Informació sobre la configuració restringida

Quan instal·les una aplicació en un dispositiu Android, controles els permisos de l'aplicació. Els permisos et permeten triar les funcions o la informació que una aplicació pot utilitzar. Obtén informació sobre com pots canviar els permisos de les aplicacions.

És possible que les aplicacions perjudicials et demanin que canviïs opcions de configuració que posin en perill el teu dispositiu o les teves dades. Per protegir-te d'aplicacions perjudicials, pot ser que algunes opcions de configuració del dispositiu estiguin restringides quan instal·lis una aplicació. Aquestes opcions de configuració restringides no es poden canviar tret que permetis la configuració restringida.

Com es pot identificar una estafa

Els estafadors utilitzen diversos mètodes per enganyar les persones perquè baixin aplicacions perjudicials i així obtenir les teves dades personals. Pensa en les situacions d'exemple següents per determinar si una aplicació podria ser una estafa.

Han contactat amb tu de manera inesperada

Els missatges inesperats han de despertar sospites. Els estafadors sovint envien missatges de text o correus electrònics convincents. Per exemple, poden dir que no has rebut una entrega o un missatge de veu.

L'aplicació insisteix que canviïs una opció de configuració del dispositiu

Normalment, les aplicacions expliquen per què cal canviar un permís o una opció de configuració abans de demanar-te que ho facis. Les sol·licituds que envien les aplicacions perjudicials sovint són imprecises o no tenen sentit.

És massa bo per ser veritat

És possible que les aplicacions perjudicials afirmin millorar el rendiment del telèfon o que ofereixin contingut per al qual esperaries pagar. Si sona massa bé per ser veritat, probablement sigui una estafa.

Hi ha errors ortogràfics i gramaticals

És probable que els missatges i les aplicacions que contenen errors ortogràfics i gramaticals siguin d'estafadors. Les organitzacions legítimes gairebé mai no cometen aquests errors quan contacten amb tu.

Consell: si tens dubtes sobre una aplicació que se t'ha demanat que baixis, ves al lloc web oficial de l'empresa o de l'organització. També pots cercar l'aplicació en una botiga d'aplicacions de confiança, com ara Google Play. Obtén més informació sobre com et protegeix Android. Revisa els nostres consells per protegir-te en línia.

Permetre la configuració restringida

Important:

Quan actives la configuració restringida, permets que les aplicacions tinguin accés a informació sensible que podria posar en perill les teves dades personals. No et recomanem que permetis aquesta configuració tret que confiïs en el desenvolupador de l'aplicació.

És possible que algunes aplicacions legítimes et demanin que activis la configuració restringida. Per exemple, una aplicació que està dissenyada per ajudar les persones amb discapacitat pot demanar-te que activis la configuració d'accessibilitat. Amb l'accés a aquesta configuració, l'aplicació pot llegir el contingut de la pantalla i interaccionar amb les aplicacions en nom teu.

1. Al dispositiu Android, obre l'aplicació Configuració.
  2. Toca Aplicacions.
  3. Toca l'aplicació per a la qual vulguis activar una opció de configuració restringida.
    • Consell: si no la trobes, primer toca Mostra totes les aplicacions o Informació de les aplicacions.
  4. Toca Més Més i, a continuació, Permet la configuració restringida.
  5. Segueix les instruccions en pantalla.