.

Återgå till uppspelning på telefonen

1. Tryck på utgångsväxlaren uppe till höger i mediastyrningen.
  2. Välj Den här telefonen på utgångsväxlaren för att återgå till att spela upp på telefonen.

Öppna Spotify från Androids mediespelare

Så här öppnar du Spotify:

• Från startsidan i Androids mediespelare: Tryck på enhetsikonen uppe till höger.
  • Från en jamsession: Tryck på Personer .
  • Från en cast-session: Tryck på Ljudsignal .

Tips! Om ett felmeddelande visas kan du ta reda på mer genom att trycka på Hjälp .

Få hjälp med Cast-enheter

Du kan få hjälp med Cast-enheter och andra vanliga frågor.

Inga Cast-enheter visas i mediastyrningen

Det finns inga Cast-enheter i listan eftersom

• Android-enheten inte är ansluten till samma wifi-nätverk som Cast-enheterna
  • du måste uppdatera appen först
  • enheten som du vill överföra till inte är en Cast-enhet.

Cast-enheter visas för vissa appar och inte för andra

Dina appar har inte stöd för den här funktionen än eller så är de kanske inte uppdaterade.

Olika enheter går att överföra i appen

Dessa enheter kanske inte är Cast-enheter. Det finns andra typer av enheter där du kan överföra media till andra enheter än Cast-enheterna.

Mediastyrningen är inte tillgänglig eller är nedtonad

Enheten som du har överfört media till kanske inte är en Cast-enhet. Om du överför media till en enhet som inte stöds i appen kan du inte använda utgångsväxlaren för att överföra media.