Kiezen hoe Google je gedeelde gegevens gebruikt

Apps op je apparaat kunnen gegevens delen met een personalisatie-index die is opgeslagen op je apparaat. Google-apps, zoals Google Zoeken en de Assistent, kunnen deze index gebruiken om je betere aanbevelingen en suggesties te geven. Je kunt kiezen welke app-gegevens in de index worden gebruikt om de functionaliteit in Google-apps te personaliseren.

Ook als je Google-apps geen toegang geeft tot de gegevens in deze index, kan Google nog altijd bepaalde app-activiteitsgegevens opslaan in je account en de functionaliteit personaliseren op basis van die gegevens als je de optie Web- en app-activiteit hebt aanstaan voor je Google-account. Meer informatie over hoe je je web- en app-activiteit vindt en beheert

Je personalisatie-instellingen wijzigen

1. Open Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Google en dan Personaliseren met gedeelde gegevens.
  3. Kies naast elke app of andere bron of de gegevens in de index worden gebruikt voor personalisatie.