Lisätietoa rajoitetuista asetuksista

Kun asennat sovelluksen Android-laitteelle, hallitset sovelluslupia. Lupien avulla voit valita, mitä ominaisuuksia tai tietoja sovellus voi käyttää. Lue lisää sovelluslupien muuttamisesta.

Haitalliset sovellukset voivat pyytää sinua muuttamaan asetuksia, jotka voivat vaarantaa laitteesi tai datasi. Jotta voimme suojata sinua haitallisilta sovelluksilta, joitakin laiteasetuksia saatetaan rajoittaa sovelluksen asentamisen yhteydessä. Näitä rajoitettuja asetuksia ei voi muuttaa, ellet salli rajoitettuja asetuksia.

Huijauksen tunnistaminen

Huijarit yrittävät eri tavoilla huijata ihmisiä lataamaan haitallisia sovelluksia päästäkseen näiden henkilökohtaiseen dataan. Tutustu alla oleviin esimerkkitilanteisiin ja mieti, onko sovellus mahdollisesti huijaus.

Sinuun on otettu yhteyttä yllättäen

Odottamattomien viestien pitäisi herättää epäilyksiä. Huijarit lähettävät usein vakuuttavia tekstiviestejä tai sähköposteja. He voivat esimerkiksi väittää, että sinulta on mennyt ohi toimitus tai vastaajaviesti.

Sovellus vaatii, että muutat laiteasetusta

Sovellukset selittävät yleensä, miksi lupaa tai asetusta on muutettava, ennen kuin ne pyytävät sinua tekemään muutoksia. Haitallisten sovellusten tekemiä pyyntöjä ei yleensä selitetä tai ne eivät käy järkeen.

Se on liian hyvä ollakseen totta

Haitalliset sovellukset voivat väittää parantavansa puhelimen suorituskykyä tai tarjota sisältöä, jonka olettaisit olevan maksullista. Jos jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se todennäköisesti on.

Siinä on oikeinkirjoitus‐ ja kielioppivirheitä

Viestit ja sovellukset, joissa on oikeinkirjoitus- tai kielioppivirheitä, ovat todennäköisesti huijareilta. Luotettavat organisaatiot tekevät harvoin näitä virheitä ottaessaan sinuun yhteyttä.

Vinkki: Jos et ole varma sovelluksesta, joka sinua on pyydetty lataamaan, siirry yrityksen tai organisaation viralliselle verkkosivustolle. Voit myös hakea sovellusta luotettavasta sovelluskaupasta, kuten Google Playsta. Lue lisää siitä, miten Android pitää sinut turvassa. Tutustu vinkkeihin, joiden avulla voit käyttää verkkoa turvallisesti.

Rajoitettujen asetusten salliminen

Tärkeää:

Kun otat käyttöön rajoitetut asetukset, annat sovelluksille pääsyn arkaluontoisiin tietoihin, jotka voivat vaarantaa henkilökohtaisen datasi. Suosittelemme, että et salli rajoitettuja asetuksia, ellet luota sovelluksen kehittäjään.

Jotkin kelvolliset sovellukset voivat pyytää sinua ottamaan käyttöön rajoitettuja asetuksia. Esimerkiksi erityistarpeisia ihmisiä tukeva sovellus saattaa pyytää sinua laittamaan saavutettavuusasetukset päälle. Saavutettavuusasetusten avulla sovellus voi lukea näytölläsi olevaa sisältöä ja käyttää sovelluksia puolestasi.

1. Avaa Asetukset-sovellus Android-laitteellasi.
  2. Valitse Sovellukset.
  3. Napauta sovellusta, jossa haluat ottaa rajoitetun asetuksen käyttöön.
    • Vinkki: Jos sitä ei löydy, valitse ensin Näytä kaikki sovellukset tai Sovelluksen tiedot.
  4. Valitse Lisää Lisää ja sitten Salli rajoitetut asetukset.
  5. Seuraa näytön ohjeita.