Digitaalisen autonavaimen datan jakaminen ja turvallisuus

Mitä tietoja Google jakaa auton ja puhelimen valmistajille

Voidakseen tarjota sinulle digitaalisen autonavaimen Google voi jakaa joitakin tietoja auton ja puhelimen valmistajille. Auton tai puhelimen valmistajat voivat käyttää tätä dataa tietosuojakäytäntöjensä mukaisesti.

Jaamme auton valmistajalle tilitunnisteen sekä käyttämiisi palveluihin liittyviä tietoja, kuten:

• Avaimen luominen
  • Avaimen tunniste
  • Avaimelle antamasi nimi
  • Avaimen poistaminen

Puhelimen mallista riippuen saatamme myös jakaa dataa sen valmistajalle varmistaaksemme, että puhelin on yhteensopiva auton kanssa ja että avaimen käyttöönotto ja hallinta onnistuu laitteella. Esimerkkejä:

• Automallin tunniste
  • Avaimen tunniste
  • Digitaalisen avaimen asetukset, kuten haluatko edellyttää puhelimen lukituksen avaamista, ennen kuin avaimia voi käyttää

Digitaalisen autonavaimen turvallinen käyttö

Yleiskatsaus ja turvallisuusvaroitus

Digitaalisen autonavaimen avulla voit käyttää mobiililaitetta ajoneuvon lukitsemiseen, avaamiseen ja käynnistämiseen samaan tapaan kuin fyysistä autonavainta.

Digitaalinen avain edellyttää yhteyttä ajoneuvon, mobiililaitteen ja Google-tilin välillä. Yhteys ei välttämättä ole aina saatavilla, joten muista pitää fyysinen avain mukanasi, jotta voit käyttää sitä tarvittaessa.

Digitaalisen avaimen vastuullinen käyttö

Käytä digitaalista autonavainta, kun se on turvallista. Olet vastuussa digitaalisen autonavaimen käyttöön liittyvistä tarpeellisista varotoimista käyttäessäsi avainta, esim. toiminnan testaamisesta mobiililaitteen ja ajoneuvon kanssa. Noudata auton valmistajan ohjeita ja varmista, että olet valmistautunut siinä tilanteessa, jos digitaalinen autonavain ei toimi oikein. Olet myös vastuussa liikenne‑ ja pysäköintilakien sekä muiden asiaankuuluvien lakien noudattamisesta.

Autonavaimen suojaaminen

Olet vastuussa digitaalisen autonavaimen suojaamisesta ja suojausominaisuuksien käyttämisestä mobiililaitteellasi. Näitä ominaisuuksia ovat esimerkiksi laitteen lukitseminen, lukitusnäytön salasanan käyttö ja muut mahdolliset mobiililaitteen suojausominaisuudet.

Omistajuuden siirtäminen

Ennen kuin myyt tai siirrät puhelimesi tai ajoneuvosi, sinun pitää poistaa kaikki siihen liittyvät digitaaliset autonavaimet. Jos hankit ajoneuvon, varmista, ettei aiemmalla omistajalla ole pääsyä ajoneuvon digitaaliseen autonavaimeen. Saat lisää tietoa ajoneuvon valmistajalta.