Bytt språket i apper på Android-telefonen din

Du kan endre språket for enkeltapper i enhetsinnstillingene.

Viktig: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 14 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Endre språkinnstillingen for en bestemt app

Viktig: Apper som er konfigurert til å følge systemstandarden, bruker det første støttede språket på listen.

1. På enheten din åpner du Innstillinger-appen .
  2. Trykk på Systemog så Språk og så Språk i appen.
  3. Velg appen du vil endre.
  4. Velg et språk.

Tips: Du kan bare endre språket for apper som støtter språkvalg.

Feilsøk problemer med funksjonen for språk i appen

Under «Alle språk» ser du språkene en bestemt app støtter. For å få den mest oppdaterte listen over støttede språk, oppdater appen.

Hvis du endrer appinnstillingen, men språket i appen ikke endres

Hvis du velger et språk, men ser at språket i appen ikke endres, kan du prøve disse løsningene:

• Start appen på nytt.
  • Sørg for at enheten har en nettverkstilkobling. Hvis du endrer språket i appen når du ikke er koblet til internett, kan det hende at det ikke oppdateres.
  • Legg til språket som sekundærspråk, og prøv deretter å bytte språket i appen:
    1. Åpne Innstillinger på Android-enheten din.
    2. Trykk på System og så Språk og inndata og så Språk.
    3. Legg til språket som sekundærspråk.
    4. Åpne Innstillinger-appen på nytt etter noen minutter.
    5. Trykk på System og så Språk og inndata og så Språk i appen.
    6. Velg appen du vil endre.
    7. Velg språket.

Hvis språkfunksjonen fortsatt ikke fungerer, kan det hende at listen over støttede språk fra appen ikke er riktig.

Tips: Sørg for at du har den nyeste versjonen av appen.

Hvis du ikke finner appen i applisten

Noen apper støtter ikke denne språkfunksjonen. Bare apper fra utviklere som velger å bruke denne funksjonen, vises i applisten.

Hvis en app ser ut til å være på et annet språk enn systemspråkene dine, kan du muligens tilbakestille appen hvis du . I enkelte apper kan du bare endre språket fra selve appen eller en tilknyttet appspesifikk konto.

Angi regionale innstillinger

Viktig: Innstillingene for regionale innstillinger er bare tilgjengelige for Android 14 eller nyere.

1. På enheten din åpner du Innstillinger-appen.
  2. Trykk på System og så Språk og så Regionale innstillinger.
  3. Velg regionsinnstillingene dine basert på
    • Temperatur: Angi en foretrukket temperaturenhet, for eksempel celsius eller fahrenheit.
    • Første dag i uken: Angi første ukedag, for eksempel søndag eller mandag.
    • Tallinnstillinger: Endre nummersystemet for språk som arabisk, der mer enn ett nummereringssystem brukes. Denne varen vises bare for språk der mer enn ett nummereringssystem brukes ofte.

Tips:

• De regionale standardinnstillingene er basert på system- og appspråkinnstillingene dine. For eksempel er Farenheit den vanligste temperaturenheten på engelsk (USA), og den første dagen i uken er søndag. På engelsk (Storbritannia) er de henholdsvis celsius og mandag.
  • Du kan også angi foretrukket værenhet for mange Google-tjenester.
    1. Åpne Google-appen.
    2. Trykk på værbrikken.
    3. Trykk på menyen Mer på værkortet.
    4. Velg temperaturenheten du vil bruke.