Oversikt over datadeling og sikkerhet for digitale bilnøkler

Finn ut hva Google deler med bil- og telefonprodusentene

For å levere tjenesten for digitale bilnøkler kan Google dele enkelte data med bil- og telefonprodusentene. Bil- og telefonprodusentene kan bruke disse dataene i samsvar med personvernreglene sine.

Vi deler en kontoidentifikator og informasjon knyttet til tjenestene du bruker, med bilprodusenten. Dette omfatter for eksempel

• opprettelse av nøkkelen din
  • identifikatoren for nøkkelen din
  • navnet du har gitt nøkkelen
  • sletting av nøkkelen din

Avhengig av telefonmodellen kan vi også dele data med telefonprodusenten for å sikre at telefonen er kompatibel med bilen, og at nøkkelen kan konfigureres og administreres på enheten. For eksempel

• identifikatoren for bilmodellen din
  • identifikatoren for nøkkelen din
  • innstillingene dine for den digitale nøkkelen, for eksempel om du vil kreve at telefonen låses opp før nøklene kan brukes

Finn ut hvordan du bruker den digitale bilnøkkelen på en trygg måte

Oversikt og sikkerhetsadvarsel

Med den digitale bilnøkkelen kan du bruke mobilenheten din til å låse, låse opp og starte kjøretøyet, på samme måte som med en fysisk bilnøkkel.

Den digitale bilnøkkelen krever en tilkobling mellom kjøretøyet ditt, mobilenheten din og Google-kontoen din. Siden tilkoblingen muligens ikke alltid er tilgjengelig, bør du fortsatt ha den fysiske bilnøkkelen i tilfelle du trenger den for å kunne bruke kjøretøyet.

Bruk den digitale nøkkelen på en ansvarlig måte

Bruk den digitale bilnøkkelen når det er trygt å gjøre det. Du er ansvarlig for å iverksette passende tiltak når du bruker den digitale bilnøkkelen, for eksempel å teste at den fungerer som den skal med mobilenheten eller kjøretøyet. Følg veiledningen fra bilprodusenten for å sjekke at du har en reserveløsning i tilfelle den digitale bilnøkkelen ikke fungerer som den skal. Du er også ansvarlig for å overholde alle gjeldende trafikklover, parkeringslover og relaterte lover.

Beskytt bilnøkkelen

Det er ditt ansvar å beskytte den digitale bilnøkkelen og opprettholde sikkerhetsfunksjonene på mobilenheten, inkludert låsing av enhet, skjermlåspassord og andre relevante sikkerhetsfunksjoner på mobilenheten.

Overfør eierskap

Før du selger eller overfører telefonen eller kjøretøyet, må du slette alle tilknyttede digitale bilnøkler. Hvis du anskaffer et kjøretøy, bør du sørge for at den forrige eieren ikke har tilgang til en digital bilnøkkel. Kontakt bilprodusenten for å finne ut mer.